Feeder na ledově studené řece

Diskuse k rybářskému videu Feeder na ledově studené řece

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 26.2.2017
39 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NRK - Profil | Po 27.2.2017 21:12:26

TomVl >> pojmenuj to ale.Je to celé fylozoficka debata.Tedy o hovne.
Každej má prostě nějaké priority.Nekdo se může posrat ze super vlastností prutů a někdo to má na háku.A někdo je někde mezi.Kdyz se oprostiš od všeho, dáš si odstup,podíváš se nezaujatě,tak se chováme jako trubky. Vždyť vůbec nezáleží jestli hodíš o metr dál,nebo se ti nedejbuh vypne kapr.Dyť se tady bavíme,jako by šlo o život.Ale to rybaření je v podstatě tak nedůležité, bez nějakých budoucích profitu,bez ovaci budoucích generací.Nikdo si nevzpomene,že jsi dobře chytal ryby.Kazdymu to bude fuk.A hlavně umí to kazdej,je to koníček bez potřeby talentu.Umi to každej dědek.Proto mi vždycky překvapí,jak se někdo dokáže opajett sám sebou,že je feederař,nebo kaprař,nebo nevím co. Historický to bylo tak, že bába řekla,že dědek zase drepi na rybách. A měla recht.A dneska se z toho dělá věda.Je to Fakt prdel. A do toho ta důležitost grafitů a akcí......
Celé je to nafouklá bublina. Nebo v případě všudypřítomné reklamy-navonená mršina....

NTomiCz - Profil | Čt 2.3.2017 8:12:45

Presnost dela hrozne moc. Ja byl v utery na dyji a povedly se tri cejni a dve parmy. Na rozdil od pana ktery si sedl kousek nade me a nechytl nic byl rozdil v nasem chytani hlavne v presnosti. Zaklipoval jsem gumickou z duse a rozdil byl neskutecny... Myslim, ze sednout si na to stejne misto a chytat jen tak od oka, dopadl bych velice spatne. Zaberu bylo hodne ale zhruba dve tretiny z nich jsem nepromenil. Myslim ze to bylo spatnym vyuhlovanim hacku ktery mel mensi tendenci k zachyceni, kdo vi...

NFreefisher - Profil | Ne 26.2.2017 14:43:55

Martine krásný video, děkuji ti za taková videa jsi pro mě inspirací a i díky tvým radám jsem se za necelé dva roky chytání nebojím se říct hodně zlepsil, ale také naučil a spoustu věcí pochopil. Přikládám pár fotek z pátečního lovu na jednom slepým rameni řeky Labe. Hlavně díky tobě se mi daří lovit i takové krásné ryby. Jen tak dál má to cenu a děkuji

NMartin M. - Profil | St 1.3.2017 19:14:27

trefcz >> pouzivam rucnik na utirani, ale kdyz chytam bez kamery, tak to se utru i do kalhot ;-)

Npeterb - Profil | Pá 25.12.2020 17:43:19

erin >> Naposledy 11 mrien, najvacsia 75cm, jalec a asi 5 pleskacov. To male lahke krmitko je zla taktika.

NZiller - Profil | Út 28.2.2017 15:03:08

Martin, greetings from Ukraine! Thank you for the first video in this year! Super, as always!

NTomVl - Profil | Po 27.2.2017 20:28:01

Merisachmet >> no on tam píše několik nesmyslů a polopravd a tím nechci někoho urážet...za prvé doplnění prutů o jiné materiály jako je např kevlar není kravina pro jeho zdražení, většinou to má důvod úplně jiný... kevlar má obrovskou pevnost a není křehký narozdíl od carbonu. Další věc ty blanky se z 90% nevyrabí v Evropě jak píše. A to podstatné je čím je prut tenčí a pevnější tak je dražší technologie výroby která spočívá v tom, že carbonová vlákna jsou perfektně a rovnoběžně napnuté před vytvrzením pryskyřice a zalisované. Většinou u levných prutů je průměr blanku silný, protože to neumějí udělat tzn správně napnout corbonový roving a musejí tam dát mnoho materiálu navíc, aby prut neprasknul. Tenký prut, který má super vlastnosti je poměrně složité vyrobit-navrhnout a jeho akce je dána kombinací různých typů tkanin jako je kepr, plátno nebo jiné typy. Není to vůbec jednoduché udělat tenký prut, aby to nebyla žvejka a měl příjemnou akci a hlavně vývoj a zkoušky budou hodně nákladné . Pokud již mají blank hotový-vymyšlený, tak je bouchat po stovkách není problém, ale někdo musí zaplatit ten vývoj. Samozřejmě některé značky jsou díky jménu o 30% dražší ,ale jakýkoli prut střední a vyšší kategorie je nákladný na vývoj. To ho prodražuje... Samozřejmě chytat na kus klacku z lísky nebo jezdit na páru můžeme taky....vše funguje a rybu vytáhne....ale...

