MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Mníci na modro

Vaření ryb

Prastarý recept, který jsem našel v jedné z mých rybářských knížek z mládí, popisuje recept na úpravu mníků v krumlovském zámku z r. 1597

Trhni několik mníků, vykuchej je a očisti. Pak je nakrájej na stejné kousky, urovnej je podle sebe na mísu a polej je vařícím osoleným octem, aby zmodrali. Potom ocet slej, přidej k němu trochu vody a ještě tolik octa, aby stačilo na pokrytí mníků. Přidej k tomu něco pepře ( tady se rozumí kuličky - moje poznámka ), nového koření, kousek zázvoru, několik bobkových listů, kousek tymiánu, trochu osol, jednu pokrájenou cibuli a nech to svařit. Pak vlož mníky do toho a nechej dobré čtvrt hodiny povařit, potom odstav, vyndej do nějaké nádoby, tu svařeninu na ně proceď a uschovej na 2-3 dny do studena.

Nevyzkoušel jsem ,bo mi chyběli vždy mníci.

 

rybomil - ®, 19.5.2013
Průměrná známka: 2,33

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.

[ Vstoupit do diskuse - 0 reakcí ]

Co je nového - všechna témata
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniMega akce PENN Surfblaster II

Za 2.599
Akce na vynikající kaprové navijáky PENN Surfblaster II - super cena + doprava zdarma!!!

akce, rybareniNash Double Top Professional přehoz

Za 2.900
Třetí plášť Third skin přehoz SUPER SLEVA z 4390,-Kč tolik stojí jinde - jestli vám zatéká do bivaku, tak s tímto přehozem se to už nestane, budete chráněni a v suchu


Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Rybářské centrum BIG FISH Rybářské centrum BIG FISH

Plzeň, Goethova 6