Rozřezal kapra motorovou pilou

Autor diskuse: tomfisherman - Profil , 3.10.2011

šmudla - Profil | St 5.10.2011 10:37:23

Já mám takový pocit že si nikdo z vás nedovede představit, jak se řeže kapr motorovkou. Tak aby jste si to mohli představit tak sem speciálně jel kapra chytit a motorovkou ho rozřezat. Přidám ilustrační foto nevhodné do ML(ale možná to průbnu jestli se bude líbit) :)

Petr Havlíček - Profil | St 5.10.2011 12:51:22

Já bych to tu uzavřel.
Je tu pár lidí, kterým se zdá rozřezání kapra motorovou pilou, jako zvrácenost a já mezi ně patřím ...

Pak je tu pár lidí, kterým se to líbí a klidně by se na to šli podívat, jako na umění ...

A pak je tady pár oslů ...

Jsem šťastnej, že patřím do té první skupiny.

Ivo - Profil | Út 4.10.2011 16:56:07

Kozič origin >> tvoje slova :

Ivo - 3.10.2011 21:33:21 >> Máš recht. Scénka neobsahovala reklamu na bojlíz. Nebylo to umění. To prostě ne.
Skládáš písničky proto, že je to jako umění? Nadlidský výkon? Výkon hodný obdivu, ocenění?
Přesto bych netvrdil, že je tedy tvá činnost hodna opovržení. Nežádám ani tvé potrestání


Opravdu nechápu, co tím příměrem chceš říci ? Spekulativně sarkastické vkládání nepravdivých a nikdy nevyřčených myšlenek či vět do úst oponentovi je známka absence relevantních argumentů. A to je tvůj případ obhajoby zmíněného uměleckého díla.
Čili – proč v této souvislost zmiňuješ reklamu na boilí ???
A jak to celé souvisí s mými skladbami ?
Měl bys pochopit, že celý ten nechutný akt není odsouzeníhodný proto, že šlo o kapra. Reagoval bych stejně, kdyby byl veřejně a navíc s odkazem na to, že se jedná o umění - rozřezán motorovou pilou jakýkoli jiný živý tvor ! Píšeš, že kapry zabíjíš a konzumuješ a tudíž ti rozřezání ryby nevadí.
Netuším, jak to je ve tvém případě – ale dejme tomu, že máš doma nějaké zvíře – kočku, psa apod. Jak by se ti líbilo, kdyby pod motorovou skončil např. tvůj pes ??? Chápej – tady se neřeší samotná oběť, ale člověk, který to vymyslel ( to slovo není zrovna nejvhodnější..) a druhý frája, který to zrealizoval (tedy pokud nešlo pouze o jednu osobu).
A když už ses tedy z pro mne nepochopitelného důvodu rozhodl srovnávat zmíněný akt s mými skladbami, doporučuji následující. Vezmi motorovou a u vás na náměstí rozřezej před zraky lidí jakoukoli živou rybu a pozoruj ohlas kolemjdoucích. Jsem vážně zvědav, kdo tě za to bude pochvalně s výrazem obdivu plácat po zádech …
No a až se z toho vzpamatuješ, tak vezmi nějaký hudební nástroj na který umíš hrát, vymysli melodii, harmonii, napiš text, zvol nástrojové obsazení , napiš aranže, notové party, skladbu ve studiu nahraj, nazpívej, smíchej a nabídni nějaké kapele či interpretovi. No a pak porovnej výsledek a eventuelní úspěch a vynaložené úsilí obou misí…..

Alov_na_MRK_rezignující - Profil | Po 3.10.2011 16:02:17

A vyrazila už inkviziční hlídka DH Baits? Dal jim někdo štrůdl na cestu? Mají dalekohled s sebou? Bude od MM video s inkvizičním řízením?

drozďák 30,42 - Profil | Po 3.10.2011 14:15:39

Tomazzz >> normální člověk nejenže se při podobném představení sebere a odejde, on hlavně takové nebude ani vyhledávat. Spekulujmež na to, že ti diváci věděli či tušili, na co se budou dívat.
1. Ryba je živočich ležící na vývojovém stupni někde o x příček níže než člověk. Kapr pak propagován jako ryba domácí v podstatě jateční maso.
Jeden imbecil se rozhodl tomuto živočichovi uříznout pilou makovici, což je akt, který spousta lidí dělá pravidelně nožem. Učinil tak veřejně, uniká mi smysl, důvod a vůbec popud k takovému počínání krom vizuálního efektu. Důvod pro rozmělnění těla do akvária mi též uniká.
2. Kdokoliv se na takovou performenci dívá je u mě nemlich ten samý imbecil
3. Stejně tak imbecilní je psaní sáhodlouhých postů na takové téma - kolik kliků na odkaz u videa otázka vygenerovala? Já myslím, že performer může být spokojen...

XAXAP - Profil | Po 3.10.2011 13:11:39

Tomazzz >> ty nevíš, která bije, mládě potroublé! Dám ti rozbor, abys věděl, jak jsou tvé poháry zvrhle deviantní a jak ti vlastně berou možnost vůbec hovořit o etice:

- závody v lovu ryb udicí se nekonají se souhlasem ryb
- závody jsou plošná aplikace situací, které by ryba (ryby) bez závodu jistojistě neabsolvovaly
- v průběhu závodu je riziku úhynu ryby vystavena každá ryba, která je ulovena
- u některých závodů, kde jsou ryby schraňovány pro pozdější přeměnu na body, jsou ryby drženy v omezeném a malém prostoru, ve kterém jsou opět stresovány a opět u každé ryby narůstá riziko úhynu

shrnuto podtrženo: jako závodník rybu trápíš a ohrožuješ na životě (dá se říct, že zabíjíš) pro čistokrevnou zábavu

Ten maďar možná alespoň rozpoutal nějakou diskusi, jako to občas umělci dělají. Skupinky deviantů (rozuměj závodníků) si akorát měří ega. Z toho vyplývá, že jako závodník, jsi ještě větší prase než onen maďarský performer. Tak jakápak slova si vyměříš na svou vlastní adresu, hm?

mazar - Profil | Po 3.10.2011 10:34:10

Kozič origin >> Kdyby ti takhle někdo rozřízl čokla, tak by jsi byl taky v pohodě? A zvířata na jatkách se neřežou za živa. To tvé věčné oponování je docela trapné a jednostranné. Jestli je to čistá provokace tak to i pochopím, ale jestli to vše myslíš vážně, tak jsi dost omezený na jeden úhel pohledu, tod můj názor.

