Polévka z rybí hlavy

Rybí polévky

Potřeby: Hlava z kapra nebo jiné ryby, 1 vejce, 4 lžíce mouky, 3 lžíce strouhané žemle, 3 lžíce Ceresu, cibule, kořenová zelenina, trochu pepře, 6 dkg Visanu, 1 kávová lžička soli, 2 l řídké hrachové polévky

Příprava: Na kusy rozkrájenou rybí hlavu obalíme v mouce, ve vejci a v strouhané žemli a usmažíme ji na Ceresu. Po vychladnutí roztlučeme smažené kousky v hmoždíři. Mezitím osmažíme cibuli a kořenovou zeleninu na Visanu do zlatožluta,zaprášíme moukou, přidáme do toho roztlučenou hlavu,sůl a hrachovou polévku a necháme to 1 hodinu vařiti. Pak polévku procedíme sítkem a sebereme mastnotu. Polévku podáváme se smaženým hráškem.

Doslovný přepis - zdroj: Schichtova kuchařka, 3.díl, cca 1924

 

mirmen - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.