Diskuse k článku: Vlasec k lovu feederem

Diskuse k článku Vlasec k lovu feederem

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 12.9.2014

RK - Profil | Po 15.9.2014 13:22:13

Luckyman >> Pro mne je rybařina hobby a ne věc života a smrti

A přesně takhle k tomu musí člověk přistupovat. Já osobně už vůbec neřeším nějaké silony atd.
Dokonce jsem koupil noname silon šestnáctku na ujímání na mušku.Ten nejlevnější ,co byl ve 100m návinu. A nakonec je i jako návazcovej taky na feeder. Fakt nevidim jedinej rozdíl. Pravda, k tomu se člověk musí propracovat, protože má proti sobě pašáky na MRKU, prodejce i ten svůj koníčkovskej zápal, který tě přesvědčuje o nutnosti super návazcovejch materiálů v návinu 25m atd. blabla. Nejhorší pro mne je, že zjišťuju, kolik věcí je placebo efekt a že značka silonu a prutu a krmení v podstatě nehraje tolik roli. Což je osvobozující, ale zároveň ta rybařina ztrácí to kouzlo výjimečnosti, dokonalosti, rybářského ,,kumštu" a extrémní chytrosti ryb. Ale je to tak. Chytáme všichni stejně a všichni si myslíme , že jsme výjimeční, stejně, jako si to myslí o sobě každej řidič. Ale chytat jako my ,by se naučil úplně každý, myslím ,že i nějaká hloupá tykev, jenom musí mít zápal. To nesnižuje ušlechtilost rybařinky, ale dává to určitě námět k zamyšlení, kolik investovat do techniky- potažmo do silonu.
Proto dávám Tymovi za jedna.

Bacha - Profil | Ne 14.9.2014 12:11:45

Tak takovýto článek si s chutí přečtu. Už jenom proto, že sám jsem založil vlákno o klamavých označeních vlasců, která mě jako rybáře neskutečně štvou. Bravo!!! Článků, které právě tou nekonkrétností vystihnou podstatu problému, především v sofistikovaném koníčku, je opravdu pramálo. Takto napsat článek si může dovolit pouze člověk s nadhledem, který o problému něco ví, problémem se intenzivně zabývá teoreticky i prakticky, a jsou mu proti srsti stálé žabomyší války neznalců k danému tématu.
Pro mě super!
A ještě si dovolím pro ty, komu v článku chybějí konkrétní informace. Řídím se heslem, že radit se nemá. Chytrý to nepotřebuje a hlupák se tím řídit stejně nebude:-))))

marmyš - Profil | So 13.9.2014 21:58:34

tym >> Dobře napsáno,z blbých řečí si nic nedělej. To předtím,co jsi kde napsal,se mi tak moc nelíbilo:-)

Nachos - Profil | So 13.9.2014 10:11:21

Jiryyy >> značku se asi nedozvíš ,to by byla reklama od respektovaného rybáře. Ale prozradím ti,že často používaný je v závodním sektoru Stroft ABR :)

tym - Profil | Út 16.9.2014 16:02:07

Fishky >>
Velmi, ale velmi nerad se míchám do jakýchkoli diskusí, ale myslím, že jsi nečetl ani ten první odstavec. ten totiž velmi, ale velmi straní právě zákazníkovi a ne naopak. Myslím, že jestli tady někdo něco podsouvá, tak to rozhodně nejsem já. Pokud chceš hodnotit něco aby to mělo hlavu a patu, pak to musíš přečíst právě od hlavy k patě. Pokud jsi na to ještě nepřišel, tak raděni buď nic nečti, anebo raději nehodnoť. To co říkáš o prvním odstavci je úplná ..... víš co, a to co píšeš dál ve svém příspěvku je v podstatě to co já píšu ve svém článku. Chybou je jen to, že jsem to napsal právě já. ostatně takový pocit mám vždycky, když se nějak vyjádříš o mém článku ať je o čemkoli, protože to ..... Ale víš co, já už nemám chuť to ani dál psát, natož tak o tom přemýšlet .... Na blbosti nemám kdy