Kozič origin - Profil | Po 3.10.2011 10:21:40

pouštěč >> Kdyby znal tebe, řízl by věru asi tebe místo kapra.
Kapry motorovkou řežu pravidelně.
I zvířátka na jatkách se řežou takovýma pilkama (žereš maso?)
Pokud přeješ někomu vězení za debilního kapra, možná bys měl nad tebou zmíněnou psychiatrií taktéž aspoň v rámci svých možností pouvažovat.
Pseudohumanisto kaprofile.

mazar - Profil | Po 3.10.2011 10:16:36

Asi měl přes sedmdesát, tak ho chtěl zkrátit na správnou míru.

XAXAP - Profil | Čt 6.10.2011 11:43:34

Butchi >> zkusím to tvé zamyšlení podrobit kouskem běžného antického kriticismu

- žádné zvíře neexistuje pro legraci, každé má své místo ... už toto se dá rozporovat
- pokud se bavíme o vrcholu potravního řetězce, tedy o pudovém chování, slovo zneužití tady nepatří, pud a zneužití nejdou k sobě, zneužívají se pravidla, produkt rácia
- humanita způsobu usmrcení ryby je převážně deklarována rychlostí ... stavět místo a nástroj provedení vejš je pokrutecké
- nazývat něco sračkou a nechápat ty, co to tak nenazývají s tebou, sice můžeš, ale nikterak dobrá vizitka to není, přijde mi to zkratkovité
- zralost na jakýkoliv léčebný postup z oboru psychiatrického nelze z uvedených faktů posoudit
- pokud by bylo usmrcení kapra motorovkou týráním, pak lov ryb (jakýkoliv) je mnohem větším týráním ... Zasloužíme si tedy svěrací kazajku všichni? Jsi sám úchyl a kokot?

Kdyby ses orientoval opravdu v moderním umění, postřehl bys, že právě ono bojuje proti konzumní degeneraci, nedostatku sebereflexe, klapkám na očích apod. Jak společnost přestává uvažovat v souvislostech, přestává být determinována, o to víc k šokantní úrovni přistupuje umění. Ostatně to v historii umění ani není poprvé.

Butchi - Profil | Čt 6.10.2011 9:41:21

Dobře se nám to tady rozjelo, tak se taky přidám.

Je to živý tvor, který za svoji propagaci, masové vysazování a sníženou inteligenci jeho fanatických zbožňovatelů nemůže. Na vině jsou lidé. Žádné zvíře neexistuje jen tak pro legraci; má v přírodě své místo, které si musí vybojovat. Člověk je na rozdíl od zvířat víceméně na vrcholu potravního řetězce, což je sice fajn, ale takového postavení by se rozhodně nemělo zneužívat. Nedělá mi problém vzít rybu po hlavě, pokud ji chci sníst. Ale dělám to humánním způsobem, neboť myslím. A právě to nás od zvířat odlišuje.

Teď vyjádřím svůj názor, který se nemusí líbit všem. Už proto, že se neobejde bez sprostých slov.
Absolutně nechápu, jak někdo může takovou sračku nazývat uměním. Tohle je tyvole normální úchylárna a její představitel je kokot zralý na svěrací kazajku, žádný umělec. Nahánět publicitu na týrání živého tvora je naprostým důkazem absence zdravého rozumu.

Tyhle moderní výstřelky vůbec jsou jen ukázkou degenerace lidské společnosti, jejich představitele s radostí veřejně pohaním a odsoudím. Umění je vytvořit něco, co má hlavu a patu, potěší smysly. Rozřezání kapra, ať mě sebevíc sere jeho všudypřítomnost, je destruktivní a ubohý čin, který zvládne kdejaká tupá guma.

Ivo - Profil | St 5.10.2011 13:01:28

Kozič origin >> Tvůj styl konverzace je bohužel čitelný a tradiční:
Nejprve důrazné připomenutí, že ty a jen ty jsi tím neomylným a geniálním
Následuje ironický sarkasmus.
Pokračují tvé spekulace a úhybné manévry.
Inu paradoxem existence je fakt, že i v pomíjivém světě nacházíme neměnné jevy….

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 5.10.2011 9:05:18

Venca888 >> Příliš tvrdé hodnocení. Zabíjí pro zábavu stejně tak, jako rybář loví a tedy trápí ryby pro zábavu. Ostatně dost ryb při tom taky ve jménu zábavy zařve. Ano, on toho kapra usmrtil úmyslně pro zábavu, kdežto rybář ve jménu zábavy a sportu ty ryby zabíjí neúmyslně, ale na druhou stranu úmyslně vytváří činnost, která k trápení či úmrtí ryby přímo směřuje.

Venca888 - Profil | St 5.10.2011 9:02:43

Netipa - poslední hrdina MRKu >> tady nejde o to, jestli to někdo ustojí nebo ne... tady jde o fakt, že pro zábavu zabíjí úmyslně jenom idiot. A nic na tom nezmění ani fakt, že takovejch idiotů běhá po světě víc.

Jarda Š. - Profil | Út 4.10.2011 18:35:18

Ivo >> Jasně, na řezání kaprů je pila kaprovka, použít k tomu motorovku je zvrácenost, jako například chytat kapry na mušák místo na kapráky.

Paranoidní Schizofre - Profil | Út 4.10.2011 6:22:49

špatná reklama taky reklama, důležitý je se z toho neposírat.....
ps: tři roky za kapra to je teprve ouchylárna, tolik u nás nefasujou snad ani ortodoxní vrahouni....
pps: v mnohem vyspělejších zemích dělaj z vašich chorobně uctívanejch miláčků kapří štěpku zaživa a hnojej tim pole, žíly mi to netrhá.........................

Kozič origin - Profil | Po 3.10.2011 23:49:12

mazar >>
Vím, že by ses chtěl smát, ale nejde to. Prostě byl rozřezán kapr a chápu, že ti není do smíchu. Možná byl taky někdo zavražděn, ale to nevadí, důležitá je fašírka z kapra. Smrt lidí je běžná, smrt jednoho kapra řezem ne.

Lituješ i ryby, které lovíš, nebo lituješ jen ty, které tahají ostatní? Lituješ jednoho rozmašírovaného kapra, jenž byl jakože rozmáznut mediálně?
Lituješ každého rozmašírovaného ježečka a žabku na silnici?
Pokud je tvá odpověď na vše ano, pak nejsi pokrytec, ale jsi mimořádně citlivý a neděláš asi nic jiného, než tedy pořád brečíš a lituješ.
Pokud je tvá odpověď u některé otázky ne. Jsi pokrytec.
Psal jsi, že nejsi žádný necitlivý idiot. Podle mě jsi možná jen ten idiot.

Ivo - Profil | Po 3.10.2011 14:35:05

Je fakt, že moc informací z článku nepramení. Mne osobně by zajímalo, kdo takový scénář vymyslel a proč ? Co si od toho sliboval ? A onen herec ? Udělal jen to, co bylo ve scénáři ....??On to nedomítnul ?Propůjčil se k tomu ? Nepřemýšlel o tom, co má udělat ??
Můj názor je - nevysvětlitelná a neobhajitelná zvrhlost .

