MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Candát na sojové omáčce

Vaření ryb

CANDÁT NA SOJOVÉ OMÁČCE

Připravíme si 1 candáta (může být štika nebo jiný druh ryby), 30 dkg pórku, 1 citron, 1 jednu čajovou lžičku soli, 100 ml rostlinného oleje, 7 polévkových lžic sojové omáčky.
Pórek nakrájíme na centimetrové válečky, trochu osolíme a restujeme 10 minut na oleji. Candáta vyvrhneme, odřízneme hlavu, ocas a ploutve, očistíme pod tekoucí vodou, rozložíme hřbetem nahoru jako knihu, osušíme utěrkou,pokapeme citronem a osolíme z obou stran.
Rybu nařízneme asi 5 – 8 příčnými řezy, natřeme olejem, posypeme orestovaným pórkem a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Ve chvíli kdy se rozevřou příčné řezy polejeme sojovou omáčkou, to opakujeme ještě třikrát.
Jako přílohu použijeme brambory chleba a podobně.

 

Láda - ®, 30.11.-000
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.

[ Vstoupit do diskuse - 0 reakcí ]

Co je nového - všechna témata
Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Rybářská speciálka Brno Rybářská speciálka Brno

Brno 602 00, Vídeňská 89b, Brno (budova Ferona)