Kapr nadívaný pečený

Pečení ryb

Kapr, 100 g sušených švestek, 100 g ořechů, 1 větší cibule, 100 g oleje, mletý pepř, sůl

Omáčka: 80 g majonézy, 100 g jablečného kompotu, cukr, kari, citronová šťáva

Švestky uvaříme, umeleme. Pokrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme umleté švestky, umleté ořechy, pepř, sůl, vše promícháme. Kapra několikrát nařízneme na hřbetu, osolíme, břicho naplníme směsí připravené z ořechů a švestek, zalijeme, pečeme, občas vodou podlijeme. Upečenou rybu přelijeme kari omáčkou ( do majonézy vmícháme kompot rozmixovaný s citronovou šťávou, cukrem a kari).

 

mirmen - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.