Prahování Sněžného potoka

Diskuse k rybářskému videu Prahování Sněžného potoka

Autor diskuse: potočák 62 - Profil , 17.8.2017

kakr - Profil | Po 4.9.2017 12:25:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mrknato >>
Don Quijote de la Mancha a jeho boje s větrnými mlýny jsou jen slabým čajíčkem s bojem který vedeš sám, jako husité v románu Proti všem.
Ale nevzdávej se, sice tě nikdo nechápe, ale vytrvalost je k vítězství nutná:-)))

Honza7 - Profil | St 30.8.2017 13:26:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mrknato >> Já nejsem příznivec červených karet. To, že se s někým neshodu v jednom pohledu není podstatné, poněvadž shoda může nastat v další stovce případů.
Jenom mě velmi udivuje, že jsi v tomhle ve shodě s vytyčenou svazovou politikou, která nás do této situace dovedla.
Jinak mezi námi 240 000 členů nemá pstruhovou povolenku. Já jsem osobně zastánce samovýtěrů s tím že se doplní počet pstruha potočního do revíru původní formou z místní líhně. Minimalizuje to virová onemocnění, zachovává místní populaci a vyjde to finančně levněji. Bez práce to ale opravdu nejde. Cesta kterou se vydala parta kolem Potočáka 62 to dokazuje. Nejde o dílo boží, ale o pochopení vzniklého problému a systematickou práci, která je nekonečná.

u x a - Profil | St 30.8.2017 12:42:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Řízek 5,125 >> ryby se prostě nevysazujou..s kolegou jsme jednou na vastní pěst vysazovali na nejmenovanou vodu ryby z vlastních peněz,hlavně Li a Po a můžu říct že i tak malé vysazování bylo prostě znát na úlovcích...kolik je takových lidí jako já že ryby raději vysazuju než chytám??:-)

Řízek 5,125 - Profil | Út 29.8.2017 18:00:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mrknato >> my rozhodně nemáme klico, platíme o dost vic.
Samovyter podporis i tím, že se vhodne staras o revir. Jizkujes, hajis, odklizis bordel, odsunujes predatory, děláš rybí ukryty...a když vysazujes, tak ty správný ryby.
Jako jasny, že se to nehodí do tvy koncepce granulí pro kazdyho...

Řízek 5,125 - Profil | Út 29.8.2017 13:54:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mrknato >> to máš jednoduchý-nikdo za tebe nic neudělá.
a jestli chceš mít ve věcech pořádek, a mít ho dobře a rychle, tak si ho uděláš sám.
spoléhání na svaz, že na tvým revíru zachrání populaci potočáka je značně bláhové....
stejně jako čekání na opravu obecní cesty....
se taky nemusíš dočkat vůbec.

Willow - Profil | Po 28.8.2017 16:02:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

potočák 62 >> Tak to jsme měli stejné rybářské mládí.Od 8 mi do 10ti let,coby rybářský adjunkt jsme běžně chodili čistit chovné potoky,stavět kamenné hrázky a později jsme chodili na řeku do ChRO také stavět hráze a i v tomto věku jsem měl odpracováno 30-40 hodin.!!!!
Tenkrát,jelikož jsme nebyli pionýři,se nás nikdo neptal jestli mám čas a jestli se mi to hodí.Chceš být připuštěn ke zkouškám,tak makej a uč se.Nikdo nás nebuzeroval,ale makat a znát druhy ryb,jejich hájení atd. jsme museli umět perfektně.Dneska stačí zaplatit a je z tebe rybář,podle toho to taky u vody vypadá.

Rožnovák - Profil | Po 28.8.2017 15:50:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mrknato >> Já vim zcela přesně jak to potočák myslel, když psal že pstruhové hospodaření prováděly masy. Nemyslel tím že z každého byl kvalifikovaný líhňař, ale že se každý zapojoval tam kde mohl podle svých možností a s chutí, aktivně se zajímal co se děje, tím nemyslím to kdy se vysadí duhák :-). Teď se dájí peníze za noty a běda jak v řece nejsou ryby a a všechno ostatní je volné, to je ten zásadní rozdíl mezi dřívějším masovým hospodařením a nynějším, kdy se to prakicky předává s otce na syna a přidává se pár spravedlivých, to jsou u mě borci.

kakr - Profil | Po 28.8.2017 15:09:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mrknato >>
O jakých masách zase žvaníš ?? Celý umělý chov včetně lovu generaček, výtěru a několikaměsíční péče o jikry na flaškách dělá ve spolku pár lidí, když se loví a vytírá tak max do deseti, práce na líhni leží na bedrech 2 max 3 líhňařů. To je vysoce kvalifikovaná a odborná práce, líhňaři mnohdy na líhních i spí.
To jsi Pavle pěkně posral s těmi pohůnky.

kakr - Profil | Po 28.8.2017 14:41:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mrknato >>
Zase kecáš,koukni se od kdy se u nás prováděly umělé výtěry salmoidů.

Willow - Profil | Pá 25.8.2017 12:58:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mrknato >> A tobě doporučuji se takové akce aspoň 10x do roka zůčastnit.Obětovat čas a pot je to to poslední.Musíš obětovat svoje zdraví,karpální tunýlky na rukách,zánět loketních a rameních kloubů,trochu záda a kolena ,ty taky pěkně trpí.A po 20-30letech si říct,,Stálo to za to"?Odpověď by byla jen na Tobě.Za sebe mohu říci že stálo,ale!!!vědět jakým směrem se bude ubírat boj proti predátorům na pstruhových vodách,jak je svazu jedno,co se děje s potočákem a lipanem na svazových pstruhovkách,seknul bych se svoji aktivitou mnohem dřív.Bylo to házení perel sviním.