Total Coarse Fishing Tackle Awards

Kategorie: Všeobecné
Hlasování o nejlepší rybářské náčiní časopisu Total Coarse Fishing - Tackle Awards - výsledky jsou součtem všech hlasů za rok 2011.

Nejlepší plavačková dělička:

Team Daiwa SR5
Na prvním místě, jako cenově výhodná, se umístila dělička SR range od Daiwy. TD SR5 dostala body od čtenářů za její vynikající pevnost, úžasný blank a univerzalitu. V jejích maximálních šestnácti metrech můžete použít gumu #20, s matchovým topsetem #14. Tato dělička, poprvé představená v roce 2010, se velmi dobře prodávala, avšak letos byla nahrazena zcela novým modelem označeným TD XR5.
http://www.daiwasports.co.uk/products/coarse/poles/747/1/team-daiwa-sr5

Pod vrcholem se umístil Shimano Exage.

Nejlepší plavačkový prut:

Drennan Series 7 Silverfish 13ft
Tento proutek od Drennanu padl do oka čtenářům hned z několika důvodů. Nejvíce asi kvůli zmínce ohledně jeho jednoduché přepravě, protože ho lze rozdělit nejen do dvou částí, ale je možno i spodní rukojeť rozdělit. Dvojdílná konstrukce přispívá k lepší akci s minimem plochých míst. Je velmi lehký, příjemně se drží a pracuje stejně dobře na řekách a jezerech při chytání středně velkých ryb.
http://www.drennantackle.com/viewProductFrame.php?id=427&view=A1S#
Na druhém místě: Shimano Catana CX 13ft

Nejlepší feederový prut:

Shimano Beastmaster Commercial 9/11 Bomb
Jednoznačný vítěz. Tento prut je mezi rybáři od severu k jihu ikonou. Funguje úžasně v obou svých délkách ( 9ft a 11ft). Je dodáván s dvěmi náhradními špičkami odlišné síly. Čtenáři nám sdělili, že by tento prut zvládl deseti-kilového kapra bez problémů! Upřímně si ale myslíme, že je vhodnější pro ryby menší, ale kdo ví!
http://fish.shimano-eu.com/publish/content/global_fish/en/nl/index/Products_2011/rods_and_poles/feeder/beastmaster_bx_feeder.html

Na druhém místě: Daiwa Spectron 10ft/11ft Feeder

Nejlepší „parmový“ speciál:

Maver Specialist Barbel 12ft
Tento dvou-špičkový prut může být použit jako plavačka či feeder, podle toho jakou špičku nasadíte. Čtenáři milovali jeho universálnost a dvě špičky, aby si mohli vytvořit ten pravý nástroj pro jejich využití. Ideální pro všechny typy vod. Také tam, kde čekáte na vousaté parmy.
http://www.distinction-game.co.uk/index.php?option=products&category=1&id=54

Na duhém místě: Greys Prodigy VX Specimen Twin Tip

Nejlepší přívlačový prut:

30Plus Radar 7ft (studio Wednesday)
Vláčka se stává čím dál více populární. Tento prut se ukázal jako ideální nástroj pro ty, kteří se chtějí ponořit do tohoto velmi vzrušujícího odvětví rybářského sportu. Nástrahy do hmotnosti 90 gramů zvládá s lehkostí a dostatkem citlivosti pro přesné hody. Velcí dravci pro něj nejsou překážkou.
http://www.andylink.co.uk/30plus-radar-lure-rod-in-for-review/

Na druhém místě: Greys Prowla Platinum

Nejlepší naviják:

Shimano Baitrunner 4000D
Tento naviják od Shimana pro všestranné použití představuje úžasný systém Baitrunner free-spool. Velikost 4000 se může pochlubit, stejně tak jako ostatní velikosti, nekompromisní přední brzdou a zadní, která upravuje baitrunner systém. Čtenáři nám řekli, že je jeho použití velmi universální, od method feederu až k lovu parem.
http://fish.shimano.com/publish/content/global_fish/en/us/index/products/reels/saltwater_spinning/Biatrunner.html

Na druhém místě: Mitchell Avocet

Nejlepší tašky:

Preston Innovations Monster Hardcase
Tašky nebyly nikdy pevnější než Monster Hardcase od Prestonu. Velký výběr znamená, že si vybere každý rybář na jakýkoli způsob chytání. Čtenářům se dále líbilo velmi chytré propojení penálů a obalů s hlavní taškou.
http://www.prestoninnovations.co.uk/Range/En/Luggage/Monster%2BHardcase/

Na druhém místě: Shimano Tribal

Nejlepší křeslo:

