Smažená ryba se sýrovou omáčkou

Smažení ryb

Ryba, pepř, sůl, červená paprika sladká, popř. grilovací koření, olej, sladká smetana, sýr NIVA - asi tak 15-20dkg pro dva strávníky.

Připravíme si osolené kousky ryby, dochutíme pepřem, paprikou případně grilovacím kořením a osmažíme na oleji. Usmažené kousky ryby dáme někam pod talíř aby nevystydly. Z pánve odlijeme trochu oleje, aby to nebylo tak mastné. Přidáme smetanu a nadrobíme na pánvičku nivu. Vše mícháme na mírném ohni - udělá se výtečná hustá omáčka. Lze ji kdyžtak doředit trochou vody. Teď už jen vyndat rybky na talíř, přelít omáčkou a hotovo! Jako příloha jsou dobré opečené brambory a bílé vínko.
Přeji dobrou chuť! Ondra.

Ps: ta omáčka chce dělat rychle, protože kousky ryby rychle chladnou. Je dobré během smažení péct v toubě přílohu a nakonec to všechno rychle servírovat.

 

OBr, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.