NRK - Profil | Po 27.2.2017 17:42:09

cameol >> nechci se pouštět do úvah o materiálech.Nejsem v tom absolutně kovanej.Ale myslím,že Venebit má v něčem pravdu. Minimálně v tom,že dnešní pruty určitě bohatě stačí na naše ,,blbnutí" To další,co přijde je fakt už zbytečné a jsou to jednotky gramů a promile změn v chování prutů atd.Asi je iluze si myslet,že je nutně potřeba mít ještě lehčí a rychlejší brko. Jako koupíme si to,jsme u vytržení,ale na tu primární věc to vliv už nemá.A to už nějakej ten pátek. Pokrok se nezastaví, to je jasné,ale kdyby se teď zastavil ve výrobě prutů,tak se asi hovno stane.Kdyz to řeknu ošklivě.Takze si nákupem uspokojujeme něco(a proč ne), ale nemá to absolutně vliv na to chytání ryb. A jestli rybaření potřebuje u někoho být umocněno koupi poslední novinky, tak asi ta rybařina nemá na dotyčného sama o sobě takový blahodárný vliv,jako třeba na dědu se zmíněným starým laminatem.

Nmarsalo - Profil | Po 27.2.2017 13:28:21

venybit >> Problem je len v tom, ze tvoj navod pises ako univerzalnu pravdu a specifika danej vody odkryvas az po kritickych prispevkoch.
.
Tak isto mozem tvoju teoriu vymazat pri 40 - 60cm kaprikoch, ktore sa na Vahu dostanu pod zlom a 0,40 sokovku prerezu v okamihu. Staci ked mu das priestor 2 m a on sa po pichnuti stiahne do hlbociny. Otoc takto v prude 3kg rybu s jemnym nacinim.

NBacha - Profil | Po 27.2.2017 1:11:47

Dnes na rybníce, který byl ještě v pátek ze 2/3 zamrzlý. První dvě hoďky nic a potom ryba za rybou. Tedy rybka za rybkou:-))) Celkem devět plotic a byl jsem za ně rád. Neříkám, že chci chytat jako Martin, ale dost jsem se od něho naučil...na stará kolena, přeci neumřu blbej, ne?
MRX-V Bomb, Trabucco Magnex 2000 a MVDE černé říznuté cejnovým almondem Lorpio a červíci.Nejvíc braly plotice bílé červy. Krásně jsem si vyčistil hlavu a na to video se podívám zítra. Dobrou:-)

Nlukasin - Profil | Po 27.2.2017 0:13:42

venybit >> Maš to krasně napsano,ale rad bych tě viděl na Moravě nad Olomouci jak zapřahneš tu 50tku.Pokud chytaš na vodě bez překažek tak tu rybu dotahneš aji na chlup z nosu,ale pokažde to nejde-to je nazor muj.

NMartin M. - Profil | Ne 26.2.2017 13:39:25

Tiky Květák >> vsechno je relativni :-) Pomerne silnej je, kdyz jej ve velikosti 14 navazes na 0.10 navazec a pmerne slabej bude, kdyz na nej pouzijes navazec 0.16.

Nerin - Profil | Pá 25.12.2020 17:24:58

Martin M. >> dnes som zazil nieco podobne, od 14 som chytal na feeder na rieke, malicke krmitko, presne hody, mini hacik 16ka navazec, obcas ploticka. Pred dotmenim 16:02 prvy zaber a velky pleskac, dalsi na hned dalsi nahod a este jeden. Ryby do 60cm, nech to trvalo 20 min. Voda ma 5 stupnov. Cez den som mal dojem, ze tam nieje nic okrem plotice.

