Jackson Trophy 2017 - II

Datum akce: 8.9.2017 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Dravci, přívlač
Kraj: Plzeňský

Jackson Trophy 2017 - II
Závod dvojic v lovu ryb přívlačí z lodě 8-10.9.2017

Typ závodu

Dvoudenní závod.

Účast

Tým - dvoučlenná posádka. Bez nutnosti účasti třetí rozhodcovské osoby. Oba závodníci musí mít rybářské oprávnění na revír – Údolní nádrž Hracholusky, 431 028 - MŽE 4

Místo závodu

Údolní nádrž Hracholusky, 431 028 - MŽE 4

Výhry

Výhry v hodnotě desítek tisíc korun. Konkrétní rozhraní bude stanoveno dodatečně.

Další specifikace

Po celý závod aktivní sledování z dronu. Každý účastník v ceně startovného obdrží profesionální video sestřih ze závodu.

Propozice

Dvoudenní závod v lovu ryb přívlačí z lodě

Účast:
Tým - dvoučlenná posádka. Bez nutnosti účasti třetí rozhodcovské osoby.Oba závodníci musí mít rybářské oprávnění na revír – Údolní nádrž Hracholusky, 431 028 - MŽE 4 .

Loď:
Lze použít pouze loď, která bezpečně unese minimálně dvě osoby.

Nutné vybavení lodě:
Jakékoli zařízení pro pořízení dostatečně kvalitních digitálních fotografií (fotoaparát, kamera, mobil,…) s možností transportu fotografií do PC (USB, SD karta,…). Bez tohoto vybavení nebude loď připuštěna k závodu!

Povolené vybavení lodě :
Lodě s elektromotorem, či spalovacím motorem o výkonu nejvýše 10 kW. K plutí je možné užívat vody do vzdálenosti 25 m od břehu, přehrady, jezu, hráze nebo jiné stavby potřebné k nakládání s povrchovými vodami, nebo od vyznačeného prostoru pro koupání. Loď a ostatní potřebné vybavení (kotva, echolot atd.) si závodní tým zajišťuje sám. (předběžně by měla být udělena výjimka pro neomezený výkon motoru cca pro deset lodí)

Poskytnuté vybavení:
Každý tým obdrží při prezentaci měrné korýtko, visačku pro umožnění pohybu v místě kotviště lodí a mapu revíru.

Povolené způsoby lovu:
Všechny způsoby přívlače na umělé nástrahy v souladu s Rybářským řádem. Protihroty povoleny. Při závodě bude uplatňována výhradně metoda chyť a pusť! Výjimkou je trolling, který je zakázán!

Pruty:
Bez omezení dle bližších podmínek výkonu rybářského práva.

Vzdálenost lovících a projíždějících lodí:
Minimálně 50 metrů - zakotvená loď se objíždí volným prostorem. Pokud je úsek postavením lodí „neprůjezdný“, může loď projet mezi nimi se snížením rychlosti průjezdu a maximální ohleduplností k chytajícím závodníkům.

Lovný úsek lodi:
Okruh padesáti metrů okolo zakotvené lodi - do tohoto úseku nesmí další tým vjíždět. Okruh 25 metrů okolo zakotvené lodi – do tohoto úseku nesmí další tým nahazovat. Závodník nesmí hlučným dopadem nástrahy rušit lovné místo soupeře či omezovat možnosti nahazování soupeře (křížení vlasců), který byl na místě zakotven dřív. Je povoleno nahazovat jakkoliv daleko do prostoru neobsazeném žádnou z lodí. Pokud loď driftuje, musí respektovat lovný úsek ostatních zakotvených lodí.

Hodnocení úlovků

Měřením:
Každý dokončený 1 centimetr u ryb (candát, štika, bolen) = 1 bod. Každý dokončený 1 centimetr u ryb (okoun) = 1,5 bodu. Minimální měřitelná délka pro všechny druhy lovných ryb je 20cm.

Měření ryb se provádí pomocí měrného korýtka, které obdrží každá posádka před zahájením závodu a ryba bude vyfocena takovým fotoaparátem či mobilem, ze kterého bude možno transportovat fotografii do PC a zde ověřit délku ulovené ryby. Po šetrném zdokumentování úlovku bude ryba neprodleně vrácena vodě. Počítá se vždy jen nejdelší ulovená ryba od každého druhu !

Měrné bodování :
Měrným bodováním jsou hodnoceny tyto druhy ryb - okoun, candát, štika a bolen. Boduje se vždy jen nejdelší změřená ryba v daném kole od každého druhu. Musí být zaseknuty alespoň jedním háčkem v hlavové části ohraničené spojnicí konce skřelového oblouku a prsních ploutví.

Celkový bodový zisk bude tvořen součtem bodových ohodnocení nejdelších změřených ryb v daném kole od každého druhu.

Bonusové bodování :
Bonusovým bodováním, a to ziskem 10 bodů je ohodnocen úlovek sumce, na kterého se jako na jediný rybí druh nevztahuje výše uvedené pravidlo měrného bodování. (úlovek sumce jakékoliv velikosti je hodnocen bonusovým ziskem 10 bodů)

Vyhodnocení lodního závodu :
Součet pořadí posádky za každé kolo zvlášť. Vítězí tým s nejnižším součtem umístění z obou kol. Při rovnosti součtu umístění se hodnotí podle vyššího celkového součtu bodů. Natane -li rovnost i celkového součtu bodů, poté bude rozhodujícím faktorem nejdelší bodovaná ryba.


Veškeré informace budou postupně přidávány na tuto stránku, stránku profilu události a oficiální web závodu, kde se můžete k závodu registrovat online.

 

kolacek.jiri - Profil - 19.10.2016