Korum Accessory
K dispozici je ve třech verzích a prodaly se jich již tisíce od uvedení na trh před několika lety. Perfektní pro potřeby rybáře. Samozřejmostí je nastavení nohou a opěradla, velmi široké ťapky a příjemný přepravní popruh. Rybáři je proto hodnoceno jako křeslo, které již nelze vylepšit.
http://www.korum.co.uk/chairs.php

Na druhém místě: JRC Specialist X-Lite

Nejvíce inovativní produkt:

Nash Chain Reaction
Jedná se o velmi chytrý přírůstek do řady návnad firmy Nash. Svým designem je navržen tak, že se navlékne na návazec nad háček. Po vhození do vody vytvoří atraktivní mrak. Jelikož obsahuje 20% základních složek boilie, můžete jej sladit s vaší nástrahou.
http://www.nashtackle.co.uk/product.php?id=831

Na druhém místě: Marukyu JPz

Nejlepší nástraha:

Marukyu JPz
Tato nová háčková nástraha se stala velmi oblíbenou u sportovních rybářů v celé Británii. Malé válečky, které materiálem připomínají tvrdší želé, obsahují velké množství pečlivě vybraných atraktorů a bílkovin, jež ryby najdou po chuti velmi lehce.
http://www.marukyu.co.uk/latest-news/jpz-have-arrived.html

Na druhém místě: Dynamite Baits Robin Red range

Nejlepší služby pro zákazníka po nákupu:

Shimano
Péče o zákazníky by měla být na prvním místě. Shimano má houfy spokojených zákazníků hlavně díky rychlosti a bezproblémovosti vyřízení
problémů.

Druhé místo: Daiwa

Nejlepší rybářská stránka:

Nash
Vynikající webové stránky nabízí mnoho společností. Čtenáři ovšem hlasovali pro Nash díky jejich kompletnímu popisu výrobků a instruktážním filmům a článkům.

Na druhém místě: Korda

Rybářská společnost roku:

Korda
Korda je velmi populární díky svým vymoženostem převážně v lovu kaprů, díky nimž získal nejvíce hlasů. Tým plný profesionálů mu zajistil první místo v kvalitě a inovacích.

Nejlepší rybářské revíry:

Richworth Linear Fisheries, Hardwick, Oxfordshire
Ačkoliv je nejvíce známý jako království obrovských kaprů, nabízí tucet jezer Oxfordshire shledání s mnoha druhy rybí říše, jako je třeba lín, štika a sumec. Rybáři, kteří při lovu zapojí svoji mysl a instikt, budou velmi překvapeni nádhernými úlovky. Naprosto dokonalé internetové stránky www.linear-fisheries.co.uk zajistily zasloužené prvenství v našich ocenění.

Druhé místo: White Acres


Zdroj: http://www.tcfmagazine.com/news/item/415-tcf-tackle-awards-2011
Z výsledků na MRKu byly vynechány soutěžní kategorie určené jen pro lokální anglické společnosti.

 
Šlapeto - 16.12.2011

Diskuse k miničlánku

Šlapeto - Profil | So 17.12.2011 15:07:22

hraji >> překládal jsem to já, omlouvám se za chybu. Přeložil jsem to jako takovou beta verzi s tím, že si o tom zjitím víc a zapomněl jsem na to.

Martin M. - Profil | So 17.12.2011 12:32:39

hraji >> opravim to, diky ;-)

hraji - Profil | So 17.12.2011 12:29:09

Martine já doufám, že ty naprosté nesmysly v popisu vítězné děličky jsi někde převzal. To překládal někdo , kdo neví o děličkách vůbec nic. Konkrétně mám na mysi "hodnocení pružnosti na čísle 20 při použití "power kits".... Ono to znamená, že při použití power topsetů se může osadit amortizérem číslo 20 a amortizérem číslo 14 při použití match topsetů. S pružností děličky to nemá nic společného.

Sven - Profil | Pá 16.12.2011 23:28:35

Martin M. >> no to je možné. Neznám kriteria, podle kterých padla volba právě na něj ale je možné, že krize v Evropě donutila i sousedy na západ od našich hranic, hledat to lepší v nižších cenových skupinách.
Mám ten proutek, je to ukrutná žvejka ale pro lov větších ryb pod nohama nemá konkurenci :-)
Na něm rybu neurazí snad ani ten největší chromák :-)

Martin M. - Profil | Pá 16.12.2011 23:08:50

Sven >> s ohledem na oblibenost u zakazniku, kteri koukaji i na cenu a dostupnost :-)

Sven - Profil | Pá 16.12.2011 22:53:30

No tak vida, Beastík LM podrtil všechny ty Aerocasty, Antaresy, Hardy, Greisy, Gábiny....:-)))