MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

gratinovaný kapr s hříbky,čerstvou zeleninou a brambory

Pečení ryb

KAPR-celý váha 3kg-3,50kg,Mořská sůl,kmín,bílý peř,olivový olej,koření RYBA-KOTÁNYI,bílé víno,čerstvé papriky,rajčata,hříbky,brambory,čerstvá petrželová nat,ledový salát,citron,máslo

Čerstvý vykuchaný kapr zbavený hlavy ocasu,hřbetní a břišních ploutvý,nelépe váhově do třía půl kg.Osolený a opepřený bílým pepřem pokapný citronem a bílým vínem Takto připraveného kapra nacháme asi dvě hodiny odležet.Poté kapra vložíme do sklokeramicke mísy vytřené olivovým olejem.Pod kterého naklademe vařené brambory nakrájené na plátky.Pokrájené rajčata,tří barvy paprik a čerstvé hříbky navrstvýme na kapra tak aby byl ůplně přikrytý ještě zakápneme olivovým olejem,citronem a takto přípraveného vložíme do vyhřáté trouby asi na stošedesát stupnů.A pomalu pečeme přikrytého asi dvě a půl hodiny.Během pečení lehce jednou nebo dvatrát zakápneme vínem.Hotový kapr se klade na velkou mísu podloženou ledovým salátem a psypeme sekanou petrželovou natí a lehce přelijeme rozpuštěným máslem.Jako nejvhodnější přílohu doporučuji už jen čerstvou salátovou okurku a rajčata.

 

KOLIBŘIK - ®, 17.2.2010
Průměrná známka: 1,67

Diskuse k receptu

N retrívr - ® Út 25.5.2010 13:01:22
Kolibřík - dík za recepis.Jen podle Tebe ten svůj upravím.Já dělám kapříka velmi jednoduše /tedy venku, doma zase jinak/.Dělám jej staženého v alobalu/také dusím/,naříznu a do dírek máslo-hodně,pak kmín a k tomu ty brambory.Vylepším to o Tvé ingredience, zvláště houby to je moje.
N GRUPA - ® Út 25.5.2010 12:55:38
KOLIBŘIK >> Přesně tak jak jsi napsal, sto lidí, sto chutí, sto kuchařů, sto svíčkových, sto kaprů, sto receptů...........................:-))
N meteor - ® Út 25.5.2010 11:44:38
KOLIBŘIK - >> jj, ten recept vypadá dobře - sice možná trošku přeplácaný, ale určitě ho vyzkouším :-) a kdybys (do budoucna?) mohl k receptu přihodit i foto výsledného papání, tak bych se taky nezlobil :-) že by se napapala i očička.
N vajo - ® Út 25.5.2010 11:39:15
Nikomu se nezavděčíš. Někdo žere ruský vejce, někdo americký brambory, další zase čínský nudle nebo německý buřty, komu se to nelíbí ať si ...............
N foxxx - ® Út 25.5.2010 11:29:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
KOLIBŘIK - >> Jak by řekl Zdenek Pohlreich "Kruciprdel,ještě tomu chybí argentina,sejra a kečup":-)
Recept vypadá podle mně dobře a zajímavě...
N KOLIBŘIK - ® Út 25.5.2010 11:23:58
GRUPA >> Ahoj.Já nerad a nikdy své recepty nikomu nutím a nevnucuji.Za prvé to je nevděčné a staré příslový,,STO LIDÍ STO CHUTÍ,,.tam je ta délka toho gratinování poměrně dobře nastavena k váze ryby a teplotě ve které rybu upravuji.A harmonie a skloubení chuti čerstvých hříbků s paprikami je při délce ůpravy velice zajímavá.Já ti to poslal coby odborníkovi a jsem rád že jsi se vyjádřil jak jsi se vyjádřil.Doporučuji si to vyzkoušet a ohodnotit osobně.V praxi je to o něčem jiném.
N Pellon - ® Út 25.5.2010 11:19:12
Vypada to velmi zajimave a jde to pouzit i na vetsiho nasadaka, kterych nachytam celkem dost tudiz tento recept nebude dlouho lezet jen na papire ale bude vyzkousen i v praxi.
N KOLIBŘIK - ® Út 25.5.2010 11:12:42
Lee-Haney >> Dej si panáka at máš lepší náladu.Lítáš tady z jedné diskuse do druhé.A nebo si přečti jak se loví se srkačkami když se ti to tolik zamlouvá a netahej mi nesmysli di diskusi o vaření.
N Iwík - ® Út 25.5.2010 11:11:58
KOLIBŘIK - >> teda mňam :))
vypadá to pěkně ;)
N Lee-Haney - ® Út 25.5.2010 11:09:29
KOLIBŘIK >> aby ses měl čemu divit.
N KOLIBŘIK - ® Út 25.5.2010 11:05:53
Lee-Haney >> A proč nám to píšeš
N Lee-Haney - ® Út 25.5.2010 11:01:45
vydrák - ® Ne 21.3.2010 18:13:03
Takový blaf jsem tady dlouho neslyšel...

Joe Smoker - ® Ne 21.3.2010 18:36:26
Nechápu proč se obhajuješ kvůli takové blbosti....
N GRUPA - ® Út 25.5.2010 10:53:39
KOLIBŘIK - >> nejsem sice kritik na slovo vzatý, ale kombinace paprik a hříbků, mi pod rybou příjde jako nepříliš šťastná volba a 2,5-hod na rybu a brambory je taky dost dlouhá doba. Nemůžu ale s určitostí říct, dobré/špatné, protože jsem neochutnal....:-)
N Lauri - ® St 24.3.2010 7:50:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
KOLIBŘIK - >> Recept vypadá výborně, nejspíš si to zkusím udělat, protože jsem při čtení dostal chuť na kapra. jen mi připadá teplota 160°C na na takovou dobu dost vysoká. Když dělám rybu na pánvi, tak ji peču cca 5minut z každé strany. NO nic zkusíme uvidíme, dík za recept.
N malamut - ® Ne 21.3.2010 18:53:47
vydrák >> ano, od tebe.
N vydrák - ® Ne 21.3.2010 18:50:47
malamut >> jo,jo.

[ Vstoupit do diskuse - 26 reakcí ]

Co je nového - všechna témata

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme cestovku
Rubrika Cestovky
lovtour.cz lovtour.cz

Rybářské expedice za tajmenem a ostatními druhy ryb Sibiře. Objevování nových destinací a návštěvy osvědčených míst.