Figura Rimex CUP 2021

Datum akce: 30.11.-000 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Moravskoslezský

Startovné : 6 000 Kč / tým (2-3 osoby) Termín závodu : 10.-13.6.2021Přehled výher:
1. místo – 15 000 Kč + 2 poháry + věcné ceny od sponzorů
2. místo – 9 000 Kč + 2 poháry + věcné ceny od sponzorů
3. místo – 6 000 Kč + 2 poháry + věcné ceny od sponzorů

Nejtěžší kapr závodu - věcné ceny od sponzorů Nejtěžší amur závodu - věcné ceny od sponzorů

Partneři a sponzoři závodu:

1. JK Rimex s.r.o

2. Mikbaits s.r.o.

3. Zfishing Sport Wholesale s.r.o.

Program závodu: Čtvrtek 10.06.2021 - příjezd k rybníku ve 13:00-14:00 hod. - losování proběhne v 15:00 hod., po ukončení losování přesun na lovná místa - od 16:00 hod. proběhne kontrola vybavení na lovných místech a předání telefonického kontaktu na rozhodčího - závod bude zahájen výstřelem v 17:30 hod.

Neděle 13.06.2021 - ukončení závodu výstřelem ve 12:00 hod. - vyhlášení výsledků a předání cen ve 13:30 ho

Registrace:

- soutěžní tým mohou tvořit 2 až 3 členové - tým je řádně zaregistrován až po uhrazení startovného na účet pořadatele (zálohu ve výši 3 000 Kč je nutno zaplatit do 7 dnů od přihlášení do závodu, doplatek proběhne nejpozději 7 dní před začátkem závodu)

Losování:

Pořadí týmu na soupisce je stanoveno podle data registrace, tj. data přijetí zálohy za startovné. Jako první losuje čestný host (nebo hlavní rozhodčí) číslo z boxu „Pořadí“, následně jde daný tým losovat „Lovné místo“ a dalšího v pořadí.

Lovné místo se losuje pouze jednou, jedním členem z týmu.

Za tým, který se nedostaví k losování včas, bude losovat hlavní rozhodčí.

Vylosované místo není možné mezi týmy vzájemně měnit.

Po ukončení losování každý tým obdrží kartu na zápis úlovků, poté se na pokyn pořadatele mohou začít přesouvat na svá lovná místa.

Pravidla závodu: 1. Soutěžní tým loví na čtyři pruty. 2. Loví se pouze z odhozu. Není povoleno zanášení, zavážení nástrah či brodění při nahazování. 3. Zákaz jakéhokoliv vstupování do vody za jiným účelem než podebrání ulovené ryby a jejího vrácení zpět.

4. Povolené krmení a nástrahy - boilies, pop-up, pelety. Zakrmování je povoleno ihned po příchodu na přiřazené lovné místo.

5. Zakrmovat a dopravovat návnadu do vody se smí pouze pomocí kobry, praku, vnadících košíčků. PVA je povoleno pouze jako součást montáže.

Způsoby krmení, které nejsou jmenovány, jsou zakázané. Množství krmení není omezeno. Krmit se smí pouze z vlastního lovného místa. Není povoleno krmení z druhého břehu nebo z jiného místa a nelze zakrmovat zavážecí lodičkou. 6. Lov je povolen pouze na položenou. 7. Na každém prutu smí být navázán pouze jeden jednoháček s protihrotem do maximální velikosti 4. Montáž musí být sestavena jako průběžná, s použitím olověné šňůry nebo bužírky v délce minimálně 70 cm od olova. Kmenový vlasec musí být použit v minimálním průměru 0,28 mm. Je zakázáno používání šokových pletených šňůr. Pro zesílení sestavy je možno použít ujímaný vlasec nebo silnější monofilní vlasec.

8. Každý soutěžící musí povinně používat zadní olova, tzv. backleady

9. V případě potřeby je soutěžící povinen vytáhnout prut z vody ke kontrole rozhodčím. 10. Každý soutěžící tým musí mít podložku pod kapra typu vanička. Ploché podložky nejsou povoleny! Další povinnou výbavou je kaprařský podběrák s délkou ramen minimálně 80 cm a jemnou síťovinou, dezinfekce na ošetření ryby, pean. Každý tým musí mít 2 plovoucí / vážící saky.

11. Aby byl tým kvalifikován do hlavní soutěže, musí mít uloveny 3 kapry. Do bodování se zahrnují 3 nejtěžší ulovení kapři, minimální váha bodovaného kapra není stanovena.

12. Každý tým smí lovit pouze ve svém sektoru a nesmí zasahovat do sektoru sousedního týmu.

13. V případě, že se všichni z týmu vzdálí nebo opustí své stanoviště, musí být jejich pruty odstraněny z vody, tzn. vždy musí být na lovném místě přítomen alespoň jeden člen týmu. Asistence sousedícím týmem je zakázaná. 14. Každý účastník závodu je povinen chovat se ohleduplně k okolní přírodě, a okolním týmům. Jakékoliv narušování soutěže a hluk, kterým by byly rušeny okolní týmy, bude trestáno žlutou kartou.

15. V soutěži je zaveden systém žlutých a červených karet. První porušení jakéhokoliv uvedeného bodu v pravidlech soutěže bude trestáno žlutou kartou. Při druhém porušení pravidel dostane soutěžící tým červenou kartu, což znamená, že bude ze soutěže bez náhrady vyloučen.

16. Návštěvy jsou povoleny mezi 10-22 hod. Rodinní příslušníci mohou navštívit člena týmu v jiném čase pouze po dohodě s pořadatelem. Jakékoliv asistování návštěvou při soutěži je zakázano. Bivakování je povoleno pouze soutěžícím, rozhodčím a organizátorům.

17. Odhazování odpadků, včetně nedopalků, je zakázáno.
Zaznamenání úlovků:

1. Úlovek musí být vážen výhradně za použití oficiálního vybavení pořadatele, které má k dispozici rozhodčí. 2. Okamžitě po ulovení kapra je potřeba přivolat rozhodčího mobilním telefonem a po zvážení a zdokumentování ihned pustit zpět do vody. Před příchodem rozhodčího je možno rybu šetrně zasakovat, nebo držet ve vodě v podběráku. 3. Úlovky budou zapisovány do úlovkového listu daného týmu, a také do záznamové knihy rozhodčího, zapsaný úlovek bude vzájemně stvrzen podpisem. 4. Dojde-li k záběru úlovku těsně před ukončením soutěže, musí být úlovek vytažen z vody do 30 minut od oficiálního ukončení, jinak nebude úlovek bodován.
kontakt: +420733715579 Volf marek

 

volfino - Profil - 18.5.2021