Krmeni a posilovace

Mate nekdo zkusenosti s plavackovymi posilovaci a krmenimi od Moselly a Top Secret? Zajimaji me ty na kapry a pak neco na cejny, plotice... Daji se porovnat s jinymi znackami specializovanymi na plavanou (Sensas, Milo...)? Muzete doporucit i konkretni vyrobky, s kterymi mate dobre zkusenosti (pokud tedy mate). Diky
Autor diskuse: esoxxx - , 3.7.2001 plavaná - nástrahy, návnady

Specimen | Po 9.7.2001 20:13:29

Oňarb: Tak tohle jsem měl číst, hned když jsi to napsal - mohli jsme si o tom o víkendu pokecat.
.
O úspěších Moselly na VC Mušova vím moc dobře. Dokonce jsem kdysi vyzvěděl i recept. Na Mušově to asi fakticky píše. Na druhou stranu - bavíme se zde o tom maratónu. Pohárový závod, který se koná vždy druhý den po maratónu je něco jiného. Aspoň vloni tam padl český rekord pro závody LRU - plavaná (tuším že 43kg). A to na Mosellu nebylo. Nevím ale, jestli tam ti ďáblové z NZ a Levic zůstali i na ten pohárový závod.

Martin M. - Profil | Pá 6.7.2001 21:47:18

nechci posuzovat kvalitu Moselly, ale rozhodne na tom, co psal Onarb ohledne tech distributoru neco bude. Ale na druhou stranu kdyz vidim, ze temer stejnym zpusobem se u nas ze strany dovozce (ne)propaguje u siroke verejnosti Sensas a jakou ma pritom oblibu...

Spinner | Pá 6.7.2001 11:54:54

Top secret jsem neskousel.U moselly neni spatna smes brassen nebo ty ruzny smesi na kapry.Skousel jsem skoro vsechny, ale s milem se to porovnat neda!Mel jsem stridave uspechy.Nekdy jsem nachytal jindy ne.S milem jsem nachytal skoro vzdycky a hlavne ty vetsi.

Oňarb | Pá 6.7.2001 9:09:55

Trochu sem zavŕtam aj ja. Specimen píše, že nepozná kvalitného pretekára z CZ, ktorý by lovil s Mosellou, ale na Slovensku Mosella "ide". Hlavný rozdiel je v tom, že človek "Mr.Green", ktorý dováža Mosellu pre CZ sa sústredí vyložene na kaprársky program a dovozca pre SK "Vaďo" je hlavne plavačkár. Tam je ten veľký rozdiel v porovnaní CZ-SK. Nechcem porovnávať Mosellu-Sensas to bežalo na ryby.sk a už vôbec tam nebudem montovať Top Secret. Ale uvediem príklad z pretekov konaných v CZ na ktoré chodím pravidelne už 5 rokov. Jedná sa o Veľkú cenu Mušova - 10-hodinový pretek na Nových Mlýnoch pod Pavlovem. Je to možno neuveriteľné, ale za posledných 5 rokov sa 4-krát vyhralo s Mosellou. Rok 1996 a 1997 vyhral Vaďo a Bodo, utvorili nový rekord pretekov a vyhrali 2 ročníky po sebe, rok 1998 som vyhral ja s kamošom a na druhý deň som vyhral aj jednotlivcov, v roku 1999 vyhrali pretekári z Maďarska - Katusz+Nagy s Katuszovým krmivom, rok 2000 vyhrali chalani z Levic s ďaľším rekordom závodov cca 170Kg a na druhý deň vyhral jednotlivcov zase ďaľší chalan z Levíc a s Mosellou. Takže okrem ročníka 1999 všetko brala Mosella. Paradoxom je, že posledných 5 ročníkov nevyhral nikto z CZ! A objavili sa tam pretekári zvučných mien z celej CZ. Že by to bolo tým, že žiadny kvalitný pretekár z CZ nepoužíva Mesellu, tak ako písal Specimen?

ajko - Profil | St 4.7.2001 11:46:02

Brcho klame. tych kaprov bolo iba 120 a nechal som si 13 :-) Ale je pravda, ze tento rok je to fakt slabota. Inak, minuly rok mi brali hlavne na lisovany rozok nadipovyn jahodou, tento rok iba na bonduelku. Uz ani nerozmyslam v com to je, lebo ma z to s prepacenim j.....

Durec | St 4.7.2001 10:55:18

Odporucam sa obratit na www.ryby.sk a v diskusii vseobecne, oslovit Ajka na tuto temu. Je to moj brat. Pokial viem, v minulom roku nachytal s posilovacom TOP SECREET mnozstvo kaprov, bolo ich do 200 ks. Na akejkolvek vode ho pouzil (TOP SECREET special karpf) mal vzdy uspech. Rybari naokolo nic za cely den a on 1/2 ho diny po zakrmeni aj 4-5 ks.takze od vody odchazdzal po 2 hodinach s ulovkami. Pochopitelne, ze len s povolenym poctom kusov. Podotikam, ze chytal na na plavanu. Ale tento rok chodime spolu, a je to slabsie. Ale to bude asi tym nestalym pocasim.

Orion | Út 3.7.2001 21:16:15

Otázku ohledně krmení a posilovačů jsem si kladl kdysi nespočetněkrát a po svých skušenostech můžu s klidem prohlásit že pro normální chytání je dnes scela zbytečné investovat peníze do zahraničních krmných směsí a posilováčů.Vyjímku dělám pouze pokud jedu na závody.Dnes se platí hlavně za značku a tak není divu že si dnes spousta rybářů dělá krmení sami a není to složité chce jen skoušet skoušet a zase jenom skoušet a když ryba nechce brát tak nepomůže nic a to mi dají za pravdu i závodní rybáři.Osobně jsem vyskoušel snad všechny dostupné značky krmiv a nikdy není jisté že na kaprové krmení ti budou brát zrovna kapři.Vše je závislé na typu vody rybolovném způsobu a spoustě dalších věcí je to na dlouhé povídání.pokud mohu poradit tak raději vyskoušej jako posilovač třeba mletou skořici nebo vanilku dobré jsou naše sirupy konzumní a hlavně mlety chleba kuk.šrot pšen. šrot strouhanka atak dále těch možností je spousta.Chtěl bych upozornit že tohle je můj osobní názor a poletech strávených u vody mohu říct že naše domácí tak zvané špajskové futra píšou.Jinak v článcích M.Mataka a ICE se toho dozvíš také hodně a za ušetřené peníze si raději kup nějaký pěkný prut.Přeji dobrý lov.

Specimen | Út 3.7.2001 20:28:11

Tak tahle otázka by mohla docela rozvířit vodu. Na Slovensku je Mosella v kurzu, u nás neznám kvalitního závodníka, kterej by ji pravidelně používal. V HK na Labském poháru byl na Mosellu udělanej rekord - přes 80 kg (součet, závody dvojic). Taky na tom někteří závodníci z HK totálně shořeli. Jinak o tom kolujou fámy: "Jednou vyhraješ, druhej den na to budeš poslední" Já s tím mám podobné zkušenosti. Používá to jeden závodník, ale ten to silně míchá s Van den Eyndem. Na údržbu s tím vždycky zachytá. Srovnávat to třeba se Sensasem bych si opravdu netroufl (I když třeba v Itálii na MS světa nemělo konkurenci krmení COLMIC a jinak bych ho taky se Sensasem nesrovnával). Top Secret podle mého názoru (a nejen podle něj) do opravdové plavačky až tak nepatří. Důležité ale je co opravdu na dané vodě funguje a hlavně čemu lovec věří !!!