Diskuse k článku: Lančmít a jiné masařiny

Diskuse k článku Lančmít a jiné masařiny

Autor diskuse: Jaromír Vrána - , 22.2.2008

Homer - Profil | Čt 13.3.2008 17:28:55

hank>normálně ukrojím kostičku asi 1,5 x 1,5 cm nebo i větší a napíchnu. Záleží na tom, jak moc se ta krabí tyčinka nechá rozmrznout. Musí to být tak akorát, moc zmzlá se nedá napíchnout, moc měkká nedrží. Chce to trochu testovat. Je to dobrá nástraha na stoják, v proudu to dost padá. Stejný problém jako s pařenou houskou.

Brendy - Profil | Po 10.3.2008 0:49:11

No jo ale on je taky Lančmít a Lančmít. Když si vzpomenu na ten z KD na vojně... K jídlu nic moc ale na tu rybařinu by byl, ten byl pěkně suchej a tuhej, ne jak to bláto co se prodává teď.

hank - Profil | Pá 7.3.2008 20:46:02

skvelej clanek:-) za jedna bez debat! cetl sem nejaky clanky o lancmitu ale vcechny byli ze zahranici. kdy sem se ptal rybaru tak sem moc odpovedi nedostal akdyz tak hodne strohe.

Homer- jak natsruzujes ty krabi tycinky? dik

bobina - Profil | Čt 6.3.2008 10:53:00

A to si z nikoho Koleda prču nedělá.Můžu taky potvrdit a vřele doporučit.Jak píše ,nejen
opatrnej amur,ale i děd kapřisko rozhrčí naviják! Jó někdo je rád tekutý a druhý se rozdělííííííí

Koleda - Profil | St 5.3.2008 22:02:34

vnadění salamam jsem ještě neskoušel ale co funguje super to jsou sušené švestky . První den jsem nasypal jeden sáček na misto zakrmení.Druhy den jsem se nestačil divit. Muj zaměr byl nalakat Amury ale co mne překvapilo tak na ty sušené švestky šli kapři jak zblaznění a to ne malí . Všem doporučuji nechtěl jsem to puvodně napsat mallý český člověk ale kdyš tak čtu jak se lide svěřují i stěma tajemstvími které mají tak jo . Skuste abudete překvapení

Kopfjägr - Profil | So 1.3.2008 22:03:01

Je pravda o tomto způsobu vnadění. Rozhodně není tajemství sýry jak tvrdé, tak měké. Takže jsem v minulosti toto zkoušel, ale pravda je úspěch spíš nic jak moc. Ale článek to byl rozhodně dobře napsaný a má i další inspirace. Škoda, že něco o rybaření neumím tak hezky napsat.

Pepé - Vsetín - Profil | So 1.3.2008 17:53:26

dobrý článek, překvapivé informace! A výborně se četl.

komik - Profil | So 1.3.2008 8:39:08

Dík za inspiraci, několikrát jsem u vody měl ke svačině klobásu a přemýšlel jsem, jestli ji nastražit. Bohužel jen přemýšlel a říkal si, že je to kravina. No a není. Dietní párek, kočičí kapsičky a krabí tyčinky určitě vyzkouším. Dávám 1. :-)))

Mlok - Profil | Pá 29.2.2008 9:22:19

Skvělý článek...já sám jsem občas zkusil lančmít a když jsem trefil správný čas...no to byla divočina! Tloušti a parmy se mohli utlouct...

Homer - Profil | Út 26.2.2008 18:39:20

MM>díky. Snažím se, ale nejde to tak, jak jsem si v počátečním nadšení představoval.

obrisek - Profil | Út 26.2.2008 18:30:14

výborný článek, hned něco z toho zkusím...jinak minulé jaro, mě jeden starý rybář ukazoval, jak se chytají tloušti na mleté vepřové maso...za 2 hodky lovu se mu podívalo na břeh cca 10+ tloušťů... zhruba 1/2 měla +- 50 cm-jen dodám, že háček obalil tím masíčkem do velikosti cvrnkací kuličky...

