Přiblížení řeky Ostravice lidem se může zkomplikovat

Autor diskuse: foxxx - Profil , 5.5.2010

Jarda Š. - Profil | So 8.5.2010 10:05:09

Turňa >> Podobné plány byly už v 50. létech, kdy bolševici vyhlašovali, že Ostravici v Ostravě upraví podle vzoru řeky Moskvy v sovětském hlavním městě.

Vybliz - Profil | So 8.5.2010 9:50:56

To zas je kravovina! Nevim na co si mesto hraje. Jako by nestacilo, ze uz Ostravici ve meste zprznili dost, kdyz do koryta nahnali bagry pod zaminkou protipovodnoveho opatreni. A ted prisli s lodickama. Co takhle nekde vytvorit betonove koryto a poustet tam dokola vodu. Betonari vydelaji, radnice bude mit kladne body a na lodicky se taky dostane.

Tomáš - Tom - Profil | Čt 6.5.2010 12:48:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

V době kdy po x letech se znovu vrátil do Ostravice život,protože kdysi v ní tekly pouze chemikálie ji chce zase někdo předělávat a napravovat.Jediný důsledek bude ten,že vše živé se bude muset opět vypořádat s řáděním člověka,který tam pomocí bagrů předělá řeku k obrazu svému jenom proto,aby se tam mohlo jezdit na lodičkách postavily se stánky s občerstvením a lidé si mohli užívat pobyt v přírodě,která tam ovšem bude pouze na oko,protože vše živé z toho místa odtáhne někam,kde je klid.Já osobně s tímto zásahem rozhodně nesouhlasím.

Turňa - Profil | Čt 6.5.2010 7:55:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jo je typické:
"Mluvčí ostravské radnice Andrea Vojkovská připustila, že město, které je investorem celé akce, EIA nedělalo. „Kraj jako nadřízený orgán to nepožadoval,“.
Teď budou tvrdit, to oni, my nic!
V tomto případě dávám za pravdu ochráncům, že EIU je potřeba v těchto případech dělat, ale městu do toho už nemá kdo zasáhnout.