Kormorán velký přinesl mimo jiné hlavně poučení

Autor diskuse: mexik - Profil , 22.1.2011

zubáč - Profil | Po 24.1.2011 9:48:34

Je mi jasné, že problém kormorána velkého dokáže naštvat všechny rybáře. Na Slovensku jsme tuto situaci měli před pár roky. Tím nechci říci, že nálety černých loupežníku jsou zažehnány. Bohužel ne, ale legislativa už povoluje plašení a odstřel v dobé od 1.10 do 31.3. Nejdříve byla výnimka povolená na jistou kvôtu, v současnosti je povolený odstřel bez omezení. I povolení odstřelu celkem problém neřeší, pokud se nenajdou ochotní myslivci, kteří odstřel realizují. V naší MsO SRZ máme podepsané smlouvy z mysliveckými združeními, které realizují odstřel na našich revírech a za odstřel 1 ks kormorána dostává střelec 5€ ( po předložení odtřeleného kusu), po 10 ks dostává bonus 17€. Tato motivační odměna částečne nahradí finance vložené na náboje pro střelce. V loni došlo k odstřelu cca 200 ks kormorína na našich revírech.. Odstřel kormorána není tak jednoduchý jak vypadá, dostat se do potřebné vdzálenosti, kdy broky jsou dostatečně účinné není také jednoduché.....

RADYNEK - Profil | Ne 23.1.2011 19:14:00

Ať se zamejšlím, jak se zamejšlím, tak sem na nic novýho nepřišel. Asi si můžeme za to, že chudáčkům fakt nezbývá nic jinýho, jak mám žrát přerybněný vody. Vlastně jsme svým jednáním ty opeřence zahnaly k takovýmu jednání.
V loni jsem zabloudil do jedný ochranářský stanice. Tam jsem se dozvěděl, že by ochranáři nejraději viděli všude vydry, volavky a jiný takový potvodry. Zase hranice posunutá úplně jinam.

martan2 - Profil | Ne 23.1.2011 18:16:05

zřejmě má ta dáma co to psala ráda velké ptáky...:-)

Anýzový dědek - Profil | Ne 23.1.2011 18:07:33

To je tak neskutečnej slint, že se mi z ní chce zvracet........((((D

Dr-Voštěp - Profil | Ne 23.1.2011 17:57:28

Mám doma spoustu starých knih o přírodě kde jsou fotky,příběhy a různé články a všechno možný o tvorech jež žili na našem ale také i sousedním území myslím ČSSR A OKOLNÍ STÁTY. A nikde nenbyla o KORMORÁNU zmínka, až na časopis Československý rybář kde je psáno že Kormoráni přes naše území přetahovali stejně tak jako divoké Husy.Tyto informace zapsané v tlustých a těžkých knihách by totiž chtělo Těm bl--m ochranářům omlátit o palicu. U nás na Svitavě č. 2 pstruhový revír po zaniknutí některých průmyslových podniků v horním povodí se opět začlo dařit Střevli potoční, která byla na pokraji vyhynutí. No a jak se k nám přistěhovali ochranářama chráněné volavky tak tato vzácná rybka, která je na červeném seznamu ohrožených druhů zase zmizela. A na Křtinském potoce kde byly hojně zastoupeny oba druhy též ohrožené vranky už je jich po skrovnu a to prosím vranka je rybka dna ukrývající se převážně pod kameny. MŮJ NÁZOR JE TEN ŽE kORMORÁN TADY NEMÁ CO DĚLAT A VOLAVKA BYLA TAM KDE SOU RYBNÍKY A PODMÁČENÉ LOUKY PLNÉ ŽAB A JINÉ HAVĚTI TAK AT SE TAM VRÁTÍ V ROZUMNÉ MÍŘE SE UDRŽUJE JEJICH POČETNOST A HOTOVO.

SOPTIK 52 - Profil | Ne 23.1.2011 10:30:21

mexik - >> přečetl jsem si ten článek.Velmi poučné.Jen k té poslední nanesené připomínce té autorky jen tolik.Co kdyby se on přizpůsobil nám,než mi jemu.To nejde,já vím.Tak ať táhne tam,kde mu to tolerujou.

Kreja - Profil | Ne 23.1.2011 10:28:55

zapoměl přidat vydry bobry ondatry a pro myslivce rysa J.

pouštěč - Profil | Ne 23.1.2011 10:23:36

snad se ho nezastáváš je to svině