Diskuse k článku: Domácí výroba pelet

Diskuse k článku Domácí výroba pelet

Autor diskuse: pajda - Profil , 19.3.2006

25x v oblíbených a 2x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

NAngler2726 - Profil | Pá 25.1.2019 22:27:39

Zkoušel někdo sušit pelety v sušičce na potraviny?A jaký byl výsledek?

NSmrtak - Profil | Pá 25.1.2019 6:59:32

Paci. >> To je dobra poznamka, mohol by ich pocas suensia nechat napichnute na nejakom drote,tych an chytanie az taky furik (kolečko) netreba.

NPaci. - Profil | Čt 24.1.2019 22:45:59

Angler2726 - >> Jasne ze muzes :) Jen ty diry udelej tak, aby se behem suseni zase neuzavrely ;)

NAngler2726 - Profil | Čt 24.1.2019 22:18:05

Ahoj, chci se zeptat jestli muzu pelety pref susenim predem propichnout jehlou a mit je tak pripravene na vlas.Diky.

NFilip Team - Profil | Po 30.1.2017 21:23:52

Dnes jsem dostal nápad,jak si udělám peletky a místo stříkačky použiju tubu ot štukového tmelu.
Jak to uskutečním,tak to nafotím a pochlubím se z výsledkem.

Npajda - Profil | So 1.2.2014 13:15:44

honzulaw >> Úplně stejný, jako je rozdíl mezi sójou a pšenicí. Jedno je luštěnina, druhé obilovina.
První má více protejnů, druhá více glutenu.

Nhonzulaw - Profil | Po 13.1.2014 12:35:07

Chci se zeptat jaky je rozdil mezi sojovou moukou a moukou? Nejaky zasadni? Diky

NJack6 - Profil | Čt 25.4.2013 12:26:54

Můžu přidat do toho rozmixované játra ? Nebo budu mít problém s plísní a sušením ?

NJaMi - Profil | Ne 11.11.2012 14:48:14

Tom&Tom >> nechávám oschnout tak den a dávám do mrazáku. Pokud je nechceš dávat do mrzáku, tak je dej do sítky na boiliis a někam do chladu, aby se ti nezkazilo, pokud jsi do nich nedával nějaký konzervant. Je třeba, aby větralo a aby se nezapařilo a nezaplesnivělo. Nejlépe je to dělat před nějakou chytačkou, kde co vyrobíš, tak prostě vychytáš.

NTom&Tom - Profil | Ne 11.11.2012 14:25:45

JaMi >> Dobře a kolik tak dnů je mám nechat schnout ty boilize? :D

NJaMi - Profil | Ne 11.11.2012 13:27:32

Tom&Tom >> Jasně, vždy je to po vyndání z vody oslizlé, nech to oschnout při pokojové teplotě.

NTom&Tom - Profil | Pá 9.11.2012 17:15:55

JaMi >> heeld tak jsem jich ted par uvaril a zdaji se mi takovy roz****, pak když uschnou tak budou ok? :-)

NJaMi - Profil | St 7.11.2012 19:04:19

Tom&Tom >> Nemáš vůbec za co, ať se daří...

NTom&Tom - Profil | St 7.11.2012 19:02:50

JaMi >> Dobře tak ještě jednou děkuju moc za radu :-)

NJaMi - Profil | St 7.11.2012 18:57:51

Tom&Tom >> POP UP by z něj bylo, pokud by jsi vehnal hodně vzduchu do těsta a pak to pekl v troubě. Zatím mě žádné doma dělané neplavalo.

NTom&Tom - Profil | St 7.11.2012 18:55:23

JaMi >> supr :-) děkuju moc :-) ... a když ho vařim ve vodě a ono pak vyplave, nebude z něj pop up? ..to bych nechtěl

NJaMi - Profil | St 7.11.2012 18:53:10

Tom&Tom >> Pokud to budeš vařit ve vodě, tak pokud je hotové, což je přibližně asi 5 minut, tak ti vyplave na hladinu, jako když vaříš játrové knedlíčky do polévky. V páře to dělej tak 10 minut, aby bylo boilíí dostatečně hotové. Já dělám ještě to, že pokud vařím boilii masové, tak do vody přidávám ještě kostku magi. Je to potom voňavější a chuť a vůně boilíí se tak snadno při varu nevyluhuje do čisté vody.

NTom&Tom - Profil | St 7.11.2012 18:43:12

JaMi >> Děkuju za radu :-) . ještě jenom dotaz , to boilie když budu vařit at uz ve vode nebo v pare, nějaký impulz podle kterého poznám že je to hotové? udělá se krusta?

NJaMi - Profil | St 7.11.2012 17:08:29

Tom&Tom >> V pokojové teplotě to suš, jinak ti to popraská a to boilii uvař, buď ve vodě, nebo jen v páře a pak taky jen usuš v pokojové teplotě. Pokud nechceš sušit, tak to nech jen den schnout a pak s tím šup do mrazáku, což je taky řešení.

NTom&Tom - Profil | St 7.11.2012 16:32:55

Martin M. >> pajda - >> Zdravím je možné usušit pelety v takovéto sušičce? http://www.mall.cz/susicky-potravin?av=1&gclid=CK-O​udiWvbMCFc6V3godK2oAvQ . nebo pouze na té pokojové teplotě? .. a ještě bych se chtěl zeptat když si vytvaruji boilies tak jak je péct? (teplota doba a tak.. ) Prosím o radu :-)

NNEED4BEER - Profil | Út 10.7.2012 18:23:36

Ahoj, je možné místo čistého glutenu přidat do směsi semolínu, která je na gluten bohatá? Máte s tím někdo zkušenost? Má prej velkou pojivost a u koulí prej způsobuje vysokou tvrdost, tak aby se mi pelety vůbec rozpadly. Díky za odpověď...