Kouďův rybí salát

Rybí saláty a zavináče

cejn, plotice, karas,... sůl, ocet, červená cibule, sterilizovaná mrkev s hráškem, sterilizované kyselé zelí, majonéza

ryby oškrábeme (nebo stáhneme), vykucháme a vyčistíme, pořádně nasolíme a dáme do chladu. Sůl je nutná pro zpevnění masa bílých ryb. Asi za den až dva pořádně ryby propláchneme a dáme do octa ředěného vodou v poměru 2:1. Po čtyřech či více dnech ryby vytáhneme, pořádně vymačkáme ocet (na to opravdu nezapomeňte), vytáhneme páteř a ploutve. Maso promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme hrášek, mrkev, zelí a majonézu. Samozřejmě opět pořádně promícháme.
Práce to většinou není moc zábavná, ale výsledek bývá příjemný...

 

Jiří Koudelka - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: 1,20

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.