Diskuse k článku: Velký korálový útes - Cooktown

Autor diskuse: Tom Fronek - , 31.7.2007

Snappa - Profil | So 25.8.2007 10:06:50

Fotil jsem se sam. A kamera byla docela nizko. snazil jsem se vejit. Docela srandovni. Ale to je zivot.

Alan - Profil | Pá 24.8.2007 9:52:02

jiris>Spíš Vogeltanz.

jiris - Profil | Čt 23.8.2007 23:09:14

Alan / zrejme nizke stropy :-)

Alan - Profil | Čt 23.8.2007 23:07:54

Zajímavý postoj.

Alan - Profil | Čt 23.8.2007 23:07:24

dododo - Profil | Po 6.8.2007 2:05:42

Super clanek. Nedej se jsem na stejne lodi s tebou. A pokud se jim to nelibi tak at si trhnou nohou.
Urcite budu na Zealandu kolem Vanoc tak se dohodnem na ryby. pak muzes prijed ty k nam do USA.

G.Moolis - Profil | Pá 3.8.2007 14:26:12

Snappa: pohodový článek. No podle příspěvků některých čtenářů jsi v článku o svém chytání neměl psát vůbec o sobě, možná tak v třetí osobě. Moc nechápu. Ale nic si z toho nedělej, chudák Boss z toho vyroste. Díky za zařazení latinských názvů ryb a ať ti berou.

Pike | Pá 3.8.2007 13:12:18

Snappa: Kvalitu clanku nehodnotim, necetl jsem. Co se tyce te sebestrednosti, tak bych byl shovivavejsi. Ona se ta Ich forma v anglosaskych zemich docela pouziva a rovnez tamni obyvatele jsou sebevedomejsi nez u nas. Proste se za sebe nestydi. Proto bych se odprostil od te ceske malosti a jakesi snahy o prumernost. tot asi vse.

Snappa - Profil | Pá 3.8.2007 12:59:57

Boss> jojo
Vsem> Pokud se vam muj styl nelibi tak me clanky nectete. Je to jednoduche reseni.
Ja pisu pro lidi kteri oceni fotografie a mozna priblizeni rybareni na druhe strane zemekoule.
Tady konci ma diskuze. Pisu jak to citim a jak to je. Dalsi diskuze na Mail prosim.

Boss - Profil | Pá 3.8.2007 12:48:10

Vena S. > četl jsi mé komentáře? Nikde jsem nenapsal ani slovo o tom, že by mi vadilo, že ty ryby snědl. Tohle dovedu pochopit... V cizině je to o kousek jiné...
TK > ano formu jsem mohl zvolit o trošku mírnější... ale proč? Pochop můj názor, že lidé jako Snappa my jsou silně proti srsti svoji sebestředností, tak jsem pouze vyjádřil svůj názor na věc slovním spojením "sebestředný blb". Mohl jsem však použít i daleko urážlivější vyjádření. Naopak mě moc nenapadá jak toto vyjádřit mírněji...
Martin M. > v žádném případě mi nejde o korekturu gramatiky, ta je naprosto v pořádku. Toto nebyl útok na Tvou osobu nebo Tvůj server. Tvojí práce si naopak velmi hluboce vážím. Stylisticky ale má autor velmi silné nedostatky, které měl konzultovat s nějakým rodilým mluvčím, případně nechat někoho z čech ať udělá překlad z AJ do ČJ, což by určitě přidalo na slohové kvalitě.
Snappa > tak za prvé: nejsem z ostravy, kdyby sis dal tu práci a jenom rozklikl můj profil uvidíš, že jsem z Brna. Pokud se mi snažíš naznačit že jsem se nepodíval ani za hranice svého města tak se mýlíš, takže ti pokus o osobní útok nevyšel (rybařil jsem i na jiném kontinentu). Jak jsem již několikrát psal: vadí mi zejména sebestřednost článku (to jak silně zdůrazňuješ svou osobu, své úspěchy, své úlovky), sloh (toto lze vyřešit např. tím překladem z AJ do ČJ, protože si myslím, že ti je AJ nyní bližší než ČJ) a nulový obsah článku. Ber prosím toto jako fakt: je mi uplne ukradeny, že lovis na zelandu - neni to muj velký sen - takže to v žádném případě není o závisti. Neurážím Tebe, napadám tvoji ješitnost, tvoji sebestřednost, protože ta mi vadí. Třeba ale takový nejsi a jsi fajn člověk, jenže ty tvé dva články mě tak nějak nebyli schopné přesvědčit o opaku...
BTW: za příspěvky do diskuze se fakt neomlouvej, chyby naseká každej a některý co tu žijou a mluvěj rodným jazykem možná i víc než ty (a možná i já sám :-)). Docela by mě zajímal ten tvůj originál v AJ, o kterém jsi psal v předchozích příspěvcích - pošli mi ho prosím na mail. Pokud změním svůj názor na Tvé vyjádřování (tozn. je to způsobeno nedokonalým překladem) rád se ti zde veřejně omluvým...