Ovšem - další posun hranic . To, co by se před časem považovalo za něco nemožného je dnes veřejně presentováno a pokud proti tomu někdo nevznese radikálně důsledný protest, bude to v budoucnu považováno za naprosto normální.
Kam ten svět spěje ?
Pro SENZACI udělat cokoli...?!?!

Hnus !

Petr Havlíček - Profil | Po 3.10.2011 13:01:04

Jestliže někdo rozřeže na podiu a před diváky motorovou pilou živou rybu, tak je to úchylný jelito ...

Fishky - Profil | Po 3.10.2011 12:11:21

Bolí smrt? Když ano, jak dlouho? Měl jsem spolužáka, co házel kotě tak dlouho do řeky a v zápětí na něj volal, až se jednou hold kotě nevrátilo a uplavalo s proudem. Ti z vesnice co už měli to štěstí asistovat u zabijačky asi viděli již vše, co se "nechutností" týče :-) /za stálého kvičení mignout čuníka do palice honem na něj naskákat a paralizovat, podložit misku a podříznout krček... slabší povahy umírají při pohledu na salám (říkají si vegetariáni ;-), ale abych na představení čuměl na mixování kapřich ostatků v akvárku, no nevím nevím, přijde mi to hodně ujeté a nerad bych, aby se z toho stal nějaký precedens, tři roky v lágru bude dost dlouhá doba na to, aby přiště vylezl na prkna s lepší ideí :-)

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 3.10.2011 10:44:50

O umění víte hovno a jen hartusíte. Rozřezat kapra na pódium má svou poezii. Evokuje různé pocity a nutí k zamyšlení. Jenom vy jste natolik malí, že nedokážete ocenit umělecký počin.

Co se týče týrání, tak záleží na tom, jak rychle toho kapra řezal a na jakých místech. Pokud začal hlavou a prostě udělal vžžžžžm a bylo, tak je to cajk a ochranáři zase můžou jít chránit čolky či gekony

pouštěč - Profil | Po 3.10.2011 10:39:39

Kozič origin >> zase rýpeš tys někdy viděl aby někdo řezal živou krávu na jatkách řetězovkou ????? vyspi se zhodnot svůj nelogický příspěvek a pokračuj v diskusi

LeMa - Profil | Pá 7.10.2011 13:57:37

Vložil jsem do "Bleskovek" - "Potápěč zahynul při čištění potrubí rybníka".... Reakce ani jedna... Nepřirozená smrt člověka nikoho nezarmoutí, ale jak se jedná o kapra .... :c)

XAXAP - Profil | Pá 7.10.2011 13:37:37

Butchi >> jsme na rybářském serveru, chtělo by to zjistit, jestli lov konkrétní ryby ve statistických číslech znamená větší transformaci k psychopatologickým jevům. A jestli za to může ta ryba nebo způsob provádění jejího lovu.

Mates PB - Profil | Pá 7.10.2011 12:52:00

Hmm, bezmála 420 příspěvků, to už je celkem slušnej pomník, ten kapr neumřel zbytečně.

Kozič origin - Profil | Čt 6.10.2011 23:52:07

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Zalomení kapra je už docela sportovní výkon, což zalamování pstroužků není. Tedy pokud jich nezalamuješ třeba sto za sebou. To už není zalamování silové, ale vytrvalostní. Obě disciplíny však mají své kouzlo. Prostě něco jako sportovní rybolov.

Butchi - Profil | Čt 6.10.2011 18:10:28

XAXAP >>
Já jsem ale naprosto jasně uvedl, že text neprošel žádnou autocenzurou, naopak jsem ho směřoval k brutální upřímnosti, která se nenosí a zavdává mnoho podnětů k diskuzi. Tudíž je více než jasné, že to bylo naschvál a reakce jsem očekával.

Vůbec nemám potřebu devalvovat tvoje zájmy, neboť mám na práci lepší věci. Tvůj příspěvek jsem považoval za přínosný a zajímavý pohled z druhé strany, nad kterým jsem se zamyslel, ba dokonce si z něj i odnesu nějaké obohacení. Nemusím to však prokazovat tím, že odvolám vše, co jsem napsal, a začnu si sypat popel na hlavu. Na můj vkus reaguješ příliš přecitlivěle, jen abys mohl oponovat. Zejména pasáž o nudě byla pouhý žert, což jsem dokladoval hned druhou větou.
Ty už od začátku operuješ s tím, že jsem se pasoval do role nějakého soudce, nebo snad mluvčího společnosti, s čímž zásadně nesouhlasím. Právě kvůli reakcím tohoto typu jsem výslovně uvedl, že se jedná pouze o subjektivní mínění, které nemusí být bezpodmínečně správné, a ne všichni s ním musí souhlasit.

Konečně, poslední část tvého příspěvku vypadá jako snaha popřít statistický dokázaný fakt. Nejedná se o nic jiného, než o jeho suchou prezentaci. Pokud bych snad chtěl říci něco v tom smyslu, udělal bych to přímo, bez zbytečných vytáček.

Samozřejmě by bylo krásné, kdybych vše napsal účelově, aby se to líbilo všem. Jednoduše však není možná říct B, aniž bys zmínil A.

XAXAP - Profil | Čt 6.10.2011 17:22:50

Butchi >> Rozdílnost názoru je v naší diskusi irelevantní, to přemýšlení bylo směřováno k té slovní ostrosti vůči umění a tomuto počinu.

Pohled na umění můžeš mít, jaký chceš, to je bez debaty.

Frustrace pramenila z pokusů o devalvaci relevance mého příspěvku a devalvace jiného pohledu, zájmu, realizace. Vykopíruju ti tři největší:

"Pike ti utekl na procházku, takže jsi se začal nudit?" ... je potřeba hned na úvod předpokládat, že oponent jedná z nudy?

"Zajímavé je, že jsem k tomu nepotřeboval nic zabít ani rozřezat." ... aneb podívejte se na mě, jsem lepší člověk, můžu tedy soudit

"Statisticky je rovněž dokázáno, že umělci mají vyšší sklony k sebevraždám a nepromyšlenému až zkratkovitému jednání, z čehož plyne zvýšená možnost setkání s odborníkem v daném oboru."
... pěkná paušalizace se sugescí logické závislosti: co umělec, to šílenec

Když už přemejšlíš, tak proč svá vyjádření špikovat tímhle? Tomu nerozumím.