Luckyman - Profil | Ne 14.9.2014 13:57:37

Některé příspěvky, které tu útočí na Milana, hodnotím jako podpásovky . Už to vidím, že pokud by dal konkrétní doporučení tak mu nějaký jouda bude vyčítat že píše na objednávku svého chlebodárce. Pokud se vyjadřuje pouze obecně tak je potřeba mu vyčinit že neuvedl nic konkrétního :-)
Je opravdu zpozdilé domnívat se, že na takovém místě bude konkrétní doporučení.

lapp - Profil | So 13.9.2014 21:03:36

Pane Tychler, neznáme se... ale nezlobte se na mě, občas mi Vaše články přijdou nekonkrétní a plytké. Po přečtení tohoto článku bych si odnesl zjištění, že na feeder není třeba speciálního vlasce a že nejlépe udělám, když si nějaký koupím a vyzkouším sám. Ne, že bych s takovou ideou nesouhlasil, ale nemyslíte, že to je na článek dost málo? :-(

Fishky - Profil | Út 16.9.2014 12:38:20

To nechápu. "Když tedy nemohou dát zákazníkovi to, co by si přál, tak prostě údaje o výrobku, tedy konkrétně jeho nosnost nadhodnotí". Ale když to tak čtu, tak si přijdu, že ten špatný je tady zákazník a chudáček firma musí údaje nadhodnotit, aby byl vlastně zákazník spokojen :) článek jsem přečetl po první odstavec, ale jak to nemá hlavu a patu, dál číst prostě nemůžu, hlava mi to prostě nebere. Ten "křivák" tu není zákazník (jak se nám to snaží autor podsunout), co by rád nadhodnocené údaje, ten křivák je firma, co si píše na obal přehnané hodnoty, jen protože papír to snese. A ruku na srdce - když mám v ruce dvě krabičky silonu 0,20, přičemž ten první uvede pravdivé údaje s nosností a průměrem - druhý výrobce si hodně přidá a ještě to parádně okecá, tak budu nalomený co vzít a když se tomu nerozumím, tak vezmu hold ten "lepší" podle popisu. Dostávají mě ze židle hlášky jako excelentně odolný proti oděru, vynikající pevnost , bezpaměťový, absolutně neviditelný... blá blá blá. Reklamní oblbováky. Kvalita se prodává sama. Je to jako když česká firma co vyrábí háčky je vyrobí a prodejce dá na obal "made in Japan" a hned jsou háčky lepší. No nejsou. Bohužel mnozí to takhle praktikují a vyznat se v tom je nemožné.

marmyš - Profil | Ne 14.9.2014 21:42:11

SallySalic >> Od včerejška se krotím,abych nic nepsal,ale jak vidíš,nevydržel jsem. Jsou u fídru důležitější věci,než vlasec. Jako kmen bych tam prdl téměř cokoliv,u návazce je to jiná. Stačí kouknout na video,kde loví MM,nebo Milan a tam okopčit,co používají.

Dart Ness - Profil | Ne 14.9.2014 10:06:26

Bóže,někteří jsou zklamaní,že se z článku nic nedozvěděli...Léta letoucí jsem věrný jedné značce a až mě zklame,budu hledat nový silon.Je fakt,že na obou fídrech mám jako kmen pletenku a silon používám jen na koncové montáže (poslední metr s krmítkem nebo olovem + návazec).