Véna S. - Profil | Pá 3.8.2007 7:50:36

Boss, FCY84: Máte v některých případech pravdu. Článek mohl být trochu lepší. Ale mám takový dojem, že ho hodnotíte příliš moc z pohledu českého rybáře, případně zastánce C&R, a ne z pohledu tamnějších zvyklostí a přístupu. Ryba, zvláště mořská se tam asi hodnotí jen z pohledu - dá se jíst, nedá se jíst. Pokud se dá jíst, tak nastupuje ještě jakási stupnice poživatelnosti. Snapa mě případně jistě opraví. Já osobně beru tento článek jako zpestření skladby článků na MRKu. Přináší popis rybaření v místech, na která se já asi nikdy nedostanu.

TK | Čt 2.8.2007 23:32:18

Tak, jak radil Snappa, přečetl jsem si celý článek i diskusi znovu. Jediný závěr z toho vytvářím tento:

Článek opravdu není sto procentní, ale z toho se střílet nebude. Každý má právo na objektivní kritiku a myslím, že Boss a FCY84 mají po faktické stránce v mnohém pravdu. Jde ovšem o formu projevu.
Po stránce společenské zde zahájili své vystoupení asi tak na úrovni cikánského recidivisty a své plody si pak pochopitelně následně sklidili. Znám kritiku tvrdou, ale slušnou. Zde byla k vidění kritika primitivů, bez úrovně vyjadřování i když možná obsahově korektní. Protřepat & Nemíchat a příště z toho může vzejít něco kvalitnějšího.

Martin M. - Profil | Čt 2.8.2007 23:18:19

Tak to je silne kafe... Vsechny clanky na MRKu prochazeji korekturou. Nerikam ze je to 100%tni, nedelaji to profici, ale aspon gramaticke chyby by mely byt ok. Pokud nejsou, je na vine redakce (ja) a piste tyto reklamace mne a ne autorovi, prosim. Zbytecne tim odrazujete autory dalsich clanku, aby vubec neco napsali!!!! Co se tyka slohu, necitim se mit pravo do nej zasahovat. Clanky od Toma upravujeme pomerne vyznamne (nema klavesnici s diakritikou a dlouho nemluvi cesky), ale nebudeme predelavat cela souveti a odstavce. To je jeho styl a tak to je. Kdyz tu drive psaval Rick jeho holandskou cestinou, nikdo nerekl ani popel. Pokud vam nesedi zabijeni ryb, klidne se vyjadrete, pokecame o tom, ale nadavat nekomu do sobcu?

Snappa - Profil | Čt 2.8.2007 22:45:43

Precetl jsem si tuhle diskuzi a myslim si ze nekteri z vas by si ji meli precist taky.A urcite si sami o sobe udelate obrazek. Ja mozna mam spatny sloh a chytam ryby ktere jim ( Nekteri z vas maji as smutne vanoce bez kapra co) taky pisu clanky ktere jsou o me protoze jsem to zazil ja. Ale k takovym rozhovorum bych se urcite nesnizil.
Je mi jedno jak kdo moje clanky ohodnoti. Pro to to nedelam.Vetsinou lidi kteri se na takovou rybacku nikdy nedostanou maji nejvic reci. Podivejte se kolik lidi si clanek precetlo a mozna 5 lidi ma problem? Zbytek ctenaru urcite chape situaci. Nepisu novely nebo romany. Jen priblizuji lidem rybareni v jinych mistech nez kolem Ostravy (Boss)
Jsem rad ze lide reaguji na clanek ale takovy rozhovor a urazeni jeden druheho? No jak rikam JINY KRAJ JINY MRAV. Omlouvam se za chyby v tomhle prispevku do diskuze ale nema mi to kdo opravit.
Dekuji tem co me berou jaky jsem a hey jednou snad zarybarime spolu.