Kok - Profil | Čt 6.10.2011 16:07:08

dvakrát měř, jednou řež, ....jestli bylo počínání pilou rychlý a mířený na správné místo, nemám s touhle šou problém:)

šmudla - Profil | Čt 6.10.2011 15:52:41

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Prosímtě, hlavně že začíná mít rád antikaprařský jádro, nemusí jmenovitě, jde o myšlenky. Takový kaprařský underground musí mít nějakou oporu i v srdci pravé a jediné správné kaprařiny..
Spojenec a sympatizant uvnitř pevnosti se někdy může hodit (taktiky Trojský koně a Trojský kapři a tak).

rover - Profil | Čt 6.10.2011 15:51:58

Petr Havlíček >>
Virtuální láska je nejbezpečnější :-)

Pedro1 - Profil | Čt 6.10.2011 15:32:07

Butchi >> Butchi,Netipa - 6.10.2011 15:13:24 >> Kdyby se dalo pár lidí dohromady,nemůže to být tak velkej problém někde toho desetikiláče lapit a vyudit ho je to nejmenší.Chtělo by to pořádnej zářez,ty padesátky v ML už je ani moc nerozčilujou.
Ještě lepší by byla parma tak 80 cm-pustit jí,ale napsat že na kmíně byla výborná.Tu ale bude větší problém dostat.:-)

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 6.10.2011 15:06:42

Butchi >> Ano, to je podle mě v dnešní době ta jediná cesta. Zabít velkýho kapra (nejlépe kapra, který má jméno) a fotku poslat do ML. Popřípadě natočit fotoreportáž z převážení kapra na sportovní soukromou vodu. To by se možná i pár kluků zastavilo se střepem na pokec

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 6.10.2011 14:59:57

Butchi >> Kapraři se na Mrku za posledních pár let celkem otrkali a vyprovokovat je není žádná prdel. Všechno tu už totiž bylo. Chce to něco nového. Například při představení rozřezat motorovou pilou kapraře

parmovec - Profil | Čt 6.10.2011 13:19:02

Kozič origin >>Kdybys věděl kde je ta mez, tak jsi mi už dávno odpověděl na třikrát položenou otázku :
Kdyby někdo z exhibicionismu rozřezal veřejně motorovkou činčilu (které ty chováš) – taky bys souhlasně kýval a tento čin obhajoval ? Zatím se tak nestalo. I když jsem ti několikrát opakoval, že v tomto případě nejde o onu oběť,ale o formu a důvod usmrcení – nějak to nechceš pochopit a pořád se motáš kolem kapra.
Znovu ti opakuji ,že z hlediska samotného usmrcení je podstatné PROČ usmrtit a JAK usmrtit.
Souhlasím s tebou, že praštit uloveného kapra po hlavě a následně položit na pekáč nepovažuji za nic nenormálního. Důvodem je potrava, styl je rychlý a humánní. V tomhle ohledu žádný problém. Takhle to – alespoň doufám – dělá drtivá většina rybářů, chovatelů králíků atd.
Zmiňuješ zabití jedovatého hada, hejna vos atd. Člověk uplatňuje vůči zvířatům nepsané právo silnějšího a krom usmrcení pro potravu sáhne občas k usmrcení tvora, který ho bezprostředně ohrožuje. Nebo ohrožuje jeho majetek . V pořádku.
Souhlasím i s tím, že smrt nebolí, bolí umírání.
A tvoje otázka zněla : které živočichy můžeš normálně ubít a které ne ????
Znova opakuji – nejde o konkretizaci ubitímožného tvora, ale především o tom proč zabít a jak zabít. A na takové otázky si musí každý sám v sobě najít obhajitelnou odpověď.

A jestli si myslíš, že použitím vulgarismů přidáš svým argumentům na váze, tak se mýlíš.

Butchi - Profil | Čt 6.10.2011 12:42:02

XAXAP >>
Teď tě možná trochu překvapím.
Rozdílný názor neznamená, že někdo nepřemýšlí. Kdyby tomu tak nebylo, pravděpodobně bych se zmohl pouze na krátký, stylisticky otřesný a pravopisných chyb plný slovní ejakulát, který by pozbýval jakéhokoliv smyslu, případně bych všechny svoje oponenty rovnou poslal do prdele a fertig.

Já totiž přemýšlím natolik, že k uvědomění si konzumní degenerace a dalších nešvarů moderní společnosti žádné poukazování nepotřebuju. Pro mě má opravdové umění diametrálně odlišný účel.

Rozhodně odmítám, že bych byl frustrován. To, co se stalo, není konec světa. Pokud narážíš na frustraci z něčeho jiného, pouze vaříš z vody :-)

Butchi - Profil | Čt 6.10.2011 12:18:08

XAXAP >>
Pike ti utekl na procházku, takže jsi se začal nudit?

Každopádně, svůj názor jsem prezentoval veřejně a s jeho rozebíráním nemám žádný problém.

Možná jsem mohl napsat neovládnutí pudů rozumem. Což se dá akceptovat jako připomínka, nikoliv však jako pádný argument.

Můžeš to klidně považovat za pokrytecké, pro mě je to osobní etické měřítko. V prvé řadě se nejedná o místo, čas a způsob, nýbrž PROČ. Já zabíjím rybu proto, že ji chci sníst, ne proto, abych na něco poukazoval. Pokud má někdo spasitelský komplex jakož i nutkavou potřebu toto ostatním sdělovat, je to problém jeho osobního egocentrismu a exhibicionismu. Nevidím jediný důvod, proč by k řešení vlastního problému měl zneužívat živého tvora.
Svůj názor v tomto ohledu vyjadřuju krátce a razantně, bez zbytečné omáčky okolo. Tento byl pochopitelně profilován delší dobu, než je přečtení článku o nějakém mně dosud neznámém pánovi z Maďarska. Jeho prezentace může být rovněž považována za šokantní, vzhledem k brutální upřímnosti. Zajímavé je, že jsem k tomu nepotřeboval nic zabít ani rozřezat.
Statisticky je rovněž dokázáno, že umělci mají vyšší sklony k sebevraždám a nepromyšlenému až zkratkovitému jednání, z čehož plyne zvýšená možnost setkání s odborníkem v daném oboru.

Nemyslím si, že by si rybáři zasloužili svěrací kazajku. Neboť lov jako takový vychází z historického kontextu, jeho provozování je tedy pro člověka přirozené.

Moderní umění není jediné, které bojuje proti tebou uvedeným negativním jevům, proto není třeba jeho důležitost přehánět až takovým okázalým způsobem.