NLadislav K - Profil | Út 11.4.2017 11:20:27

Zdravím,ahoj pěkná videa Martine jen tak dále

NTehy - Profil | St 1.3.2017 22:19:03

Martin M. - >> Vážený pane M. Maťáku
Jdeme tuto sobotu dopoledne v Třebíči na Jihlavu
a chci poprosit o radu jako taktika, návnada atd. .
PředEm děkuji

NRENDOLF1 - Profil | St 1.3.2017 17:52:06

Jo, u nás na Tachovsku s kormoránama problémi nemáme, chcípli by hlady.

NMartin M. - Profil | Út 28.2.2017 22:06:47

MISO* >> kameraman ma dron a rad jej pouziva, ale vetsinou je problem s prozrazenim okoli, nebo se jednoduse nechce tahat velky kufr daleko od auta.

NMaxwell - Profil | Út 28.2.2017 9:43:38

venybit >> ještě více takových skromných odborníků, jako jsi ty .....

Nschaser - Profil | Út 28.2.2017 8:20:39

Martin M. - >> Ahoj Martine. Jen bych se chtěl zeptat jak navazuješ ty Ownery s očkem, jako klasický háček s lopatkou a nebo grinerem.

NTomVl - Profil | Po 27.2.2017 21:25:18

RK >> jasně souhlas. Na to není co napsat. Já jsem pouze reagoval na technologické nesmysly. Jinak sám si oblíbím prut a klidně si ho nechám do důchodu. Nemám pouze rád, když se píší nesmysly a poučují se tím lidé .. ohledně prutů je mi to úplně fuk... rád si udělám radost a jinak v tom nic nevidím... u věcí z carbonu a kevlaru , které mi prochází rukama a dělal by je nějaký neumětel jde lidem o život potažmo i mé osobě a není to pouze o tom zda to kapr zlomí nebo ne....

Nfheavy - Profil | Po 27.2.2017 20:43:00

brajen >> vis ja mam rad pekny a fajnovy feeder pruty a hlavne na nich pekny ryby,nechcu se u vody divat na pruty ktery se mne moc nelibi,i kdyz ucel splni taky,to je u mne cela pointa,a ze tady nekdo rozpoutal tu omacku s jemnotou a materialy ,to je holt vedlejsi produkt ktery se obcas vyskytne ,ja se ani nijak kvuli nejakymu jarvis walkeru apod. nehadam,protoze jsem na takovej prut nikdy nechytal a 100% vim ze na neho nikdy chytat nebudu.tot vse:-)

NxDanielS - Profil | Po 27.2.2017 20:33:51

brajen >> Někdo honí ego, někdo ryby v zimovišti na kanálku, každý máme "něco" :-)

Nmurphyy - Profil | Po 27.2.2017 20:29:13

peterb >> HM-to je zname u mnoho firiem, otazka je ich technologia a kvalita vlakien.
osobne sportex uznavam ako jednu z mojich naj firiem pre pruty
citit tam jednostranne zameranie, vyvoj, inovativa, kvalita, spolahlivost, servis.. a vlastne, to nie je vlakno o sportexoch :)

Nfheavy - Profil | Po 27.2.2017 20:28:26

brajen >> co mas z toho nekteri uz z toho cvrkame do textilu:-)

NMerisachmet - Profil | Po 27.2.2017 20:05:18

venybit >> Uhlík je prvek, karbon je odvozen od latinského názvu uhlíku. Čistý uhlík se vyskytuje ve dvou elementárních stavech a to je Grafit, což je tuha a Diamant. XT40 je materiál vyrobený z malého množství uhlíku a většího množství pryskyřice, někdo tam dává i skelná vlákna jako třeba Shimano. neznám přesná poměr. Čím větší množství uhlíku, tím méně pryskyřice a tím menší váha. Ale zároveň větší křehkost materiálu. .Takže rozdíl mezi tuhou a XT40 pozná i blbec. Nevím jak moc pevnou tuhu do tužky jsi kdy viděl, ale určitě nevydržela to co XT40. Takže je vidět, že máš známého v techno ústavu, ale sám znalosti nemáš, dělal jsem s grafitem skoro celý život. Nemám rád poučování od lidí bez znalosti věci.

