Kapr na žampionech s kurkumovou omáčkou

Smažení ryb

Kapr na žampionech s kurkumovou omáčkou : 4 porce kapra, 6 žampionů, 1 cibule, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 oloupané rajče, 100 ml rybího vývaru, 100 ml smetany, kurkuma, sůl, bílý pepř, máslo. Porce kapra osolíme, opepříme, opečeme na másle. Po opečení vyndáme. Přidáme nakrájenou cibulku, řapíkatý celer, žampiony, rajče a necháme orestovat. Poté přisypeme kurkumu a zalijeme rybím vývarem a smetanou. Opět vložíme upečené porce kapra. Necháme svařit a dochutíme solí a pepřem. Příloha: spařená brokolice ve slané vodě. 2. způsob: Zamagurský kapr Uvaříme 750 g brambor. Kapra naporcujeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem, na oleji po obou stranách opečeme. Brambory nakrájíme na plátky a opečeme je na oleji spolu s nakrájenou cibulí a 3 paprikami na nudličky pokrájenými. Do zapékací misky naskládáme porce kapra, zakryjeme bramborovou směsí, zalijeme 5 dcl smetany a upečeme. Příloha: čerstvý chléb. 3. způsob: Kapr s vodkou a banánem Kapr, olej, vejce, mouka, sůl, citron, banány, 2 cl vodky. Příloha: curry rýže sypaná petrželkou.

 

Martin Kropáček, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.