BEST BAITS Carp Cup - Těšany 2011

Datum akce: 6.10.2011 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Jihomoravský

Firma Best Baits pořádá a tímto Vás zve na nultý ročník mezinárodního závodu v lovu kaprů – BEST BAITS Carp Cup Těšany 2011.


Termín závodu, místo konání, časový rozpis:

Termín pořádání závodu:



6. 10. 2011 – 9. 10. 2011

Začátek závodu je ve čtvrtek 6. 10. 2011 v 11:00, ukončovací výstřel pak zazní v neděli 9. 10. 2011 opět v 11:00.

Závod se koná na soukromém revíru Těšany – 22ha vodní plochy – na tým pak vychází více než 1ha.

Časový plán závodu:

Středa 5. 10. 2011

Od 17:00 posezení před závodem u selete a piva. Příjezd závodníků dobrovolný.


Čtvrtek 6. 10. 2011

7:30 – 8:15        Prezentace, úvod závodu, zápis týmů

8:15 – 8:45          Losování míst

8:45 – 11:00        Odjezd týmů na lovná místa, příprava míst, stavění tábora

11:00                  START ZÁVODU

12:00                  ZAHÁJENÍ LOVU

12:30                  Rozvoz obědů závodníkům


Pátek 7. 10. 2011

12:30                    Rozvoz obědů závodníkům


Sobota 8. 10. 2011

09:00 - 10:00        Druhý výjezd na čluny

12:30                    Rozvoz obědů závodníkům


Neděle 9. 10. 2011

11:00                  KONEC ZÁVODU

11:00 – 12:00    Přesun na vyhlášení k hlavnímu stanu

12:00 – 12:45    Vyhlášení, předání cen, ukončení závodu


Přihlášení, startovné, ceny:

Závod je určen pro 20 soutěžním týmů a startovné je 6000,- Kč za tým. V ceně startovného je zahrnuto úvodní pohoštění před závodem – sele a pivo. Dále pak i tři jídla během závodu pro každého závodníka. Jejich rozvoz zajistí pořadatel. Závod Přihlášení probíhá pomocí vyplněného formuláře (viz. soubor „přihláška“), který zašlou na e-mail bestbaits@bestbaits.cz nebo uvedenou adresu. Uzávěrka přihlášek je 31. 8. 2011 v 24:00. Po přihlášení bude týmu obratem zasláno registrační číslo (variabilní symbol) a číslo účtu, na který provede platbu. Platba za startovné musí být připsána na účet nejpozději do 5. 9. 2011.

V případě neuhrazení startovného do termínu předepsanými pravidly, nebo odstoupení týmu ze závodu před jeho startem  musí  takto vzniklé volné místo nabídnout odstupující tým  prvnímu volnému náhradníkovy v řadě – kontakt zajistí pořadatel.

V případě nenaplnění počtu 20. startujících bude umožněno přihlášení i po ukončení losování, takto přihlášené týmy budou losovat lovná místa podle pořadí, ve kterém uhradily startovné. Při odstoupení týmu po uhrazení startovného se odstupující tým vyrovná s náhradním týmem sám – mimo pořadatele, tomu však o tom musí podat oba týmy neprodleně zprávu s potvrzením o vyrovnání závazků. Startovné nebude pořadatelem vraceno.

CENY PRO ÚSPĚŠNÉ ZÁVODNÍKY:
1. Místo - Hotovost 30.000,- Kč + poháry + věcné ceny

2. Místo - Hotovost 15.000,- Kč + poháry + věcné ceny
3. Místo - Hotovost 10.000,- Kč + poháry + věcné ceny

4 - 10 Místo obdrží věcné ceny


Cena za nejtěžší rybu závodu – hotovost 5000,- Kč + pohár + věcné ceny od partnera:

Roční předplatné magazínu Kapr&Kapří svět,


Věcné ceny od partnerů v hodnotě min. 30. 000,-Kč!


Každý tým dostane před začátkem závodu praktický dárek od partnera - EASY FISHING!