Martin M. - Profil | Út 26.2.2008 17:54:33

Homer: skvely web!

Homer - Profil | Út 26.2.2008 17:38:55

MM>krabí tyčinka je na lína moje pátá nejúspěšnější nástraha, s podílem 8,5% všech úlovků lína. Víc info na http://splavek.ic.cz/lin.html

Fugas - Profil | Út 26.2.2008 8:46:30

ještě jste zapoměli na tatarák. běžně na něj chytám a co nenahážu do vody kde parmy stejně nejsou, dám sežrat hafanovi:-) . Fuj, musim se jít najíst. Jinak článek super!

Martin M. - Profil | Po 25.2.2008 22:12:22

Homer> to cumim, o krevetach jsem vedel, ale ty krabi tycinky jsou prima napad :-)

mikesi - Profil | Po 25.2.2008 18:18:02

jednou jsem neměl červy a v mrazáku jsem našel játrový knedlíčky - super návnada pro tlouště.

Homer - Profil | Po 25.2.2008 17:48:59

Slušně napsáno, ale autor opomněl zmínit mou nejúspěšnější masitou nástrahu a to krabí tyčinky. Používám je s úspěchem na tlouště a parmy, ale především na líny. Jedna z nejlepších nástrah na lína, kterou znám, preferují je hlavně větší kusy. Účinné téměř celoročně. Velmi dobré jsou taky krevety (lín, kapr, parma, tloušť).

anguilla - Profil | So 23.2.2008 12:38:45

pěkný článek, pro mou osobu přinejmenším inspirující. Musím vyzkoušet!

Luke - Profil | So 23.2.2008 10:20:48

Tak to si piš ze je to tabu ..... nástraha nejblíže k masu co se u nás používa je masný červ. Možná víc lidí chytá na maso ale já sem zatím nikoho nepotkal.

Kouďa - Profil | So 23.2.2008 8:28:28

Děkuji za článek. Asi by mi pomohlo upřesnit, jestli je to univerzál pro celý rok nebo se osvědčuje více při teplé vodě, resp. chladné. Jo, jasně - mohu to vyzkoušet...

Kolči - Profil | So 23.2.2008 1:19:25

výborný článek, tohle tu fakt chybělo. Dávám za jedna :-)

mihy.san - Profil | So 23.2.2008 1:08:17

Pekny clanek a vtipne napsany, autor vi o cem pise. Diky.

Wamp - Profil | Pá 22.2.2008 21:16:11

Pro autora: ZA 1! Otestuji to na Ploučnici - Parmy.

Levák Bob - Profil | Pá 22.2.2008 20:24:21

Tenhle článek na Mrku chyběl.

Luke - opravdu je u vás chytání na masové nástrahy takové tabu ?

V létě doporučuju vyzkoušet čerstvě opečený špekáček ( masový, ne sojový supermaketový gumák )

Luke - Profil | Pá 22.2.2008 20:13:11

Je to super článek a sem s ním velic spokojen. Kdyby sem se zmínil svím kamarádum kaprařum že používam na háček maso pro kočky z konzervy ... vysmáli by mne a nechápali by .... . Já ale takto chytám a neříkam jim to. Ale teď už můžu protože sa odvolám na tento článek že nejsem jediný kto takto chytá ryby. Takže sem velice rád a autorovi gratuluji !!! Dávam za 1 .

Martin M. - Profil | Pá 22.2.2008 19:50:03

Tohle je clanek dle meho gusta, dekuji :-)
Bugs> amarouny!

Bugs - Profil | Pá 22.2.2008 17:01:10

Velmi zajímavý článek, stručná a vyčerpávající textová dokumentace, kvalitní fotografie...
Dávam za jedna a autorovi gratuluji. Z vlastní zkušenosti vím, že na parmy to opravdu funguje...
Jen je dle mého názoru pouze otázka času, kdy budeme místo klobásků stražit na háček kus pečené svíčkové s knedlíkem, dipované v omáčce:-)