Smažený okouní potěr

Smažení ryb

Smažený okouní potěr

Suroviny: 1/2 kg okounků do velikosti 5 cm, 10 lžic hl. mouky, lžíce červené papriky , vegety a grilovacího koření, lžička chilli a pepře, popř. sůl.

Postup: Čerstvě nachytané okouny několikrát propláchneme ve studené vodě necháme okapat, nekucháme! Mouku smícháme v míse se všemi přísadami, přidáme rybky, promícháme a hned krátce fritujeme . Podáváme s chlebem k vínu.

 

Kanon - Profil, 23.12.2010
Průměrná známka: 3,82

Diskuse k receptu

JOP - Profil | Po 1.7.2013 9:18:54

M0RGAN >> Hloupost - s těmi kapry. Nemusí se nutně jednat o svazovou vodu. My je takhle na potůčku chytali mezi dvěma soukromými rybníky, kdy majitel za to byl i rád. Byly jich tam kvanta.

Goldy - Profil | Po 1.7.2013 9:13:41

Na Slapech ,děti odnáší kýble okounků.To o prázdninách,rekreanti atd. rodiče dělají grundle na večer k pití.

M0RGAN - Profil | Po 1.7.2013 9:09:51

Huš, takovéhle recepty likvidovat. Kde se pak mají brát ti dospělí okouni, když to všechno sežerete ještě jako mrňata a svazy dosazují jen kapře :-(

Lauri - Profil | Po 1.7.2013 9:06:00

Jedli jsme to pořád v Bulharsku, tam tomu říkali caca a nebylo to z okounů. Hned bych si to dal znovu. Občas ty grundle kupuju v Makru , kde kilovka stojí cca 80kč. Zkus to koupit, lepší než s okouny. Jinak za recept dávám jedničku. Stručně jasně napsáno, žádné kecy okolo.

Paranoidní Schizofre - Profil | Po 1.7.2013 9:01:06

grundle :-)

candát 820 - Profil | Po 1.7.2013 8:09:46

Uz se nedivim proc nejsou okouni :-)