Partneři závodu:

-          Best Baits – hlavní partner

-          Easy Fishing

-          Carp Linq

-          Awa Shima


Mediální partneři:

-          Kapr&Kapří svět

-          Mrk.cz


Pravidla závodu, vymezení pojmů:

Team

Dvou nebo tří členný Carp team (dále jen „CT“). Závodu se účastní 20 týmů.


Losování

Pořadí při Hlavním losování se určí zvláštním losováním, které proběhne před samotným Hlavním losováním – v místě závodu. Hlavní losování lovných míst proběhne tak, že zástupce CT vylosuje místo lovu. Losuje se jednou. Tým, který se nedostaví v čas k prezentaci, bude losovat po skončení losování. Místa není možné měnit, směňovat.


Bodování

Boduje se každý ulovený Kapr a Amur, od 55 cm včetně, kdy 1 gram hmotnosti = 1 bod. Bodování provádí rozhodčí, po zvážení a zapsání údajů musí být ryba neprodleně vrácena vodě v jeho přítomnosti. Vítězem závodu se stává team s největším dosaženým počtem bodů. V případě rovnosti bodů rozhoduje o pořadí nejtěžší ulovená ryba a v případě, že nerozhodne ani toto kritérium bude rozhodující čas ulovené první bodované ryby. Zápis úlovků – vážení probíhá průběžně vždy ihned po ulovení ryby.


Protest

Každý soutěžící má právo vznést protest a to v případě, že bude mít podezření na porušování pravidel závodu, nikoliv však na pravidla samotná. Protest musí být podán písemně a neprodleně při zjištění podezření k rukám hlavního rozhodčího. Podání protestu je zpoplatněno částkou 500,-Kč, která v případě neuznání protestu propadá ve prospěch pořadatele. Na protest podaný v jiné formě nebude brán zřetel a žádný z rozhodčích se jím nebude zabývat. Případný protest řeší hlavní rozhodčí, rozhodčí a kapitáni dvou vylosovaných týmů (plus jeden náhradník).


Přesun na místa a příprava lovného místa

Dle časového rozvrhu se závodníci mohou přesunout na vylosovaná místa a započít se stavbou tábora. Na vodu (zmapovat lovné místo) však smí nejdříve v 11:00 hod (start závodu). Přípravou lovného místa se rozumí nalezení vhodného místa k lovu a zakrmení. V průběhu mapování nesmí být zahájen lov, to znamená, že nástrahy musí být mimo vodu jezera. Do začátku závodu nesmí žádný z týmu jakkoliv mapovat svůj sektor – hledat lovná místa, krmit.


Lovný sektor

Každý CT vylosuje sektor vyznačený v terénu páskou a cedulí s číslem místa. Na vodě pak sektor koresponduje se směry pásek, které vyhrazují samotní místo. Pořadatel připraví mapu, ve které budou zaznačeny všechny hranice. Na vodě může být hranice sektoru označena bójkou pořadatele. Sousední teamy si musí před začátkem závodu potvrdit. Jakékoliv změny hranic sektoru a manipulace s vymezením lovných míst v průběhu závodu nebudou tolerovány, a jejich překročení při zavážení, nebo vyhledávání lovného místa bude považováno za hrubé porušení pravidel. Do Lovného místa má přístup pouze soutěžní družstvo, rozhodčí a pořadatelé. Dalším osobám je vstup povolen pouze s vědomím rozhodčího, team je zodpovědný za přítomnost ne však pouhý průchod cizích osob ve svém sektoru.


Lov

Lov kaprů dle Rybářského řádu (dále jen RŘ) platného pro samostatný revír „Těšany", platného v datum pořádání závodu. Každý CT dostane výtisk RŘ při prezentaci.


