Diskuse k článku: UK styl po česku

Diskuse k článku UK styl po česku

Autor diskuse: fotojakes - Profil , 26.11.2012

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 26.11.2012 11:42:40

Jak chcete dělaj Jůkej stajl, když vypadáte u vody jak vandráci? Ta myšlenka je někde jinde. Nejde o to mít pruty rovně, vyluxovanej bivak, naleštěnou loď, posekanej trávník a pytlíkovej klinik. Tady jde o to džentlmenství. O tu odměřenost.
Jůkej stajl kaprař jezdí na ryby v obleku a na koni. Má s sebou věrného sluhu Johana, který mu vaří čaj a chytá mu kapry.
Jůkej stajl kaprař v podstatě jenom leží na lehátku, usrkává čaj a se zvednutým malíčkem, pokud sluha Johan zrovna vytáhne velkého kapra, pronese: "a božíčku. Dobrá práce Johan"

Obiš - Profil | Po 26.11.2012 8:16:06

Ahoj. Tenhle styl pro mě určitě není. Rybářské věci mi dlouho nevydrží v pěkném stavu. ( držím se hesla,že věci mají sloužit mě a né já jim) Na druhou stranu se mi líbí tvůj styl myšlení. To je paráda. Doufám,že takových lidí bude v ČR čím dál víc a tento článek tomu jen napomůže. Ještě bych se vrátil k těm krásně upraveným místům. Když si v našich podmínkách takové místo uděláš a budeš si tam chtít jít za týden zachytat,tak si tam ani nesedneš a když jo,tak kolem sebe posbíráš pytel odpadků. Český rybář ještě nedospěl k tomu,aby si vážil přírody. :(

woodpecker - Profil | Út 27.11.2012 21:13:43

Velka Britanie (Severni Irsko). Chci vam ukazat, jak se o nas stara statni sprava, ktera ma na starosti statem spravovane reviry. Na mnoha mistech jsou posedy, ktere jsou dostupne i telesne postizenym a neni neobvykle narazit i na WC.

superweb - Profil | St 28.11.2012 0:18:31

Clanek super, konecne vim co je to ten UK style..do ted jsem jen obcas zavadil na nejakou diskuzi ale moc pozornosti jsem tomu nevenoval.
Jinak me to moc neoslovuje..rad si chytam po svym, a kdyz uz pouzivam vidlicky, tak si je nemirim stejne, ale podle smeru nahozu prutu napriklad. A casto i nekolik metru od sebe. To pak ani nepotrebuju ty ochranny tycky kolem hlasicu. Druhy "zpusob" je, ze vidlicky zapichnu tak jak kameny v zemi dovoli :) Jinak pri delsich vypravach rad vyuzivam pohodli stojanu - ta moznost prizpusobeni - treba pri lovu pres dlouhou melcinu spicky nahoru - je podle me k nezaplaceni. V nejakem clanku jsem cetl, jak se nejaky anglicky rybar skoro vysmival francouzum za pouzivani tripodu - pry je to pro ne typicke, takze jsem asi vyznavacem FR stylu(ne nejsem, jsem vyznavacem stylu logickeho, jdu na par hodin - beru vidlicky, jdu na tyden nebo tam kde nejdou vidlicky zapichnout - beru stojan)
Bivak stavim co nejblize prutum - tady jsem asi dost UK, protoze si vetsinou vystacim s destnikem s bocnici jak to popsal v jedne stare knizce Andy Little. Ale porad to neodporuje memu Logic style..snizuju tak sanci, ze mi nekdo pruty ukradne a zaroven i dobu reakce na zaber.
I to zazemi z plachet si tak jednou za rok postavime, kdyz nas jede na ryby treba 5 na tyden nekam na soukromak. To je vylet, ktery je tak napul kemping s kamarady a napul rybolov. Nic spatnyho na tom mit si kde sednout kolem stolu dat si pivko a grilovat nevidim. Po odjezdu nikdo nepozna, ze jsme tam byli. Samozrejme nestavime nic tak hroznyho jako igelitarny, co jsou tu v diskuzi na fotkach.
Jinak nejvic se mi libi ten lin - jak tak muze byt velky? O ty se snazim uz dlouho, ale nad 42 jsem se nedostal.
Ty X2 hlasice mimochodem..to funguje? Pred par lety jsem si ten jejich superset osahaval na krame. navijak prepnutej na baitrunner se zaseknul asi po metru odmotanyho vlasce, stojan se po zaseknuti navijaku malem rozlozil a pipaky po zapnuti obcas nejaky zvuk vydaly, ale ze bych u nahozenych prutu s nima s klidem usnul..to urcite ne :)
PS: neberte to nikdo nijak ve zlym, ja proste tyhle "in-styly" nemusim v nicem :)

woodpecker - Profil | Út 27.11.2012 21:19:23

Clanek moc hezky, davam za jedna. Diky. Mam rad prirodu a nechodim jen plundrovat rybniky a reky, takze mi je clanek velice blizky. A jeste jedna fotecka z jineho mista.

