Češi stále více nahrazují tradičního kapra lososem

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 9.6.2011
15 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nnofish - Profil | So 11.6.2011 20:20:05

HmmmmTakJooooo >> Ale vidíš to? :D vidíš? To že je lepší tvrdíš ty, já zase že kapr. Každému chutná něco jiného o to jde- viz například bernard nealko švestka, půlka lidí miluje, druhá nesnáší. Pro tebe je lepší losos, takže budeš lidem cpát lososa- tomu se nikdo nemůže divit. Ale u těch pánů kuchařů je to jednoduché- losos je pro ně prostě jednodušší- novaco doveze filety a hotovo a osolí to a hotovo (to mám potvrzeno i od dvou kamarádů kuchařů v restauracích). Takže se nedivím že v tv všude cpou lososa a nejlíp filety.
To že tobě chutná víc je jak je, souhlas, každý rád něco jiného.
Jinak aby ses nedivil pokud jde o kvalitu masa. Kdo ví, zda se ještě chovají ryby "na žrádlo" a "ryby na vzorky" - pro veterinu, hygienu a podobně (prostě jako se to někde dělávalo u pstruha- ryby v kterých se zakázané přípravky neprokážou). Myslím zrovna ti lososi, pstruzi, tilapie- prostě farmové chovy.

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 9.6.2011 22:53:13

Nic jinýho jim nezbejvá. Všude je to samý K70, K60 a když už se zadaří chytit nějakýho bernýho, tak se ze křoví vyřítí nepříčetnej keč ent rylejs tejpek se střepem a vynutí si puštění kapra.

Ndejff - Profil | Ne 12.6.2011 21:34:00

to je dobře

Nvelbyk - Profil | So 11.6.2011 20:09:09

Hele lidi tak nevím já si raději dám čerstvou ne napuštěnou vodou a několikrát zmraženou rybu a jestli to je ta nebo ona souhlasím s těma co tvrdí že je vše o přípravě ;-)

Nretrívr - Profil | So 11.6.2011 11:08:40

Martin M. - >> Ahoj, neměl jsem možnost vše číst, tak ryze svůj názor.První zhovadilost je, že ceny se neliší.Dále, kvalita kapra v řetězci je špatná, to samé je i u lososa, jen to málo kdo ví.Třetí věc je, že připravit chutně kapra mnoho lidí neumí. Čtvrtá věc je, příprava lososa, tak jak se u nás dělá, je jednoduchá, rychlá. Mimo kategorii, obalovat lososa by mne fakt nenapadlo.Snad se nezlob za mé otravování.

Nnofish - Profil | Pá 10.6.2011 16:26:18

Jarda Š. >> hele pokud jde o granule tak se radši neptej. V optimalizovaných podmínkách potřebovali necelých 0,9kg biomaru na 1kg přírůstku........ U kapra je to tak 5kg pšenice na kilo a to neřeším že sezobne nějakého toho bentosáka a planktoňáka :)
Pokud jde o chemii tak je divné že se roky nepoužívá malachitka ale kolega co byl ve francii na pstruhárně ji tam našel v líhni špatně schovanou :D a líhňař měl zelenou ruku.
Ono ti lososi budou kvalitativně asi jako kuřata.......

Nnofish - Profil | Pá 10.6.2011 16:22:00

(o)_(o) >> Když neumíš jídlo udělat tak je to vždycky hnus. Když umíš tak i z hovna uděláš oběd.........

NJarda Š. - Profil | Pá 10.6.2011 16:16:26

rover >> Druhově to bývá losos atlantský (mnohdy ovšem odchovaný v jihovýchodním Pacifiku). Ovšem jsou to brojleři vykrmení granulemi v klecích vybudovaných v pobřežních vodách. Zajímalo by mě, kolik je v těch granulích také chemikálií podporujících trávení kvůli vyšším přírůstkům a preventivně podávaných antibiotik, aby ty husté obsádky nevyhynuly na různé epidemie.

Nmeteor - Profil | Pá 10.6.2011 10:07:14

nofish >> no tak se ti kapři přikrmí betakarotenem a budou se prodávat jako kapři lososoví :-) obchodníci na tom trhnou a neznalý lid bude nanejvýš uspokojen (inspirováno diskusí o pstruhu lososovém)

NSalmo1 - Profil | Čt 9.6.2011 23:45:03

Venca888 >> Jak píšeš.Kapra jsem nikdy nejedl, ale nechal jsem si ho jednou udělat.Nevěřil jsem vlastním chuťovým pohárkům a kamarád kuchař musel pod přísahou potvrdit, že jím kapra:-)

NVenca888 - Profil | Čt 9.6.2011 23:40:02

Carpeater >> přípravu kapra jsem dovedl k takový dokonalosti, že i lidi, co ho normálně nejedi (nebo dokonce se vyhýbaj rybám obecně), museli uznat, že to až tak špatný neni.

NSalmo1 - Profil | Čt 9.6.2011 23:26:03

Hrdobec >> Jenomže není losos jako losos.Ryby vykrmené granulemi v chovech, to není žádná extra zdravá hitparáda.To už raději toho kapra:-)

Ntrubadurek - Profil | Čt 9.6.2011 23:00:30

kapr je kapr... Lidi ho nežerou, protože ho neumějí upravit...

NCarpeater - Profil | Čt 9.6.2011 22:59:01

no, po pravdě řečeno mi mořský ryby chutnaj víc, než kapr...lososa zrovna nekupuju, ale třeba mořskej ďas nebo dobrá treska, to je lahoda - a ďas nemá jedinou kost...

NParanoidní Schizofrenik - Profil | Čt 9.6.2011 22:55:49

klasika, proč používat lokální produkt, když se dá snadno nahradit dovezeným produktem s pochybným původem.....je to snad národní hospodářství??? přece, proč nezaorávat domácího kapra když je tady dovezenej losos ???
každopádně losos v trojbalu vystihuje celou situaci naprosto dokonale.....
apropo do makra dle mého soudu jezdějí nakupovat převážně konzumní ovce, reagující jenom na světlo, slevy a akce.....