FCY84 | Čt 2.8.2007 17:06:08

karelc > Nemyslím, že bych měl nějaký mindrák, který bych si tady potřeboval léčit. Tvůj tip mě nepomůže. To si piš ;-)

karelc - Profil | Čt 2.8.2007 16:41:11

FCY84: ne, nepracuju. Navíc nemyslím, že by tvým mindrákům erotická linka prospěla. Jen jsem si myslel, že se prostě potřebuješ svěřit a před maminkou se stydíš... No nic, zkus teda raději ty tři jointy a patnáct piv, třeba to pomůže :-)

FCY84 | Čt 2.8.2007 16:31:44

Bulk > No asi ne. Nepochopil. Pokud neumíš něco říct narovinu, tak to ani neříkej ;-). Popřípadě nepiš.

karalc > Ty pracuješ na erotické lince?

brach > Já to tak neberu. Chyba se stane.

Mr. Stick > Pokud jsi tu větu četl, tak funkčně na tom nic není a to že má jiný názor mu neberu. Každopádně nějaké strapnění nevidím. Akorát mě překvapuje, že se k tomu vůbec vyjadřuješ. Běž si loknout ;-)

Boss > Tak tohle si vyřídíme :-D

brach - Profil | Čt 2.8.2007 14:24:59

Boss - O.K.

FCT84 = FCY84 - omlouvám se písmenu "T", že jsem si vůbec dovolil vsunout ho do takového nicku.

Mr.Stick - Profil | Čt 2.8.2007 14:22:12

@Boss: No, je pravda, že ta gramatika a větná skladba trošku kulhá, ale i tak ... a máš naprostou pravdu, každý nemůže být osprey. :o)

Boss - Profil | Čt 2.8.2007 14:19:39

@brach: článek "Fantastické australské rybaření" jsem četl. Je kvalitativně daleko lepší, přesto ale obsahově dost slabý. Svůj článek jsem napsal, ne ale na tomto serveru, zde bych se bohužel bál prezentovat své neznalosti a nezkušenost, protože většina zdejších článků skutečně vyniká :-). Viz např. Osprey a jeho příběhy od vody, což vyloženě kontrastuje s tímto autorem. Samozřejmě nemůže být každý osprey, ale... no prostě tenhle kousek mě vyloženě popudil a své důvody jsem již napsal.

Zároveň se tímto distancuji od FCY84, protože to je "cyp jak lampa" a beztak se jen baví vašimi nasranými komentáři...
Mr. Stick: nemám co závidět... resp toto není můj sen o čem píše, mám jiné sny; vadí mi sloh, obsah a zejména podání autora.

karelc - Profil | Čt 2.8.2007 14:07:01

FCY84: člověče, ty už z těch jointů a a patnácti piv asi blbneš. Jinak by tě nebavilo prudit a pak se chechtat, jak ostatní vyskakujou... Jestli si ale o tom chceš popovídat, tak telefon mám v kartě, po 19:00 mám volno, tak zavolej. Uleví se ti, když o svých problémech řekneš druhému člověku :-)

MrCement | Čt 2.8.2007 14:04:21

FCY84: nevytahuj zde svůj pivní mozol, to je zcela mimo téma :-)

Mr.Stick - Profil | Čt 2.8.2007 14:03:16

@FCY84: Bože ty jsi karikatura ... když už chceš do všech rejt, mohl by si svůj IQ level zvýšit natolik, abys pochopil, že tě teď Bulk neuvěřitleně ztrapnil a ty jsi o tom ani v nejmenším nevěděl a nevíš.

K článku ... že se ryby byly zabity, to je mi srdečně jedno, občas není od věci si přečíst něco mimo ČR. A ačkoli jsou lepší kompozice, žádná tragedie to není.

Bulk - Profil | Čt 2.8.2007 14:02:39

FCY84: Vlastně jsi ten můj příspěvek vůbecc nepochopil.

FCY84 | Čt 2.8.2007 13:59:50

Brach >Tady žádnej FCT84 není. Jak vládneš ty tím jazykem? Nebo je problem jen v klavesnici?

FCY84 | Čt 2.8.2007 13:58:42

Mr. Stick > Nerozčiluj se nebo ti rupne žilka v mozku, teda pokud z něj nemáš už kostku ;-).
Asi bych ti to i zopakoval přímo před tebou, ale přes pivní mozol by jsi se ke mě nedostal :o)

Bulk > Tak je to spravně. Nema cenu řešit detajly, ale řešit to co už je nezvratný fakt.