S poslední větou se dá souhlasit.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 6.10.2011 12:11:39

flekos >> Motorovka je na hovno. To je jenom pozlátko. Je to jenom habaďůra pro diváky. Kapr se musí zalomit

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 6.10.2011 11:50:36

Butchi >> moje působení na Mrku je čistě sobecké a ukájím zde své sociálně přípustné úchylky. Rozřezat živého kapra jenom kvůli tomu, abych šokoval, bych nedokázal, ale respektuju, že někdo to ke svému vystupování potřebuje. Ono jak o tom přemýšlím, tak zase taková hitparáda to nebyla. Existuje asi jenom jedna situace, kdy by mě rozřezání kapra na jevišti naprosto dostalo a tleskal bych jak pominutý. Tu situaci jsem už tady psal. Tedy například v historickém dramatu by hlavní hrdina (šlechtic) sesedl z koně, aby letmo políbil hraběnku a během rozhovoru o žebrácké holotě, která mu zcizila měšec stříbrňáků by z ničeho nic odkudsi vytáhl kapra, toho položil na špalek, následně opět odkudsi vytáhl motorovou pilu (v kontextu s dobou před x staletím neuvěřitelné) a za zuřivého smíchu by rozřezal kapra. Jakmile by kapra rozřezal, pokračoval by v hovoru, jako by se nic nestalo. Tohle by byl pro mě absolutně nezapomenutelný zážitek a hájil bych tu hru, kudy bych chodil.

ahmed - Profil | Čt 6.10.2011 11:48:07

Něco, ze zlatého fondu české kinematografie.



čas 6:20

Ivo, Anýzový dědku, parmovče a další zastánci toho jediného a správného pěkného umění. což takhle zorganizovat protestní pochod Prahou s demoškou u Divadla Járy Cimrmana, poté tvůrce této perverzárny a úchylárny natáhnout na skřipec a pěkně pomučit...
Kolik let žaláře by tvůrci zasloužili? Já bych jim dal tři roky za každého králíka..

Butchi - Profil | Čt 6.10.2011 11:37:36

Netipa - poslední hrdina MRKu >>
Ano, já rozumím, oč v takovám případě jde.

Mně se však takové "umění" nelíbí a pochopení pro něj hledám jen těžko.

A propos, tvoje působení na MRKu by se rovněž dalo označit jako provokativní a experimentátorské. Nicméně, a to bych rád zdůraznil, z mého pohledu nepřekračuje moje osobní bariéry, tudíž jej hodnotím kladně.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 6.10.2011 11:17:40

Butchi >> Většina umělců z okrajové sféry jsou vyšinutí. Kdyby nebyli vyšinutí, tak dělají umění pro masy. Ukájí se ve své originalitě a mají potřebu šokovat, lišit se, experimentovat s publikem a tak dále. Mně tohle přijde sympatické

Kozič origin - Profil | Čt 6.10.2011 10:38:46

Butchi >> I rybolov zvládne kdejaká tupá guma. I nastražení rybičky zvládne kdejaká tupá guma. Jako že ryby stražíme v ústraní a ne na jevišti, tak je to ok? Kdy tedy rybu mohu trápit? Je rychlý řez motorovkou opravdu trápením?

Kozič origin - Profil | Čt 6.10.2011 10:32:47

parmovec >> Ano, reaguji sám na sebe, ale projevil jsi jakože trochu větší dávku důvtipu a vše ti došlo správně.
Odpovím ti. Říznutí kapra či jiného tvora s následkem rychlé smrti mě vůbec nesere.
Už vůbec mi nevadí smrt ryby. Ryby lovím, ryby tahám, stražím, trápím, takže mi to vadit nemůže., nebo bych byl úplně stejný pokrytec jako ty. Ten kapr to měl za sebou vskutku rychle, netrápil se.
Ty taháš ryby, možná nějakou taky stražíš či a zabiješ, nebo ti to aspoň nevadí, protože proti ostatním rybářům nebrojíš, proti umělci ano. Protože ti rychle usmrcený kapr vadí.
Ptám se tě znovu, kde je ta mez?
Které živočichy můžeš normálně ubít (i veřejně- viz nebezpečná zmije či otrávené sršně a myši- jakože škůdci) a kteří jsou už nedotknutelní, jenom pokud je člověk zabije tedy jakože humáně, protože jejich smrt by měla asi jinou podobu.
Smrt nebolí, bolet může jen umírání. Myslíš tedy, že kapr umíral pomalu a byl trápen?
Třeba slon motorovkou by asi tak rychle nešel a asi by byl trápen.
Takže já vím, kde je ta mez.
Ty ne.
Takže jsi blb a pokrytec.

Kozič origin - Profil | Čt 6.10.2011 0:09:46

Kozič origin >> Mimochodem Parmovče, když už máš takový nadhled a je ti mě teda líto, odpověz mi aspoň na jednu z mých jednoduchých otázek.
Které živočichy může člověk zabít ještě jako v pohodě (myš v pasti, mravenec či šváb na podrážce, umlácená jakože nebezpečná zmije) a na které živočichy už člověk nemůže, protože by se jejich záměrné usmrcení rovnalo zločinu a zvrhlosti-Kde je ta mez?
Když chceš soudit druhé, tak to určitě víš.

Kozič origin - Profil | St 5.10.2011 23:41:02

Ivo >> Neměnný jev, jako tvá najivita ruku v ruce jdoucí s pokrytectvím.
Co ti může vadit na mé otevřenosti dobře vím.
Ne já, ale to ty se chápeš role toho, kdo chce diktovat co je doré a co ne a proto tě podvědomě štve, že se té role chápe někdo za jiný konec.
Ty tady odsuzuješ lidi a hodnotíš. Ty tady podsouváš své umění jakože je dobré, protože je složitější, než říznutí kapra.
Přednes jednu jedinou spekulaci, kterou jsem pronesl! Ha?
PS: Když není argument, uděláme banální rozbor konverzace? Opravdu tedy průlomová reakce, která řeší to, proč je čin hoden újmy na svobodě člověka.
Ivo udělám ti taky malý rozbor osobnosti. Jsi pokrytec.
Mimochodem nějak jsi mi při své férovosti a dobráctví zapomněl odpovědět na jednu mou podstatnou otázku.
Jaký je tedy rozdíl mezi tím, že stražíš živou rybu na sumce a tím, že byl rozsračkován kapr během chvíle?

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 5.10.2011 15:08:05

MB >> Lístek by byl zadara, páč já se neřežu pilou pro sebe, já se řežu pro lidi

Venca888 - Profil | St 5.10.2011 15:05:06

Netipa - poslední hrdina MRKu >> šel bych, ale určitě ne do první řady...

Venca888 - Profil | St 5.10.2011 14:57:39

jurasoft >> super - v Japonsku masakrujou delfíny, tak proč si u nás neumučit kočku... co je to proti stovce delfínů?

drozďák 30,42 - Profil | St 5.10.2011 12:47:05

Jarda Š. >> žebříček hodnot je daný a obecně platný. Následně je individuálně křiven a deformován - čehož budiž důkazem i tato zvrhlá diskuse, kterou opouštím.

