Smažený bolen na bylinném pepři.
Smažení rybVětší bolen se zbaví šupin a ploutví. Před vykucháním rybu spaříme. Kůže by měla popraskat a jít lehce stáhnout. Toto je důležitá operace, která uvolní i část podkožního tuku. Kdo umí může rybu vykostit. Filety ihned osolíme. Případně k doodstranění pachu potřeme česnekem resp. citronem. Rybu je vhodné nechát odležet do druhého dne.
Filety před úpravou posypeme (ve množství trochu více nežli když solíme) bylinným pepřem (předchystaná pomletá směs bylinek: saturejka, majoránka, yzop, bazalka, tymián, kmín vše v zaručeném poměru). Bylinný pepř nelze nahradit pepřem obyčejným a lze koupit v prodejnách racionální výživy (Produkt BIO-Pollau, Ekologické hosp. Pavlovice).
Připravíme si suroviny k obalování v tomto složení:
směs mouky pšeničné a žitné, rozmíchané vajíčko, strouhanka. Filety v uvedeném pořadí obalíme a vložíme na rozpálený tuk. Smažíme dle velikosti filet.
Podáváme nejlépe s novými bramborami, ozdobíme petrželkou. Zapíjíme červeným vínem.
Srávný výsledek by měl vypadat tak, že maso je pevné s konzistencí smažené tresky a je bez boleního pachu. Jemně je cítit bylinným pepřem. Obalovanka nemá zlatou, ale spíše šedavou barvu. Podáváme nejlépe s novými bramborami, ozdobíme petrželkou. Zapíjíme červeným vínem.
Omlouvám se za poněkud netradiční suroviny. Pokud je nemáte k dispozici zkuste rybu zpracovat dle v receptech již uvedeného návodu na smažení v kořeněném těstíčku.
Dobrou chuť.
Diskuse k receptu
Kde to žije - všechna témata
14:18Legislativa - rybářský zákon, prováděcí vyhlášky, RŘ, BP, RS... 205
14:16maximální velikost prahu v potoce bez nutnosti povolení 3
13:58Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat (Bleskovka) 27
13:49Rybáři a vinařství 202
12:55Ryby se mi po chvilce vypnou, co dělám špatně? 71
12:37Kleště na O kroužky 15
12:34Pruty Hearty Rise 275
11:49Lepší prut na těžší přívlač 708
11:12Solar titanium swinger 675
11:09Děti a rybáři společně oživili řeku Bílinu novými obyvateli (Bleskovka) 5
10:28Jaký máte názor na Westin Prut W3 StreetStick 2nd 7'1" 2,13m M 2-10g 2 díly, případně w2 0
10:05Úhyn kaprů v rybníku 1,5ha 45
ČtFeeder vs. picker 15
ČtPruty pro lehkou kaprařinu 44
ČtVýběr prutů značky Century 593
Co je nového - všeobecné
11:33Bleskovka: Světové šampionáty v muškaření na jihočeských vodách - hájení revírů a pozvánka
ČtBleskovka: Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat
PoBleskovka: V JAR proběhl 45. kongres C.I.P.S.
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
26.4.Benátský Blinkr 2024
27.4.OBSAZENO !!!! Jarní rybářské...
27.4.Jarní rybářské závody Víceměřice...
27.4.Přísnotické jarní závody
27.4.Rybářské závody DOMAŽLICE 2024
27.4.rybářské závody Trojice Jaroměř
27.4.Rybářské závody na rybních pod...
27.4.Rybářské závody v Horním...
28.4.O putovní pohár MO ČRS Příbram -...
28.4.Rybářské závody Čelákovy -...
Doporučujeme prodejnu
Specialista pro kapraře Chyť a pusť
Plzeň, Rokycanská 1337/64