základní pečení ryb

Pečení ryb

1.)když budete péct rybu,tak si uvědomte jaký poklad máte kolikrát v ruce a jak s ním naložíte.
vždyť třeba candát a okoun se vaří v těch nejluxusnějších restauracích a platí se za ně nemalé částky.U nás stojí filet min 400.-kč v nákupu a losos je až daleko za nimi co se kvality masa týče(protože jsou z farem).
2.)ryby připravujte zásadně čerstvé!mráz vytáhne z masa spoustu vody.
3.)z ryb připravujte raději filety-na talíři pak nemáte kosti a maso se lépe propéká
4.)maso před pečením lehce obalte v hladké mouce-ale opravdu stačí jen poprášit!maso se pak nelepí na pánev a dostane pěkně zlatou barvu
5.)maso nepečte úplně do sucha.mělo by být uvnitř lehce sklovaté(medium).ryba je pak šťavnatá a chutná
6.)maso doplňujte vhodnými omáčkami(holandská,ryzlinková...dopíšu do"ostatní")zeleninou a kvalitními přílohami
7.)jako koření používejte čerstvé bylinky-kopr,rozmarýn,pažitku,petrželku.

nechci tímto nikoho nějak poučovat,spíš se s vámi podělit o své zkušenosti.je mi někdy líto když vidím, jak někdo chytí candáta a pak to praží v
oleji a až se to usuší tak se to nějak sní.
ale rozhodně každý používejte dál ty vaše oblíbené recepty,jen tak bude rybářská kuchyně bohatá a rozmanitá
dobrou chuť

 

petrzhor, 30.11.-000
Průměrná známka: 1,82

Diskuse k receptu

iPetulak - Profil | Po 10.12.2012 16:51:30

TT_Mirec >> Mirec souhlasím s TomK78 - maso umývám před zamrazením. Potom už ne - jenom ho po rozmrazení osuším v papírových utěrkách. Jinak ale to Tvoje jídlo vůbec nevypadá špatně ;-).

šmudla007 - Profil | Po 10.12.2012 16:36:04

TT_Mirec >> Zdarec Mirdo, co vy tam na tom Slovensku hulíte za materiál?
Můžete si na balkóně pěstovat marjánku trávičku?

TomK78 - Profil | Po 10.12.2012 15:59:15

TT_Mirec >> Jen drobná poznámka. Maso není nutno máchat ve vodě... Naopak, to je přesně to, co by se s masem dělat nemělo...

TT_Mirec - Profil | Ne 9.12.2012 20:24:10

K tejto teme davam moju zakladnu pripravu ryb a to je po rozmrazeni ,rybu vyfiletujem ,omyjem v studenej vode ,nakrajam filetky na 3-4cm pruhy aj s kozou ,tu nehavam na rybe ,nasledne mäso nasolim a posypem grilovacim korenim , rozohrejem panvicu bud z olejom alebo s maslom ,vlozim filetky do panvice, tak aby bola koza na spodku ,prikryjem panvicu sklenenym vekom a na miernom ohni popeciem asi 30min ,rybu pocas pecenia nehavam stale na tej kozicke . Na obrazku pridavam filetky s metroveho sumika co som si robil vcera, hranolky su pecene v trube na mastnom papieri ,takze vcelku chutna a zdrava vecera +dresing ;)

Sven - Profil | Ne 9.12.2012 20:18:10

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,95 - 9.12.2012 20:02:48 >> absolutní souhlas

Lab - Profil | Ne 9.12.2012 20:04:49

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,95 - 9.12.2012 20:02:48 >> Není co dodat!!

retrívr - Profil | Ne 9.12.2012 20:03:34

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,95 - 9.12.2012 20:02:48 >> Je.

Royale with Cheese 31,95 - Profil | Ne 9.12.2012 20:02:48

Sven >> potřební si nepotřebují kupovat trávu za 4000,- czk na měsíc, což bude Sativex zhruba stát, a VZP nedoplatí ani korunu. Potřební potřebují v klidu pěstovat pro svoji potřebu. Současná podoba legalizace je prasárna až na půdu.

PYTLAKS - Profil | Ne 9.12.2012 19:32:32

nofish >> mi to vůbec nevadí že se to ztočilo jinde,aspoň se probere vše možné,někomu to vadilo v jiné diskusi,že se tam lidi bavili mimo téma

retrívr - Profil | Ne 9.12.2012 19:27:30

Sven >> To jsi vystihl, tak to je.

tuzemak - Profil | Ne 9.12.2012 19:26:40

retrívr >> můj čas je maximálně vyplněn,neboj...

Sven - Profil | Ne 9.12.2012 19:25:35

nofish >> Souhlasím. Já jen, že našinec má kličkování v genech

retrívr - Profil | Ne 9.12.2012 19:24:56

tuzemak >> Když jde o hov.o, tak proč ne. I Tvůj čas může být lépe vyplněn.