5.ročník B.S.Baits cup

Datum akce: 23.9.2012 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Jihomoravský

PRAVIDLA

Pravidla B.S.Cup Grunty 2012

Místo Grunty u Brna


Team

Dvou nebo tří členný carp team. Závodu se účastní 18 týmů.

Losování

Samotné losování lovných míst proběhne tak, že kapitán CT vylosuje místo lovu. Losuje se dvakrát.Poprvé pořadí a pak místo. Tým, který se nedostaví včas k prezentaci, bude losovat po skončení losování.

Bodování

Boduje se každý ulovený kapr a amur od 60 cm včetně a jeseter nad 10kg včetně, kdy 10 gramů hmotnosti = 1 bod. Bodování provádí rozhodčí, po zvážení a zapsání bodů musí být ryba vyfocena, zapsána a neprodleně vrácena vodě v jeho přítomnosti. Sakování ryb, např. z důvodu focení, je nepřípustné. Zasakovat rybu může team jen v případě momentální nedostupnosti sektorového rozhodčího a jen na jeho výslovný pokyn mobilním telefonem. Vítězem závodu se stává team s největším dosaženým počtem bodů. V případě rovnosti bodů rozhoduje o pořadí největší ulovená ryba a v případě, že nerozhodne ani toto kritérium, bude rozhodující čas ulovené první bodované ryby, přičemž se zohledňuje zejména kapr. Pokud startující CT přivolá rozhodčího k rybě, která bude mít míru o 2 cm menší než je minimální bodovaná míra, další ulovená ryba se nepočítá.

Protest

Každý soutěžící má právo vznést protest a to v případě, že bude mít podezření na porušování pravidel závodu, nikoliv však na pravidla samotná. Protest musí být podán písemně a neprodleně při zjištění podezření k rukám hlavního rozhodčího. Podání protestu je zpoplatněno částkou 1000,-Kč, která v případě neuznání protestu propadá ve prospěch pořadatele. Na protest podaný v jiné formě nebude brán zřetel a žádný z rozhodčích se jím nebude zabývat. Případný protest řeší JURY, která bude stanovena před zahájením závodu. Členové JURY : ředitel závodu; hlavní rozhodčí; kapitáni dvou vylosovaných týmů (plus jeden náhradník).

Přesun na místa a příprava lovného místa

V neděli dle časového rozvrhu se mohou závodníci přesunout na vylosovaná místa, započít se stavbou tábora a připravit si lovné místo. Přípravou lovného místa se rozumí nalezení vhodného místa k lovu, jeho označení a předběžné zakrmení. Do začátku závodu nesmí být zahájen lov, to znamená, že nástrahy musí být mimo vodu jezera.

Lovný sektor

Každý CT vylosuje sektor, který je vyznačený v terénu páskou. Na vodě je sektor omezen přímkou ; kolmicí na protější břeh, prodlouženou z ohraničení pobřežního sektoru, mezi sousedními teamy bude vždy jen jedna páska. Pořadatel připraví mapu, ve které budou vyznačeny všechny hranice pomocí bodů. Na vodě může být hranice sektoru označena bójkou pořadatele. Sousední teamy si musí před začátkem závodu potvrdit hranice a na vodě tuto hranici označit tyčovou bójkou. V případě sporu rozhodne o hranici sektorový rozhodčí, který své rozhodnutí potvrdí do startovního lístku. Jakékoliv změny hranic sektoru a manipulace s hraniční bójkou v průběhu závodu nebudou tolerovány a jejich překročení bude považováno za hrubé porušení pravidel. Do sektoru má přístup pouze soutěžní družstvo, rozhodčí a pořadatelé. Dalším osobám je vstup povolen pouze s vědomím rozhodčího, team je zodpovědný za přítomnost, ne však pouhý průchod, cizích osob ve svém sektoru. Pořadatel označí na vodě střední osu jezera, popřípadě konec sektoru, přímkou z několika bójek. Tyto nemusí být před všemi sektory, budou však v takové vzdálenosti, aby se podle nich závodníci mohli za nesnížené viditelnosti orientovat.

Lov

Lov kaprů dle Rybářského řádu platného pro samostatný revír „Grunty", platného od 1.1.2011 a to v režimu povolenky systémem ( chyť a pusť ).