rover - Profil | Po 26.11.2012 21:51:06

alda2211 >> Nicméně stále existují ...

petr616 - Profil | Po 26.11.2012 17:27:30

Ja si myslim, ze v nasich koncinach nejakej UK style provozuje opravdu jenom hrstka nadsensu zatim co profesionalni vybijeci komanta vyuzivaji daleko vic popularni a casem propracovany "dedek stajl" coz asi kazdy dobre zna, tzn. nejlepe revir v dosahu MHD kam je mozne se prepravit zadarmo 7 dni v tydnu, revir musi byt radne "nanasadakovany", dale poradny teleskopicky klacek s podpisem Gustava Husaka oslehany destem a vetrem a opatreny krmitkem a srkackou, vybavu dale doplnuje klasicka skladaci stolicka a ve vybave kazdeho vyznavace nemuze samozrejme chybet vsestrana igelitka nejlepe z Kauflandu, kde ji jeste davaji zadarmo, pro transport ulovku k naslednemu zpenezeni popr smeline za cigarety apod dle moznosti kazdeho dedek stajlare. Samozrejmost pak v neposledni rade tvori kvalitni mrazak nejlepe nekde z eko dvoru energeticke tridy E. Myslim ze v Anglii by se podivili kam to nasi "soudruzi" dotahly !

meteor - Profil | Čt 29.11.2012 15:55:10

jak.23 >> to je taky UK style... akorát že "UK" v tomto případě neznamená "Spojené království", alebrž "Ukrajinu" :-)

meteor - Profil | Út 27.11.2012 9:06:53

kuBITCHek >> no "pěkné, pěkné" :-)

Já mám ještě "schovanou" fotku od zdejšího pěkně wostrého a neméně moderního uživatele >"Dave" (budiž mu mrk.cz lehký :-))...

Tohle je CZ styl, tuším že z Orlíku(?) :-)

PS: napiš mi svůj e-mail, ať ti mám kam poslat ony delikátní fotky ze třicítky ;-)
PS2: co si někdy zajít zapřívlačovat, co? Aby jsi při kaprařině nezačal obrůstat mechem :-D

EDIT: k článku (pro "fotojakese"): pěkně napsáno a popsáno (jde vidět, že máš literární střevo :-)), s většinou se dá souhlasit, něco mi přijde už jako "přeháňka" (tak, jak popisuješ ty extrémy)... nicméně pořád lepší 10 "UK stylerů" nežli 1 "WaM" :-)

kabo - Profil | Út 27.11.2012 8:52:05

fotojakes - >> Pěkný, dávám za1.

Můj názor na UK styl je, že je to především o přístupu k lovu, chování k přírodě, o pokoře. Určitou roli hraje sice i vybavení, to ale nemusí být nutně ve smyslu ceny. Například pokud někdo chce mluvit o UK stylu, tak třeba s Flajzarem to nikdy nebude UK.

Každý má nějaký svůj styl, který mu vyhovuje a baví ho, pokud svým chováním při lovu neomezuje a neruší ostatní, místo po něm zůstane takové, jako by tam nikdo nelovil a nerybaří kvůli masu, tak je vše v nejlepším pořádku a je jedno jestli to budeme nějak nazývat. Všem slušným rybářům přeji hodně příjemných chvil ztrávených u vody.

kuBITCHek - Profil | Po 26.11.2012 23:42:45

kdybych nevěděl z odkud je ta fotka, tak bych řekl asi Rumunsko..... :-))

kuBITCHek - Profil | Po 26.11.2012 23:41:02

Dávám za jedna......ale praxe je vážně někde jinde. Už jsem to sem sice někam dával, ale toto je klasický jukej na mlýnech

Soptík M - Profil | Po 26.11.2012 17:15:00

Libor 1 >> To máš tedy pravdu. Poslední řetízkáč není ve stejné výšce a z toho by mě fakt jeblo!!!

osud - Profil | Po 26.11.2012 12:14:04

UK style pěkná věc co se týče chování se k přírodě jinak pro mě holej nesmysl, teda až budu vydělávát 50tis měs tak klidně budu kupovat ty serepetičky a pod. U vody tyto kluky moc nemusím, z vlastní zkušenosti cca 70% arogantní frajeři kterým jsou ostatní pro smích.Neříkám že je to případ autora..............................Dávám za 1.pěknej článek.Lidi by se měli zamyslet a podle UK stylu se alespoň chovat k přírodě, to totiž nestojí ani korunu.Těším se na další tvůj článek.Ať se daří

P!F - Profil | Čt 29.11.2012 16:30:50

jak.23 >> Ten sacok od krmiva je strasne tazky ked uz je prazdny, co uz... Plne to k vode dotiahnu a prazdne to nevladzu odniest, je to ludska hlupost.