NxDanielS - Profil | Po 27.2.2017 19:50:07

Furtmustahl >> Práh snášení hlouposti? Napsal zde moudro, jak chytá s desítkou a na 20tky háčky. Po kritice začne vysvětlovat, že ne vždy a všude a další "upřesnění". Po dalších kritikách se začal ohánět mrk blbcema a závodama. Divné, ale vždy když tu někomu začnou docházet argumenty, objeví se závody a "blbci na mrku". Takže za mě zase jen zapadá mezi ty ostatní. Mnoho lidí mu zde v klidu napsalo svůj názor na věc a i lidé závodící, mající výsledky. Nikde nevidím žádný "hloupý" koment, ten práh bude spíš o něčem jiném.

NRK - Profil | Po 27.2.2017 19:29:22

fheavy >> ty děláš,jako kdyby ti bylo 85 járů.A jako kdyby jsi musel být na vytažení kapříka ve formě,jak FedEx.Vzdyt je to koníček pro důchodce v tom feederovym i jiným podání.Je nám padesát a neběžíme zeleznyho muže probuh☺

Nvenybit - Profil | Po 27.2.2017 15:37:07

Lálos >> Ano přesně tak. Dostačující materiál už byl někde u sklokeramických vláken . Všechno od té doby je už jen snižování váhy. A vlastnosti má ze všech těch materiálu výborné jednoznačně nejlevnější uhlík. Vše ostatní , kompozity ,karbonové struktury . To už je dobré jen na snížení váhy o gramy. Vlastnosti to nemá horší ,to né ,ale lepší také ne. Protože lepší nejsou potřeba. Jen je potřeba tahat hlupákům pěníze z kapsy. A když pak lidem řeknu , že základní kompozity prutů se vyrábí pro všechny firmy v několika málo fabrikách v Evropě tak čumí jak péro z gauče. Jen na jeden nalepí své očka a jméno Jarvis a prodává je za 700kč a na druhé nalepí své očka a jméno shimáno a prodává je za 7000kč např. Ale oboje jsou vylisované z materiálu z jednoho kýble od jednoho výrobce na stejné lince. Ale to FOXákům prostě nevysvětlíš. Mám totiž příbuzného ve výzkumném ustavu technologickém v ČR. Takže si klidně nahlédnu do tabulek a můžu ty materiály porovnat , rozdíl mezi grafitem a např Xt40 by poznal ve vlastnostech tak možná počítač , člověk určitě ne. Ten to pozná jen tak že XT40 stojí 5x tolik. Ono totiž spousta lidí ani neví že grafit karbon a uhlík jsou jen tři názvy stejného materiálu. Jestli do něj shimano přidá třeba kevlarová vlákna ,to už je uplně nepodstatné , protože rybář to nepozná a nevyužije. To tak možná závodní plavačkář ocení rozdíl 20g na váze prutu ,jinak nikdo.

Nhraji - Profil | Po 27.2.2017 13:43:26

venybit >> nejsem sice jen feedrař, ale s vlascem 0,10 chytám v průběhu roku hodně. Ale téměř nikdy jako s kmenovým vlascem. Celý ten text je tvůj názor, z mého úhlu pohledu a zkušeností extrémní a lehce vyvratitelný. To co popisuješ je specifické a na většině běžných revírů by se to nepotvrdilo, alespoň podle mých zkušeností. A ty pohádky o prutech od Walkera, no to už je scifi fakt.

Nvenybit - Profil | Po 27.2.2017 9:18:50

fheavy >> Jasně to v pořádku , psal jsem to spíš cíleně na reakci ve smyslu "ten háček ti narovná" . Pokud do té skupiny nepatříš samozřejmě není mou snahou se tě nějak dotknout. A jistě že jsou na každé vodě jiné situace ,ale to bych mohl popisovat chytání rybník od rybníku, to uznáš že asi nejde. Vždy se to musí vzít tak nějak obecně. A obecně je u nás největší počet stojaté vody bez vázek což je většina rybníků ,přehrad,nádrží. A tam prostě není problém zdolat i větší rybu . Napíšeš že ve svém věku už takové chytání nezvládáš, to je v pořádku proti tomu nemám slovo. Ale jistě chápeš , že nemůžeš tvrdit,že to nejde , jen pro to , že to zrovna ty nezvládáš .Na to já jsem reagoval a nemělo to vyznít zase v obráceném extrému, když to zvládnu já tak každý ,to jsem neměl v umyslu. Spíš jen tak obecně, že dnes se raději každý bude 10hodin ptát tady na MRKu , než by 10 hodin seděl u vody a prostě experimentoval :) Všichni čekají,až jim to Martin s Milanem naservírují nejlépe s osobním kurzem :) A VO TOM rybařina není.