Povolená technika lovu

Každý CT loví na čtyři pruty s koncovou udicí s jedním jednoháčkem, nástraha tzv. na vlas. Montáž musí být provedena tak, aby v případě utržení udice došlo k uvolnění použité zátěže. Jako nástrahu a návnadu mohou soutěžící použít boilie (ne však boilie rohlíkové) a pelety max. Velikosti 24mm  Pelety použité jako návnada nesmí být zvlhčovány způsobem, který by vedl k jejich rozpadu před samotným krmením. Je zakázáno používání methodmixů a SEMEN. Na návnadu nesmí být použito jakékoliv zatraktivnění na olejové bázi. Dipování nástrah povoleno. Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu, návnadu a montáž, team je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení např. v autě, bivaku a podobně. Vnadění a samotný lov se bude provádět výhradně ze břehu. Zákaz krmení peletami na olejové bázi (Halibut, Red Halibut a podobně).A však Lov na tyto pelety je povolen.

Povolené a povinné technické prostředky k lovu

Reklama:

Povolená reklama u firemních týmů je bez omezení.

Soukromé týmy nesmí nijak vyditelně propagovat žádnou firmu.

Povolené vybavení:

Vnadící prut, raketa, cobra, prak, katapult. Zavážecí loďka.

Povinné vybavení: Každý CT musí být vybaven vhodnými kaprařskými podběráky o délce ramene alespoň 90 cm, odháčkovacími matracemi, vyprošťovačem háčků, desinfekčním prostředkem k ošetření ryb, ekosakem. Je nutný i mobilní telefon pro spojení s rozhodčími. K podebírání ryb se smí používat pouze podběrák s minimálním rozpětím ramen 90 cm, používání

menšího podběráku je zakázáno.

Prostor

Jezero Grunty bude rozděleno podle počtu přihlášených na 2 sektory po 9  teamech.

Pohyb a chování v průběhu závodu

Každý z účastníků závodu včetně jejich doprovodu je povinen chovat se ohleduplně k přírodě. Je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty, rozdělávat oheň jinak, než v nadzemních zařízeních (gril, vařič). Po ukončení závodu je každý povinen odklidit odpadky na předem určené místo do připraveného kontejneru. V průběhu závodu je soutěžícím a jejich návštěvám přísně zakázáno přejíždění motorovými vozidly kolem jezera, soutěžící mají svá vozidla u sebe v sektorech a nebo na určeném místě. Návštěvy musí auto odstavit na označených parkovištích. V odůvodněných případech může přejetí vozidla závodníka povolit rozhodčí, závodník si však musí při návratu nechat vozidlo zkontrolovat rozhodčím v prostoru stanoviště rozhodčích. Porušení tohoto nařízení může vést k vyloučení týmu ze závodu. Při porušení společenských pravidel před, v průběhu i po skončení závodů může být člen případně celý carp tým bez náhrady vyloučen ze závodu. Výsledky vyloučeného týmu se anulují, v případě vyloučení týmu po ukončení závodu propadá případná výhra ve prospěch pořadatele. Všichni přítomní se zúčastňují na vlastní nebezpečí. Případná vzniklá škoda nebude účastníkům závodu pořadatelem hrazena a pořadatel za ni nenese žádnou odpovědnost. Účastníci, kteří způsobí škodu před, v průběhu anebo po ukončení

závodu, jsou povinni tuto škodu nahradit.

Vyhodnocení

Pokud se CT stane hodnoceným v rámci hlavních cen, nebude hodnocen v rámci sektoru a vítězem sektoru se stává další následující CT, který nebyl oceněn v rámci hlavních cen.

Závěrečná ustanovení

Doplňující informace k závodu a časový harmonogram

neděle 23.9.2012  10:00 – registrace

                              10:30 -losování

                              10:30 – 14:00 příprava lovného místa

                              14:00 -začátek závodu

Sobota 29.9.2012 11:00 – konec závodů

                              11:00 – úklid lovného místa

                              12:00 – vyhlášení výsledků

Pořadatel si vymiňuje právo v případě důležité potřeby upravit pravidla. Všichni startující souhlasí s těmito pravidly, což potvrdili uhrazením startovného nebo registračního poplatku. Porušení pravidel může vést k vyloučení jednotlivce nebo týmu ze závodu bez náhrady.

S pozdravem a přáním chytit více ryb než vloni za B.S. Baits Jirka a Petr.


Více zde: http://bsbaitscup.webnode.cz

1.místo 20000,- Kč pohár
2.místo 12000,- Kč pohár
3.místo  8000,- Kč pohár
4.místo Dár.koš.
Vítěz sektoru A,B, dárkové poukazy + koše
Nej Kapr,Nej smolnička.

 

Bača - Profil - 10.2.2012