tym - Profil | So 13.9.2014 21:45:47

nerf >> lapp - 13.9.2014 21:03:36 >>
No, vzhledem k tomu, že se tu stále dokola a dokola opakují v sekci feeder - Začínám a nevím jaký vlasec si na feeder pořídit, tak si myslím, že to až tak plytké není. Ne všechny články jsou pro každého a je třeba si uvědomit, že ne všichni rybáři jsou na stejné úrovni. V žádném případě ale nehodlám do názvu vsouvat poznámku o tom, že článek je pouze pro začátečníky nebo něco podobného. Pokud jste tam nenašel informaci, ze které si nesednete na zadek, tak se nedivte, na vlascích nic zvláštního není, ale neznalí tam hledají nějakou magii a neví jak z toho ven, zvláště když i zde na MRKu řádí bitvy mezi zastánci různých značek, které jim jen pletou hlavy. Z článku snad méně zkušení rybáři pochopí, že není třeba hledat v tom vědu a dostali informaci pro jakou situaci se jaký typ vlasce hodí. Pro někoho málo, pro někoho nic, pro někoho informace kterou využije aniž by musel nakupovat drahý vlasec, který je třeba zrovna pro něj k ničemu. Konkrétní může být v tomto případě jen informace uvádějící značku. Toto ale není komerční článek či placená reklama. Ovšem existuje jedna taková věc, která tady na MRKu funguje velmi dobře a dokonce ji i spousta lidí využívá. Jsou to ti co pochopili, že něco se psát dá a něco nedá veřejně, protože je to reklama. Jmenuje se to SOUKROMÁ ZPRÁVA, a tam se občas nezastavím. Víme ?

splávkař - Profil | So 13.9.2014 21:38:04

tym >> Tímto článkem jsi v podstatě popřel většinu své autorské práce která donedávna byla založena na podpoře prodeje sortimentu tvých chlebodárců.

.pepé. - Profil | So 13.9.2014 21:06:30

Já jsem čekal nějaký test vlasců. Jinak úplně zbytečný článek.

Luckyman - Profil | So 13.9.2014 9:33:38

Z celého článku se mi nejvíc líbí ta pasáž o tom, že co rybář to názor a o věčném vnucování svých názorů druhým. Pokud se s blbcem hádáte déle než půl minuty, tak jste blbci dva :-)
To je velmi trefné.
Pro mne je rybařina hobby a ne věc života a smrti. Svý názory mám jasný, ale stejně jako Milan považuji za zbytečné se o nich do krve přít s někým kdo je nesdílí.

RK - Profil | Út 16.9.2014 11:58:53

splávkař >> Já nemám potřebu(nic mi autor neudělal) a to jsem si na jeho doporučení nějakou tu Ultegru koupil, tu kůži nějak cupovat. Spíš mi vadí, že ji už nějak nemůžu sehnat :) Byl to super silon. A jak dnes tohle už moc neřeším, tak tady je ta vyjímka, která potvrzuje pravidlo. :)
PS: A náhodou ty články v Rybářství tenkrát ve vzdálené minulosti byly fajn:) Ale to přece neznamená,že po přečtení jsem vyrazil vykoupit Shimano. A jestliže to někdo udělal, tak mu stejně nebylo pomoci..............:)

RK - Profil | Út 16.9.2014 11:20:28

splávkař >> Nechci se pouštět do složitější diskuse, protože o tom vím prd.
Nicméně odpovědně říkám , že mi je šumák jak se s něčím srovnává Tym. Myslím si -subjektivně-,že jsou opravdu mnohem závažnější a důležitější věci, než se snažit někoho soudit v této záležitosti. To není invektiva vůči Tobě. Spíš se zamýšlím nad tím, že já určitě nejsem s tak vysokým morálním kreditem, abych měl právo se jen zajímat o svědomí někoho druhého.

