Podnikatel dostal pokutu 120 tisíc korun za provozování Malé vodní elektrárny Krasíkov bez povolení

Saddám - Profil | Čt 14.3.2019 7:13:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bacha >> Také nemám rád zelené teroristy, ale ještě víc nemusím elektrárníky, co v rozporu s povolením jež mají, ženou všechnu vodu turbínou a na toku pak nejsou žádné průtoky. O nefunkčních nebo úplně chybějících rybích přechodech darmo mluvit. To, že ČIŽP dostala vloni oprávnění provoz MVE kontrolovat jen vítám.
A k té škodě. Elektrárník nedostal k úhradě žádnou škodu. On dostal pokutu.

Sa(l)micka - Profil | Po 18.3.2019 13:35:37

Manipulák leda u elektrárníka samotnýho... na úřadě do toho nenakoukne, neb do spisu o schválení manipuláku může nahlížet jenom účastník řízení. Jinak tu byl dotaz, jak dlouho věc trvá, vyřídit elektrárnu - pokud je hotová projektová dokumentace a stanovisko od přetížených povoďáků+ síťařů+ krajánků v případě výskytu chráněných živočichů, tak to je 30 dní na koordinovaný stanovisko, územní řízení 60 - 90 dní, to samý na řízení stavební+nakládání s vodami (v současnosti se dají tato řízení spojit, ovšem v obcích, kde neni územní plán, se musí svolávat "velký" jednání a trvá to pak delší dobu). Plus mínus autobus by to mělo trvat cca půl roku, leč při současným zavalení úřadů papírama to pesimisticky odhadnu na dobu 1/2 - 1 roku. Koneckonců, elektrárna neni na vyřízení taková sranda jako studna a nebo čistička.

esoxboy - Profil | Po 18.3.2019 12:51:20

Vodní elrektrárna pro řeku zkáza, škoda že jsme v čechách s myšlením o 30 let pozadu

boticar - Profil | Po 18.3.2019 10:37:52

Scorpio-75 >> Protože tady dost lidí plká kraviny a nikdo si neumí najít příslušnej předpis, odkážu tě na zákon 100/2001 Sb. o posuzování ... , konkrétně na přílohu 1. k tomuto zákonu. Vodní elektrárny s celkovým instalovaným elektrickým výkonem od stanoveného limitu 10MW podléhají vždy zjišťovacímu řízení. Tzn. že až podle zjišťovacícho řízení se rozhoduje, zda se EIA dělat bude, či nebude. Zjišťovací řízení provádí příslušný krajský úřad.
EDIT: A protože proces EIA včetně zjišťovacího řízení je veřejný, tak přidám rovnou odkaz na stránky, kde se dá vyhledat, zda konkrétní záměr podléhal alespoň zjišťovacímu řízení, či nikoliv. https://portal.cenia.cz/eiasea/view/eia100_cr Vpravo nahoře je hledání, s trochou snahy se tím dá i prokousat. Dokonce si myslím, že některé MO či územní svazy by se tomuto portálu měly věnovat. Jsou tam různé úpravy dna koryt toků, dopravní vodní stavby a podobně.

Rezeň 5,125 - Profil | Pá 15.3.2019 18:40:28

Bacha >> nebyl si tam, ale už popisuješ, jak je v tom majitel nevinně....
Nechal bych ho to zbourat na jeho náklady a tok uvést do původního stavu.
Pak to tu nemá vypadat, jak to vypadá, každej si staví co chce, a kde chce, vymahatelnost nápravy prakticky nulová...