Je plná deformovaných magorů.

parmovec - Profil | St 5.10.2011 12:17:02

Kozič origin >> Hodnocení úrovně používání šedé mozkové kůry zrovna od tebe je sakra mimo mísu.
Ono je právě důležité uvažovat v souvislostech, což ty evidentně neděláš a pak si tím pádem protiřečíš.
Napsal jsi toto:

Chovám z rozmaru činčily. Nezabil bych je. Ale nebrojím proti lidem, pro které je kožíšek obživa, i když mi to příjde líto.
Hold lidský život je přece jenom cennější.

Jasně – lidský život zvýší cenu, je-li oblečen do norkového kožichu,že ? .
Sám bys činčilu nezabil z důvodu lítosti. U kapra ti to nevadí. A teď mi odpověz : Obhajoval bys stejně vehementně onoho „umělce“, kdyby pilou rozřezal na pódiu živou činčilu ?
Tvá odpověď mne dost zajímá. Byla by opět ve tvém duchu ?: cituji tě :

Jakože byl živý tvor rozřezán pilou? A co jako? Měl to za sebou úplně stejně, jako kdyby byl zabit jinak.

A další tvoje perla:

Lidský život je opravdu cennější. Proto může být rozšlápnut šváb, nebo rozšmelcován kapr

Za další – nemám důvod nikomu lézt do zadku. Pokud se někdo chová zvráceně, je pro mne odsouzeníhodný a svým názorem se netajím. A jestli někdo něco dokázal a má to v hlavě srovnané, nemám problém to vyslovit nahlas nebo to napsat.
Zbytek jsou už jenom tvé spekulace. Trapné a se snahou to alespoň virtuálně někomu nandat a pak se nad klávesnicí b ít v prsa nad vlastní dokonalostí …..

Myslím, že to bohatě stačí na to, abych ti ještě jednou projevil lítost nad tvou nevyzrálostí.
Piš si co chceš – fakt je mi to jedno.


šmudla - Profil | St 5.10.2011 11:31:09

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Kapr při představení byl zabit pro ukojení hladu ...
protože umělec si vydělává na chleba tím že dělá šou, na šou chodí lidi, lidi platí za lístky, za peníze z lístků si umělec kupuje poživatiny, platí nájem energie a vůbec aby mohl fungovat. Je to něco podobného jako vnadění, obětuje jednoho jedlého kapra(jako návnadu pro návštěvníky, ze samotného kapra by se nenajedl mockrát, ale z tržby za lístky se už může najíst vícekrát i zaopatřit další věci).

>nebudu plýtvat přízpěvky takže ve zkratce answer na komenty k mému "Chain saw carp fishing"
Jarda Š.: já kapra chytl normálně na udici a do podběráku a zaříznul jsem ho 3 vteřiny po zjištění že jest jedlý bratelný aneb mírový normálně nožem do páteře. Foto je jen ilustrační neb sem v jedenáct večer nechtěl rušit sousedy řevem motorové pili a ze sebe pak čistit masovou drť. Kapr šel normálka naporcovat a na mrazák na Vánoce

Rover:kapr byl ponechán a focen až doma v zázemí, motorovku sebou na ryby tahat nebudu, stačí mačeta a pilka a hlavně nějaký nožík, ale zabíjet umím i holýma rukama tak si s rybou poradím v každé situaci :) fotku sem plácnul ilustrační specielně pro tuto aktuální diskuzi.

drozďák 30,42 - Profil | St 5.10.2011 11:15:23

Jarda Š. >> potom bude problém v tvé schopnosti sesmolit smysluplný text. Na nic jiného se ve veřejné diskusi (psané) reagovat totiž nedá. Telepatii neovládám, myšlenky tedy číst neumím. Taková jsou pravidla moštárny.

drozďák 30,42 - Profil | St 5.10.2011 10:45:16

Už Ivo složil za toho nebohého kapříka smuteční pochod, anebo alespoň napsal krátký funeral song?

Venca888 - Profil | St 5.10.2011 9:15:28

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Trápit a usmrtit... v tom vidim rozdíl. A i proto, že smrt či útrapy tý ryby nejsou prioritnim cílem rybáře...pouze vedlejší negativní aspekt. Což samozřejmě taky neni nic pěknýho, ale určitě to stojí uplně jinde.

Tenhle člověk je roven puberťákum, který pro zábavu zabijou kočku.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 5.10.2011 8:55:40

parmovec >> jsi příliš útlocitný (to platí i pro ostatní respondenty). Zabil kapra. No a co? Rozřezal ho. No a co? Tos nikdy neviděl zabít kapra? Že ho zabil jen tak pro potěšení? No a co? Pro potěchu umírá denné mnoho živočichů a podle mě by měl člověk ustát jednoho mrtvýho kapra, zvlášť, pokud se jedná o rybáře.

Navíc to je umění

parmovec - Profil | St 5.10.2011 6:37:19

Kozič origin >> Takže chytáme ryby, zabíjíme je a pak se poserem z říznutého kapra.
Je to úplně stejná smrt jako zabití paličkou. Prostě život a naráz už nic.



kolego - hlásáš tu podpůrné názory pro rozřezání živého tvora pilou. Srovnáváš obě varianty smrti.
Přemýšlíš vůbec o tom, proč k tomu zabití došlo a proč tímhle způsobem ? Asi ne. Píše, že liský život je asi cenější. Pro zachování lidského života prostě umírají zvířata . Jasně - tak to je. Ale aby bylo drasticky zabito zvíře se záměrem eventuelně pobavit lidi v divadle ???
A ty mezi obojím nenacházíš rozdíl.... Je mi tě líto.


Kozič origin - Profil | Út 4.10.2011 23:50:51

jepice >> I švábi? Třeba tedy i švábi. Pokud tedy budu mít rád třeba i šváby a budu je srovnávat s domácími mazlíčky, potom budu mít své šváby doma, ale nemohu mít nikomu za zlé, že někdo jiný s nimi naloží jako s nemazlíčky.
Chovám z rozmaru činčily. Nezabil bych je. Ale nebrojím proti lidem, pro které je kožíšek obživa, i když mi to příjde líto.
Hold lidský život je přece jenom cennější.
Navíc nesnáším pseudohumanistickou přetvářku. Pochopil bych tyhle plky v nějakém kroužku radikálních ochránců přírody a odpůrců masa. Ale u rybářů? Takže chytáme ryby, zabíjíme je a pak se poserem z říznutého kapra.
Je to úplně stejná smrt jako zabití paličkou. Prostě život a naráz už nic.

