Úhoř v pivním těstíčku

Smažení ryb

600 g úhoře, citrónová šťáva, sůl, 100 g hladké mouky, 1/8 I piva, 1 vejce, 1 lžíce oleje, stoprocentní tuk na smažení. Z úhoře stáhnu kůži a nakrájím šikmé plátky. Ty potom osolím a pokapu citrónovou šťávou. Z mouky, vejce, piva a oleje rozmíchám těsto, ve kterém úhoře obalím a vložím jej do dostatečně rozehřátýho tuku. Smažím dozlatova a podávám s vychlazenou desítkou.
Dobrou chuť

 

Ježdík, 28.6.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

pavel68 - Profil | St 22.4.2009 12:38:26

chjo ta čeština holt nejni pro každýho...

trubadurek - Profil | St 22.4.2009 12:35:07

Hlavně to nechce šetřit paprykou a volejem

brambůrek - Profil | St 22.4.2009 12:20:19

ŮHOŘ V MOUCE A PAPPRYCE.
Ztaženého úhoře z kúže nakrájíme na medajlonky tak na 1,5cm a posolíme. Pak si připravíme hluboký talíř do něho nasypeme hladkou mouku,sladkou papryku, trochu pepře.Medajlonky z úhoře vložíme do talíře a vše dobře promícháme. Vložíme na rozpálený volej a usmažíme.