P!F - Profil | St 28.11.2012 1:28:05

fotojakes - >> clanok je fajn, sice nic co by som doteraz neobjavil, ale viac menej suhlasim. Hlavne pasaz, kde opisujes reviry. Maly rybnicek, obklopeny prirodou... Ano, toto je to co si viem predstavit ako sukromny rybnik, kam by som chcel ist chytat. Otazka znie, je take nieco u nas? Pretoze v SK som sice nenavstivil, ale prechadzal okolo vacsiny znamych sukromakov a bohuzial to bolo uplne inak, brehy hole, rybnicek, skorej bazen, obklopeny nie rastlinstvom atd, ale strkovymi brehmi, rybarov ako hnoja, ryby povacsine vonku kazdy tyzden.
Je to pekne, tiez by sa mi to pacilo a rozmyslal by som nad tym ze by som sa mozno k tej kaprarine vracal, ale takyto rybnik chce majitela, co to kupuje ako hobby, nie ako podnikatelsky zamer. Co je u nas dost SciFi. Ked uz ma niekto dost penazi, aby si to kupil pre potesenie, tak sa tam nedostane vobec nikto, len sam majitel plus pripadny kamarati.
Idea je to pekna, ale tazko mi je uverit ze v nasich zemepisnych sirkach je nieco podobne uskututocnitelne masovejsie, napriek tomu ze je to velka skoda.

PS: ked bude niekto vyznavat UK style v ramci zvazovych podmienok, je to sice pekne (urcite lepsie ako vselijake pristresky, karavany atd atd) ale ked nie je porovnatelna voda tak sa vacsina toho kuzla straca. UK Style nie je pol hodinu zbierat odpadky po prichode na lovne miesto, co u nas je skratka klasika.

FOUSATEJ HAT - Profil | Po 26.11.2012 21:21:50

Netipa - poslední hrdina MRKu >> TVL Netipa, nepřibral si?

Libor 1 - Profil | Po 26.11.2012 17:07:04

Miras >> tak to už je trošku na Chocholouška o))
Myslím foto s prutama.

Miras - Profil | Po 26.11.2012 16:55:22

axel82 >> počkat, už to hledám. Jsou to tyhle a žádné jiné:-)

Miras - Profil | Po 26.11.2012 16:37:52

SlavnýLovecPampalini >> nejsi dostatečně jůkej:-)

Flying trout - Profil | Po 26.11.2012 14:46:50

Článek super, zajímalo by mě to stavení stojanu na kamna, nebylo by ilustrační foto? :D

Dávám jedna.

JJanekk - Profil | Po 26.11.2012 13:30:30

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Právě naopak, diskuze je primárně pro kapraře a vyznavače jukejstajlu, kteří většinou ví o co jde. K aktuálnímu článku na hlavní stránce se vyjádří mnohem širší spektrum lidí

Unkas - Profil | Po 26.11.2012 12:02:37

Musím říct, že článek se mi moc líbil, i když UK styl není mojím stylem. Taky u vody mnohem raději potkám někoho takového, než bordeláře, ožraly a magory.

jurasoft - Profil | Po 26.11.2012 8:24:38

Obiš >> no, je tomu pár let co se tady UK styl probíral, či spíš náš český vztah k přírodě..v té době se v českém rybáři objevil článek čecha žijícího v británii co popisoval nádherně upravené klubové louže a velké řeky plné odpadků, že by se za to nemuseli stydět ani nepřízpůsobiví...rozvinula se diskuze, tady na mrku, a do ní se přidalo pár čechů žijících tam taky a posílali svoje fotky...de fakto +- autobus je ten binec všude stejný..stačí jedno větší město na toku velké řeky, nějaká fabrika, kolonie přistěhovalců nebo nepřízpůsobivích a sajrajtu plave v řece hromada. A rybáři to nedělají.
Ještě v článku co je a co není rybařina..Dívám se na kabel na pořady o rybolovu všude možně. Rybařina je i když si zaplatím průvodce někde na druhý straně globusu, on mě vyveze s posádkou na otevřené moře, obskakují mě s kokteily, chlazeným pivem, grilovanými garnáty, rybami a já čekám až na jeden z 12 ti prutů které nahodila posádka zabere plachetník...i to je rybolov...a říkat, že jeden je horší jak druhý nebo spíš jeden lepší jak druhý...i movitější blešáci si můžou zaplatit rybářskou výpravvu do země kiwi kde je na místa "vozí" vrtulníkem...i tohle je rybolov...

TWIN 69 - Profil | Po 26.11.2012 6:57:36

Jirko,napsal jsi to moc krásně.Ode mě máš za velkou 1.