Kozič origin - Profil | Út 4.10.2011 23:31:11

Ivo >> Jsi zmatený? Přirovnáváš rozšmelcovaní kapra k rozšmelcování mého domělého domácího mazlíčka. Ten kapr nebyl ničí mazlíček. Žádný kapr nemůže být mazlíček.
Pokud má někdo kapra za mazlíčka nebo jej z mazlíčkem srovnává, je divný.
Pokud si někdo myslí, že jeho umění je oproti jinému umění v pohodě je divný.
Pokud chce někdo za smrt kapra druhé usurpovat je divný.
Pokud je tedy někdo divný, je jasné, že tedy nemusí pochopit někoho jiného, kdo je třeba taky divný.
Tebe taky nikdo nechce zavírat, byť i to se klidně už mohlo stát, že tvá umělecká produkce někoho poznamenala.
Jinak nevím, proč pořád zmiňuješ, že je třeba dělat něco, za co mě bude někdo plácat púo zádech?
Já když něco dělám, Dělám to proto, že se mi to tak líbí a ne kvůli tomu abch byl veleben. Takže je docela možné, že toho kapra na veřejnosti říznu. ne kvůli lidem, ale kvůli sobě. Nebudu už ovšem originální, ale to mě taky nevadí.

ryba domácí - Profil | Út 4.10.2011 22:52:14

Ivo >> Rozřezat zvíře pilou na jevišti umění není. To je odraz pouhé lidské hlouposti, neschopnost něco vymyslet. Šokovat je snadné. Sranda je, že nikdo vůbec netuší, co tím chtěl autor říci, ale ví se, že to je umění. A přitom je to třeba jen pošuk.
Naštěstí v tvém případě platí, že názor jednoho chytrého je víc, než křik stovky hlupáků.

Paranoidní Schizofre - Profil | Út 4.10.2011 22:31:53

Ivo >> máš recht, chyba je evidentně u mě, už jenom proto že máme jiný názor na umění.... tobě co by kaprařskému pop-idolu (upřímě, tu tvoují směs pivního folku s kýčovitě textovanou rybářskou tématikou duševně, natož fyzicky nezvládám, přiznávám, našel jsi díru na trhu, ale pro mě zůstane nadále jen dírou) zřejmě dík permanentní záři reflektorů unikají pojmy jako avantgarda, nebo dokonce underground, ve všech jeho formách.....(doporučuji shlédnout pofidérní představení spolku Vyžvejklá Bambule)
a názor, že tento nikterak společensky, natož pak umělcky závažný čin zasluhuje trest odnětí svobody nehodlám akceptovat.....

Paranoidní Schizofre - Profil | Út 4.10.2011 21:39:18

Ivo >> udělej si z toho kapra mučedníka a vyhlaš podobným umělcům svatou válku.........
králík by během řezu zapištěl jako když mu jí loupneš za uši.....nic co by mě pohoršilo.......
řekl bych, že to zbytečně moc prožíváš.......

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Út 4.10.2011 12:09:51

meteor >> co je umění? Pro každého může být umění něco jiného. Každý v tom umění hledá něco jiného. Říct: "tak toto není umění, to je hnus" je krátkozraké a vypovídá o malosti toho, kdo tak tvrdí. Umění má široký záběr a nemělo by být odsuzováno. Helenka Vondráčková může být také umění. Záleží, jak se na to člověk podívá. Minimálně to je umění vyčpělé, bez nápadu a dělaný pro prachy, navíc je neoriginální. Umělec by měl směřovat k originalitě a lišit se, což mainstreamové umění není a nikdy nebude.

vydra Lucky - Profil | Út 4.10.2011 10:40:20

Anýzový dědek >> Když už sem taháš tu publikaci, tak tam se také mimo jiné píše miluj bližního svého a odpouštěj hříchy ... ale co ti budu psát o církvi a jejím oblbování lidí. Jsme zase u pokrytectví. Na jedné straně mávají křížem a slibují ráj a na druhé pro majetek upalují čarodějnice. Tíhle druhem literatury chceš argumentovat ???

Kozič origin - Profil | Út 4.10.2011 10:24:20

Anýzový dědek >> Tvůj zápis má větší hloubku, než si myslíš a ukazuje opravdu, čeho je člověk schopen.

Píšeš bludy. Na jedné straně ti tedy vadí rozřezání kapra. Na druhé bys člověka lámal v kole a čtvrtil.

Ten kapr to měl za sebou velice rychle.

Nevím, jestli zvířata mohou prožívat radost ze zabití, nicméně nezabíjejí vždy pro potravu.

Ještě že ses omluvil všem slušným lidem, potom je tvůj zápis v pořádku.

meteor - Profil | Út 4.10.2011 9:32:48

Netipa - poslední hrdina MRKu >> co je umění? A co ještě není / už není umění? Je nutné, aby bylo umění nositelem myšlenky? Nemůže jít pouze o pocity / zanechání dojmu / vytvoření nálady? Je hudba Helenky Vondráčkovic uměním? A kdo je vůbec oprávněn posuzovat, co je a není uměním?

Se přiznám, že jsem "fandou" starších "forem" umění, kdy v uměleckém produktu byl cítit i nějaký ten (řemeslný?) kumšt... jako moderna ve formě obrazu 3x4 metry, kde je na bílém podkladu červený čtverec se žlutým trojúhelníkem a toto je je orámováno zelenou kružnicí, tak to holt není můj šálek čaje :-) Přijde mi, že lidi se všeobecně dosti nudí (což je zvláštní, vzhledem k neustále narůstajícím možnostem zábavy) a pak vymýšlejí chujoviny... v "umění" mi to přijde to samé.

meteor - Profil | Út 4.10.2011 9:24:38

foxxx >> OT: tak zrovna "Saló aneb 120 dní Sodomy" je umělecký film jak vyšitý - lehká schíza ukazující všechny (tak úplně všechny ne) hnusy války; zlovůli diktovanou hrstkou "vyvolených" ostatním; bezmocnost obětí... podáno syrovým a šokujícím (až skandálním) způsobem - ale jak to funguje :-)

Já jsem v kině vydržel jako jeden z mála až do konce a přiznám se, že jsem se chvílemi i smál (jako jediný, co už - to samé se mě stalo u Lynchovy "Mazací hlavy"... taky jsem byl se svým smíchem sám :-)).

nofish - Profil | Út 4.10.2011 0:12:27

šmudla >> ty nemůžeš kapra rozřezat motorovkou člověče........ Řez má řekněme 1cm. Tak si spočítej, kolik by byla ztráta na průměrném hartokaprovi :-D

Fishky - Profil | Po 3.10.2011 15:28:27

Petr Havlíček >> normálně na férovku vyhlásit reprízu nějakýho velkýho mega úspěšnýho představení - ale současně derniéru za hrozný love pro VIP a TOP třídu lidiček co na to budou mít. Pak začít netradičně, vletět do haly plný lidí a začít je střílet jako prasata, prásk prásk prásk, stříká krev, řev, lidi šílí, reflektory řežou tmu, atmosféra hustá jak hmota v trenkách, hromada mrtvých, dveře od sálu zavřené, střelba stále pokračuje... pak se podaří otevřít dveře a dav prchá hlava nehlava, šlapou jeden po druhém, hromada zraněných... kdo zdrhnul přežil. Na druhý den by si VIP a TOPíci mohli v bulváru přečíst o mega úspěšný kulturní super akci, která byla záměrně zinscenovaná a k žádným vraždám ve skutečnosti nedošlo - kulturní zážitek k nezaplacení a na tuty do konce života. Půlka by skončila u Chocholouška a druhá by do konce života do divadla na tuty nepáchla. Představení by se mohlo jmenovat třeba "Poslední soud", nebo tak něco ;-) ...a Netipovi bych dal volňáska do první řady!