Povolená technika lovu

Každý CT loví na čtyři pruty s koncovou udicí s jedním jednoháčkem, nástraha tzv. na vlas. Montáž musí být provedena tak, aby v případě utržení udice došlo k uvolnění použité zátěže. Jako nástrahu mohou soutěžící použít boilií (ne však boilie rohlíkové) pelety a partikl. Jako návnadu lze použít boilie, pelety, partikl a methodmix. Návnada ani nástraha nesmí obsahovat živé častečky. Je povoleno používání obalovacích těst, dipů, suchých dipů. Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu návnadu a montáž, team je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení např. v autě, bivaku a podobně. V průběhu závodu je přísně zakázáno potápění! Lov povolen pouze na odhoz. Člun je povolen dvakrát v průběhu závodu, v předem určených termínech! Člun je povolen první hodinu po startu závodu, k mapovaní daného sektoru, jeho lovných míst. Poté je povolen výjezd podruhé, v sobotu od 09:00 do 10:00, k druhému mapovaní, změně lovných míst-přemístění bójky. Jiné používání člunů, než výše uvedené, je zakázáno! Každý tým, smí umístit maximálně jednu tyčovou bójku, pro označení svého lovného místa.


Povolené a povinné technické prostředky k lovu

Povolené vybavení: Loď, echolot, GPS, elektromotor (pořadatel nezajišťuje nabíjení baterií), tyčová bójka (tzv. H-bójka je povolena jen při vyhledávání a předběžnému označení lovného místa, při samotném lovu nesmí být použita). Každý CT může použít maximálně jednu tyčovou bójku naráz, v průběhu lovu!

Povinné vybavení: Každý CT musí být vybaven vhodným kaprařským podběrákem o délce ramene alespoň 90 cm, odháčkovací matrací, vyprošťovačem háčků, desinfekčním prostředkem k ošetření ryb, ekosakem – každý tým minimálně 2ks! Je nutný i mobilní telefon pro případné spojení s rozhodčími.
K podebírání ryb se smí používat pouze podběrák s minimálním rozpětím ramen 90 cm, používání menšího podběráku je zakázáno.


Pohyb a chování v průběhu závodu

Každý z účastníků závodu včetně jejich doprovodu je povinen chovat se ohleduplně k přírodě, je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty, rozdělávat oheň jinak, než v nadzemních zařízeních (gril, vařič, atd.). Během závodu je každý povinen skladovat odpad v pytlích, které pro tento účel rozdá pořadatel v průběhu prezentace. Po ukončení závodu je každý povinen tyto pytle s odpadem umístit na předem určené místo – u hlavního stanu. V průběhu závodu je soutěžícím a jejich návštěvám přísně zakázáno přejíždění motorovými vozidly kolem jezera, soutěžící mají svá vozidla u sebe, nebo na místech určená pro závodníky. Návštěvy musí vozidla odstavit na označených parkovištích. V odůvodněných případech může přejetí vozidla závodníka povolit rozhodčí, závodník si však musí při návratu nechat vozidlo zkontrolovat rozhodčím v prostoru stanoviště rozhodčích. Porušení tohoto nařízení může vést k vyloučení týmu ze závodu. Při porušení společenských pravidel před v průběhu a po skončení závodu může být člen, nebo celý CT bez náhrady  vyloučen ze závodu. Výsledky vyloučeného týmu se anulují, v případě vyloučení týmu po ukončení závodu propadá případná výhra ve prospěch pořadatele. Všichni přítomní závodu se zúčastňují na vlastní nebezpečí! Případná vzniklá škoda nebude účastníkům závodu pořadatelem hrazena a pořadatel za ni nenese žádnou odpovědnost. Účastníci, kteří způsobí škodu před, v průběhu, nebo po ukončení závodu jsou povinni tuto nahradit.


Vyhodnocení

Vítězem závodu se stává team s největším dosaženým počtem bodů. V případě rovnosti bodů rozhoduje o pořadí nejtěžší ulovená ryba a v případě, že nerozhodne ani toto kritérium bude rozhodující čas ulovené první bodované ryby.


Závěrečná ustanovení

Pořadatel si vymiňuje právo v případě důležité potřeby upravit pravidla. Všichni startující souhlasí s těmito pravidly, což potvrdili uhrazením startovného a podpisem startovní listiny při prezentaci. Porušení pravidel může vést k vyloučení jednotlivce nebo týmu ze závodu bez náhrad. Vše co není povoleno je zakázáno.

 

Michal_Pavelka - Profil - 31.5.2011