NTiky Květák - Profil | Po 27.2.2017 8:19:35

venybit >> Nepopírám, že tvůl popsany způsob lovu s 0.10 kmenem je možny. Nicméně . .. . Vysvětluj to nám, kteří chytáme na luznici a před vrbickama mas problém většího nasadaka udržet na 18, nebo klukům, kteří trhali 0.24 fluorokarbon o nasadaky na racickym kanale. . . . Někde to prostě takhle nejde. Na volny vodě jde utahat lecos. . . Je ale otázka v jakem stavu tu rybu pouštíš zpet. Podle me je takovýhle unavovani ryb naprosto zbytečný. Pokud hrozí úlovek větší ryby, je třeba na to bejt pripravenej.

NPepaK - Profil | Ne 26.2.2017 22:40:57

Tak právě teď jsem pochopil, že jsem u toho celý život jelito. Překonal jsi zásadu přiměřenosti a proporcionality, nebo je lovíš v zahradním bazénku? Jinak jsem nikoho neviděl, že by cpal 10g Wagler na 0,10 návazec. Návazec je návazec a kmen je kmen. Zřejmě jsi v lokalitě s extrémním výskytem retardů! No dám si kořalku a jdu spat.
P.S.Jinak bych chtěl vidět cílený lov na ty kapry 50+, protože to taky může být metrový Sazan v Dunaji, na tu 0.10 a 18 háček. Pokud se budeš chystat na takovou výpravu, tak zavolej ať to vidím. Náklady si uhradím. Všem poreferuji a natočím.

Nmarmyš - Profil | Ne 26.2.2017 21:11:27

Dědek >> Zas abys nám to tu nevychytal:-) Čím později se budeš rozhodovat,tím to bude horší.

NDědek - Profil | Ne 26.2.2017 20:46:06

marmyš >> nevím, proč tady na severu tvrdu celý život, když tam u vás dole, kolem Šakvic, mám celou rodinu a mám to tam tak rád. Možná, že kdybych se k vám přestěhoval, by mi to tam zevšednělo?
Nejkrásnější ryba je lín a pro mě osobně, ta druhá je ten váš cejn :-)))
MM mi s nimi vždycky udělá radost, i když si tu z něj a "jeho" cejnů, někteří dělají srandu :-))).
Jako téměř každý tady, se těším na nové Martinové videa, prostě paráda.
Ani se nechci ohlížet zpět, kolikrát už jsem některé z nich viděl :-)))

NxDanielS - Profil | Ne 26.2.2017 20:44:04

venybit >> Na oukleje? :-) 12tku pinhook v létě narovná i 40tka :-)

Nstandas - Profil | Ne 26.2.2017 18:55:42

Jako vždy super:-)

Nradoslav.d - Profil | Ne 26.2.2017 16:16:56

Willow >> Pekné video. Oceňujem hlavne výdrž v takej zime pri vode.
Ja používam háčiky Owner 10 a to takmer celoročne. Sú pevné a malé.

NHurvinek - Profil | Ne 26.2.2017 15:23:21

Jako vždy 1. Chtělo by to video každý týden

NPetovsky I - Profil | Ne 26.2.2017 12:36:12

Martin M. - >> Nádherné video,strašně se mi líbí to přemýšlení a preciznost to jsou věci co mě na rybařině,feederu tolik baví,včera jsem byl s kamrádem na přehradě našli jsme jedinej úsek kde bylo několik desitek metrů rozmrznuto zbytek pod ledem,kamarád chytl jednu jedinou plotici a já 7 krásných cejnů :) radit mu je jako házet hrách na zeď :D