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 3.10.2011 15:13:12

Petr Havlíček >> nemůžu říct, že to je umění dobré, když jsem to představení neviděl. O zbytku představení není v článku ani zmínka, takže si nezle udělat představu o celku. Jako jestli to rozřezání kapra je pro představení a jeho pochopení důležitá a nebo ne. A ano, bude to asi i z části generační svár. Starší ročníky odkojené na mainstreamovém "komunistickém umění" jistě povětšinou nebudou sto pochopit umění moderní ve všech jeho podobách

nofish - Profil | Po 3.10.2011 15:07:47

Tomazzz >> vysvětli mi jedno. Jestliže rozřežu kapra (nedivil bych se kdyby mrtvého, to je jedno) na pódiu, nutí to lidi přemýšlet a debatovat o tom. Smrt ryby měla nějaký účel. Pak jí byly nakrmeny myši na smetišti, nebo nevím....Myslím, že ano, nějaký účel to počínání mělo. Když nechám metrák pstruhů udusit se abych je mohl vykuchat, mají tu smrt o dost delší. Taky pak splní účel- sežerou je lidi v hospodě. Neříkám, že je řezání kaprů na kusy moje hobby (ale tak trochu je, docela dobře to umím a práce která ti jde od ruky tě většinou i baví, jen se tomu říká zpracování ryb), ale teď to beru z pohledu toho, že koupil kapra, který by šel stejně někomu na talíř, zabil ho. Nelze vše soudit tak jednoduše jak se děje....... Je to šokující činnost, ovšem jak píše Netipa. Jedině šokováním donutíš lidi zpozornět.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 3.10.2011 14:44:29

Tomazzz >> umělci šokují, baví, nutí přemýšlet, prostě se snaží vyvolávat nějaké emoce. Mejnstrýmové umění je pro masy. Uřezávat motorovkou hlavu kaprovi je pro úzký okruh díváků. Navíc tato scéna je vytržená z kontextu a článek nerozebírá celé představení, takže číslo nelze soudit.

Velmi mě fascinují jedinci, kteří, když něčemu nerozumí (umění), tak na to nadávají, že to je hnusný a že umělec je úchyl. Takovýchto lidí mi je líto, jelikož nemají rozhled a jsou to kulturní absorbenti (absorbují umění, které je jim přiděleno společností aniž by nad tím uvažovali a nebo si například umění vyhledali sami)

LeMa - Profil | Po 3.10.2011 12:09:31

mazar - >> běž se podívat do popelnice kolik jídla se zbytečně vyhazuje. To je v pořádku ?? A tady se bude rozpoutávat vášnivá debata kvůli jedmomu kaprovi...

mazar - Profil | Po 3.10.2011 11:55:16

Kozič origin >> Ty jsi reagoval na kolegu ja jsem ragoval na tebe, příjde mi to úplně stejné. Tobě ne? Zabil jsem jako už? Omyl! Zabil jsem už je správně. Narozdíl od tebe nemluvím jenom o kaprech, ale o živých tvorech obecně, prot jsem jmenoval psy, kozy. Rozřezat zvíře motorovou pillou za ŽIVA mi prostě příjde ujeté, navíc před lidma kteří o to nestáli to platí dvojnásob. Už to chápeš? Můžeš mi nadávat jak chceš takovýh chytráků a siláků už jsem na diskusích zažil spousty, ted už mě to neuráží a od tebe už vůbec ne.

Kozič origin - Profil | Po 3.10.2011 11:50:51

Tomazzz >> Tak v tom případě se mají určitě dobře a závody jsou dělány vlastně pro ryby a je to od lidí šlechetné. Ulovené rybky se sportovně vyžijí a po následném odpočinku ve vezírku jsou puštěny. Je to jakože dobré, protože přežijou.
Kdyby byly rozsekány mačetou, tak by si s nima vlastně nemohl už nikdo zasportovat a rybkám by to bylo líto.

nofish - Profil | Po 3.10.2011 11:33:19

XAXAP >> dávno se stalo člověče, kapr už vstal z mrtvých a je věčný. Dneska u nás vysazovali kapři dvě a půl kila do potoka kde jim skoro čumí hřbety z vody, nedovedu si to vysvětlit jinak, než že kapr je bůh a je všudypřítomný a věčný.....

XAXAP - Profil | Po 3.10.2011 11:29:24

Tomazzz >> půjčím si tvé souvětí:

"Klidně ať motorovkou někdo maso řeže pro účel porcování, mám to v prde_i když se to zvíře usmrtí, ale dělat to kur_a pro zábavu a pobavení lidí, trošku úchyl ten herec a i ti lidi pokud je to bavilo..."

pro zábavu a pobavení se koná trápení ryb ve velkém v rámci závodů LRU

pro zábavu a pobavení se koná trápení ryb individálně u každého z nás

Přečtěte si poslední větu té bleskovky o té bezrozdílovosti. Ende, šlus, konec se blíží, to je jistý.

mazar - Profil | Po 3.10.2011 10:51:27

Kozič origin - 3.10.2011 10:37:47 >> Asi jsem se tě dotkl, že jsi nám tak rozezlil bobánku co? Ano jsem osvojen měřítky dobra, nejsem totiž bezcitný id.iot! S kaprem na procházky nechodím, kupodivu, že? Ten pes byl jenom příklad, protože to nejlépe vyzní, já bych třeba na půl pilou nerozřezal ani kozu a to s ní na procházky nechodím. Jinak tě můžu upozornit, že jsem z vesnice a zabil jsem spousty zvířat, třeba i několik prasat, ale vždy to bylo kvůli jídla a né pro zábavu, nemáš argumenty nemáš nic kromě urážek, jsi trouba, který si tady v diskuzích dokazuje svou pravdu i když je nad slunce zřéjmé, že jí nemáš.

kuzma - Profil | Po 3.10.2011 10:18:16

Hovado ! co se těm lidem honí v hlavách je až nechutný ......