RK - Profil | Út 16.9.2014 10:31:38

splávkař >> Ahoj. To se ptáš na špatném místě a špatného člověka.
Každopádně , já necítím žádnou zášť, protože to co tu zmiňuješ je prkotina. A ruku na srdce - takhle to přeci funguje v každém obchodu. Zajdi si koupit auto, nebo třeba dřevěnou podlahu k nám do obchodu.Když si vyslechneš moji přednášku o výhodách a skvělé ceně , tak by se Ti to možná také nelíbilo .Já těm lidem nelžu , ale potřebuji prodat - co je důležité -kvalitní podlahu. Že by to lidi mohli dožít na zátěžovém koberci je druhá strana mince.
Tak a řekni mi tedy,jaký trest by jsi pro tyma žádal? Možná by ti spíš udělalo dobře zajít si na ryby a být spokojený sám se sebou. Ať se Ti daří......................

Hrabal - Profil | Po 15.9.2014 17:42:25

A zrovna dneska sem si pro vlasec na Feedrak byl.. Jediny co me stvalo, ze byl pouze v navinu 150m za 150 KC.. A ja chtel 200 m :-D A protoze chytam i UL privlac, tak me do morku kosti boli veta od prodavace.. ,,tak tam dejte podklad neceho staryho,, Koupil sem Steelon, a zatim asi dobry.. Ani nad hladinou neni videt.. 0.18 na 5 kg.. Prutaznost skoro zadna, i kdyz s touhle znackou nemam nejlepsi zkusenost.. I kdyz chlapi, co si budeme povidat.. Na tech rybach mi uz prichazi ze je to o prehlidce nacini, nez o rybareni.. Jsou takovy, co poznaj znacku swingeru na 150 metru, ale poznat bolena od kapra, to uz jim dela problem... Jeden takovej jezdi i po Tabore, vyhlidne si nekoho s teleskopama, a 2 hodiny se pred nim masiruje cajkem, a jde domu aniz by nahodil.. Takze chytame pro zabavu a pro radst, nebude z toho naseho milovanyho konicka, delat boj o holy zivot..

Jarda Š. - Profil | Ne 14.9.2014 13:34:36

tym >> Jj, navíc se lze setkat i s případy, že konkrétní cívka s vlascem, který je jinak obvykle kvalitní, je znehodnocena nesprávným či příliš dlouhým skladováním, případně pochází z méně povedené šarže.

SallySalic - Profil | Ne 14.9.2014 10:31:27

Také jsem čekal něco jako test či porovnání vlasců,ale jak už jsem četl níže,nepřínosný článek aspon pro mě.

kechahut - Profil | So 13.9.2014 22:23:01

Někdo rád svíčkovou a někdo jí jenom rajskou. Kdo chce začít s rajskou musí jít cestou pokus omyl a nenechat si radit.Vyzkoušet hodně do sladka, sladkou a nebo méně sladkou. To je jediná rada kterou mu vlastně nedám.. Jo a ten článek nemá nic proti svíčkové..

Bečetka - Profil | So 13.9.2014 21:38:00

nerf >> lapp - 13.9.2014 21:03:36 >> Jelikož si cokoliv čitelného o rybařině - a zvlášť feederu - přečtu vždycky rád, tak mi článek přijde OK. Vědecká analýza není vždycky potřeba. Mě nikdy nenapadlo uvažovat nad zbytečností článku. Redaktor má myšlenku, tak s ní přispěje do média. Tak buď dejte dole pětku, nebo sepište svou myšlenku, MRK to honoruje a určitě rád zveření :-)

xDanielS - Profil | So 13.9.2014 19:23:42

Co by rybář v plenkách, za mě Shimano technium. Prošel jsem zepár výrobců a výrobků a ukotvil na této variantě. Cena vyšší, ale kvalita také :-)

CZesnek - Profil | So 13.9.2014 17:39:28

Hmm. Takze nektere vlasce jsou spatne, nektere dobre. Dobra uvaha. Kazdemu svedci neco jineho.... To kazdy vi i bez clanku. Hlavne ze je o cem psat. To je jak s boilie, kazda firma ma zarucene to nej. Recenze super ,, jenom 500kc za kg" a ted ktere si vybrat. Business business business!!! A My to jak blbci zerem.