Zapékané oukleje

Pečení ryb

4 oukleje, 100 g másla, lžička vegety, špetka rozmarýnu, špetka majoránky, 100 g tvrdého sýra, rajče, paprika, 2 lžíce bílého vína, sůl, na bešamel : 2 lžíce polohrubé mouky, lžíce másla, 2 dcl masového vývaru, žloutek, sůl

Rybky osolíme a opečeme na másle, pak je urovnáme do ohnivzdorné misky, okořeníme, posypeme vegetou, nakrájenou paprikou a rajčetem, přelijeme vínem a bešamelem a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme asi 20 minut. Bešamel : z másla a mouky připravíme světlou jíšku, jíž zahustíme vývar, krátce povaříme a zakvedláme žloutek.(Ouklejka pruhovaná je celoročně hájená!)

 

Cloud - Profil, 25.2.2011
Průměrná známka: 2,60

Diskuse k receptu

Flying trout - Profil | St 20.7.2011 12:00:58

Mrknato >> jasný to souhlasim, já spíš reagoval na příspěvek Diakoona!
Takže oprava, smažení i s ploutvema a hlavou, k receptu zapékané oukleje nevím ...

Moje chyba - omluva!

Mrknato - Profil | St 20.7.2011 11:55:34

hadr kapr fakr boy >> Flying trout - 20.7.2011 11:36:49 >> Když do rendlíku k rybě dáš papriku, rajče, víno, bešamel, tak to budeš pražit jen těžko......

Flying trout - Profil | St 20.7.2011 11:36:49

vlastan >> upražíš to v celku. (ploutve, hlava, žádná překážka) :) Já jedl sardinky před týdnem v Řecku a fakt super, oukleje musim taky zkusit!

vlastan - Profil | St 20.7.2011 10:54:34

to se děla i ji i s ploutvemi a hlavou? prosim odpovězte sem ještě hloupoučkej -děkuji

Diakoon - Profil | St 20.7.2011 10:45:36

V chorvatsku je zprudka osmaží na olivovém oleji (předem obalené v moce) a dávají je na naloženou červenou cibulku, která je na proužky. 5ekl bych, že tu cibulbu mají připravenou o pár dní dřív páč je lehce nakyslá a rybky, které nám paní domácí takto dávala byly ještě horký. Bylo to žrádlo <

karel.datel - Profil | St 20.7.2011 10:16:54

Snek >> Do čeřenu ne, pěkně našvihat bičem. Jinak, mám vyzkoušeno, že průměrný člověk zkonzumuje najednou 8 průměrných labských ouklejí (průměrná labská ouklej váží 50g brutto).

Tichej - Profil | Ne 20.3.2011 17:05:32

Kub1s >> tak tam taky :-)ale bolen má míru :-)


Snek - i ty, a hrouzci,plotičky slunky , po vejlovech ideální čas na přípravu tohoto jídla :-D

Snek - Profil | Ne 20.3.2011 17:01:26

Tichej >> i střevličky?

Kub1s - Profil | Ne 20.3.2011 17:01:14

Tichej >> já myslel, že je kosíš na Jordánu!:-))

Tichej - Profil | Ne 20.3.2011 16:59:03

Snek >> no fuj :-D do čeřenu


daj se takhle dělat všechny rybky :-)

Tichej - Profil | Ne 20.3.2011 16:57:47

Kub1s >> tak na Lužnici záležitost hodiny a půl ve dvou lidech,ale co by člověk neudělal pro kámoše :-)

Mraroz (houba) - Profil | Ne 20.3.2011 16:55:46

nejlepsi je udelat si grundle ze slunek

Kub1s - Profil | Ne 20.3.2011 16:54:35

Snek >> no jo, sakra:-))

Snek - Profil | Ne 20.3.2011 16:53:52

Dají se takhle dělat i např.střevličky?

Snek - Profil | Ne 20.3.2011 16:52:44

Kub1s >> do čeřenu to máš hned :)

Kub1s - Profil | Ne 20.3.2011 16:49:05

Tichej >> 200ks?to musí bejt šichta je nachytat:-)))

Mraroz (houba) - Profil | Ne 20.3.2011 16:48:37

to jsou tak 2 porce

Tichej - Profil | Ne 20.3.2011 16:29:24

M@gič >> jj já je dělám tak,že je kuchnu opláchnu obalím v hladké mouce(tu smíchám s paprikou nebo pepřem nebo kmínem dle chuti) osolím a šup s nima do friťáku :-) k vínu nebo pivku lepší než brambůrky :-D dělávám jich tak 50 až 200ks záleží koli se nás sejde nebo koli se bude konzumovat alkomolu :-).jinak naložený se zeleninkou na kyselo jsou taky ňamka

Moravia - Profil | Ne 20.3.2011 16:03:34

Pár receptů.