MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Pikantní kapřík

Pečení ryb

1 kapr, mletý kmín, směs koření (houbové + klobásové + na rožnění, poměr: 1:1:1 ), 100ml červeného vína, 1 lžička medu, 1-1,5 křenu, 100g - 150g Nivy, 50 ml kečupu (nebo rajského protlaku, který poté ještě dokořenit), olej, 1 citrón, sůl


Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, směsí koření a naskládáme na pekáč, a dáme na něj trochu oleje. Porce kapra naskládáme těsně vedle sebe a pokapeme citrónem. Podlijeme přibližně 1dl svařeného červeného vína s přidanou 1 malou lžičkou medu. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu.
Nastrouháme syrový křen a nivu. Porce kapra pokapeme houbovým kečupem nebo ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme nivou. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150 až 200 stupních asi 45 minut do červena.

 

Martin Zeman - ®, 14.1.2007
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.

[ Vstoupit do diskuse - 0 reakcí ]

Co je nového - všechna témata
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniAkční nabídka -30%

EXCELER přesvědčí ve všech bodech - extrémně hladký a jemný chod a excelentní detaily připomínají daleko dražší modely z Japonska, diskrétní vzdhed se zatím líbil všem našim rybářům, kteří naviják testovali.

akce, rybareniFox Royale 60" System brolly

Za 7.750
Fox kompletní system brolíčka s více prostorem pro rybáře DOPRAVA ZDARMA navíc za akční cenu po přihlášení do shopu. Skvělá výbava s nízkou cenou za osvědčenou kvalitu FOX


Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Sema Sema

Hradec Králové, Pražská 8