Pikantní kapřík

Pečení ryb

1 kapr, mletý kmín, směs koření (houbové + klobásové + na rožnění, poměr: 1:1:1 ), 100ml červeného vína, 1 lžička medu, 1-1,5 křenu, 100g - 150g Nivy, 50 ml kečupu (nebo rajského protlaku, který poté ještě dokořenit), olej, 1 citrón, sůl


Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, směsí koření a naskládáme na pekáč, a dáme na něj trochu oleje. Porce kapra naskládáme těsně vedle sebe a pokapeme citrónem. Podlijeme přibližně 1dl svařeného červeného vína s přidanou 1 malou lžičkou medu. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu.
Nastrouháme syrový křen a nivu. Porce kapra pokapeme houbovým kečupem nebo ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme nivou. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150 až 200 stupních asi 45 minut do červena.

 

Martin Zeman - Profil, 14.1.2007
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.