Pečený úhoř

Pečení ryb

Potřeby: 1 kg úhoře, sůl, pepř, 10 dkg Visanu, šťáva z jednoho citronu, strouhaná žemle

Příprava: Úhoře stáhneme, vyčistíme,nakrájíme na kousky, osolíme je a opepříme, dáme do ploché pánve a pečeme v troubě, polévajíce je Visanem a citronovou šťávou. Asi po 20 minutách posypeme kousky úhoře strouhanou žemlí a necháme je ještě několik minut péci, až je strouhaná žemle zlatožlutá. Pečeného úhoře polijeme citronovou šťávou a podáváme na stůl.

Doslovný přepis - zdroj: Schichtova kuchařka, 4.díl, cca 1924

 

mirmen - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.