Rybí chipsy

Smažení ryb

Jednoduchý a rychlý recept k "vínu" z Bulharska

suroviny:
- filety z ryb (cejn,...nebo dle možností)
-červená paprika
-chili
-drcený kmín
-hladká mouka
-olej (sádlo)
-sůl

-nejdříve uděláme filety z ryb (cejn, ... dle možnosti) a nakrájíme na delší a ne moc silné nudličky
-potom je obalíme ve směsi červené papriky, chili, drceného kmínu a hladké mouky (ta není podmínkou, ale udělá lepší křupku) - vše podle chuti - zvláště chili !
-na pánvi rozehřejeme silnější vrstvu oleje, lepší je však pro mnohé méně přijatelné sádlo, protože je chutnější a snese větší teploty (nebo aspoň mix obojího) a ZPRUDKA !!! opečeme ze všech stran až doslova křupou
-solí se až těsně před podáváním

dobrou chuť

 

mipa - Profil, 6.8.2012
Průměrná známka: 1,15

Diskuse k receptu

mipa - Profil | Ne 1.6.2014 7:01:03

Joe Smoker >>... tak to jsem moc rád, že chutnalo :-)

mipa - Profil | Ne 1.6.2014 6:58:17

Vapi >> vždy je něco lepší ... nic si zde ale "nepoměřujeme" a ničím se netrumfujeme :-)))
i já znám lepší recepty z ryb než jsou ty rybí chipsy, lepší recepty než jsou ty kapří hranolky ... ale to jsou již úplně jiné recepty, jinak náročné ... a taky třeba k jiným "příležitostem" s využitím jiných a jinak kvalitních ryb ... a v tom je ten rozdíl ...:-)))

mipa - Profil | Ne 1.6.2014 6:48:10

rybářka I. >> tento recept znám cca. 40 let a sám o sobě je samozřejmě ještě daleko, daleko starší .... a podobnost u receptu tvé maminky bych nehledal, snad jen u základní suroviny a tou je ryba :D-)))))

mipa - Profil | Ne 1.6.2014 6:36:36

PETLOV >> je mi líto, ale nenapadlo mě, že bude potřeba :-)))

Vapi - Profil | So 31.5.2014 22:30:24

Lepší je toto, doporučuju. :)

rybářka I. - Profil | So 31.5.2014 22:24:10

Tohle dělávala moje maminka už když jsem byla malá ale místo čili a kmínu nakládala kousky ryby(většinou kapra) do česneku se solí. Říkali jsme tomu rybí škvarky.. :-) Bylo to moc dobré.

PETLOV - Profil | So 31.5.2014 21:59:16

mipa - >> nebyla by fotecka te dobrutky ?

Joe Smoker - Profil | So 31.5.2014 21:53:35

Tak to nemělo chybu,právě jsem dojedl. Více chilli,a na smažení jsem použil palmový olej. Jsem přežrán :-D. Díky

PYTLAKS - Profil | Po 6.8.2012 14:07:27

šproty nejím,sardinky jo,ale nikdy jsem si nevšiml,že jsou tam bachory,podle mě jsou kuchlé,protože jsou rozřízlé

mipa - Profil | Po 6.8.2012 13:49:04

DAVISS >> dobrá ... tak tedy přitvrdíme :-)))) ... jen u těch mini-rybiček se to tak nějak nabízí ...

DAVISS - Profil | Po 6.8.2012 13:43:18

mipa >> dobrý jsou, mi hlavička, vočička, ploutvičky ani střevíčka nevadí .... a už kurwa dost tě zdrobnělineček jóó ;-)

mipa - Profil | Po 6.8.2012 13:40:43

DAVISS >> ano, právě ty v konzervě mají vše - jen od některých výrobců nemají hlavy, ale to nemění nic na tom, že mají ploutve, vnitřnosti, šupiny, kostru ... atd. ... ale jsou dobré - co ? :-)

mpmaik - Profil | Po 6.8.2012 13:37:59

DAVISS >> I v konzervě od některých výrobců jsou normál s hlavičkama . :-))

DAVISS - Profil | Po 6.8.2012 13:36:18

já myslel ty v konzervě, sólo na váhu jsou jsou komplet ... to je pravda ... ;-)

mipa - Profil | Po 6.8.2012 13:33:05

DAVISS >> a když nemají hlavičku, tak určitě mají střevíčka a ploutvičky a ... :-)

mpmaik - Profil | Po 6.8.2012 13:31:27

DAVISS >> Jak který a jak od koho . Vyzkoušej různé výrobce a uvidíš že i šproty mají hlavičky s vočíčkama :-)))

DAVISS - Profil | Po 6.8.2012 13:25:05

mpmaik >> šproty nemaj vočička, protože jsou bez hlaviček ...

mpmaik - Profil | Po 6.8.2012 13:23:20

PYTLAKS >> To jsi jako nikdy nejedl třeba šproty ???? Nebo jakékoli sardinky z konzervy ???? Většina z nich jsou v celku a nekuchané :-)))))