Jaké máte výsledky v Praze na Vltavě s přívlačí?

Zajímá mě konkrétně hlavně úsek Vltava 6, vůbec se mi nedaří něco kloudného chytit. Před cca 5-6 lety jsem tam vláčel s !mnohem! většími úspěchy, přitom má dnešní výbava na přívlač se nedává srovnávat s tou co jsem měl tenkrát. Je dravých ryb o tolik méně, než tenkrát? Díky za odpovědi.
Autor diskuse: P.E.P.A.T.O.R - Profil , 22.9.2005 dravci - ostatní

Stillman - Profil | Po 6.12.2010 14:48:36

Ryby na Vltavě šest skoro nejsou a nebo aspoň neberou. Chodím tam pravidelně a žádnej úspěch jsem moc nezaznamenal :-(((

knedlicek12345 - Profil | Po 6.12.2010 14:23:00

Jarda Š. - no možná že se vysazuje hodne ryb, ale rozhodně je vidět že to nepokryje tlak dnešních rybářů a pytláků. ja jak uz sem psal mam letos po prvy listek, a neudělal sem si ho kůli tomu že by mě chytali při lovu , ale práwě kůli tomu abych přispel aby byli naše vody lepší.... a kolikrát myslíš že mě kontrolovali? celkem 3 a to sem měl letos opravdu hodně vycházek, mám to skoro plný... a to byli kontroli na frekventovanejch rybnicích jako je džbán a nepomůcký rybník , kde toje v letě jako na zavodech... ale na takový vltavě sem něměl ani jednu kontrolu... a na jednom useku v slepym rameni v libni sem našel 5 mrtvejch kachen a 3 mrtvý ryby-2 cejny okolo 30 a kapra tak pul metru. myslim že neni normální najít takovejch zdechlin na jenom malym mistě tak 20 metrů okolo břehu ..... byla tam nějaká trubka, kterou někdo něco poustěl do vody, samozřejmě tam byla městká policie, ale nikoho neviděli nechytli , tak s tim nic neudělali a trubka tam zustala dál.... taky na jednom místě tam nějaká firma zasypává to rameno, timhle tempem si myslim že tam za pár let jedno slepý rameno nebude!!! o to se taky nikdo nezajimá!
jako slyšel jsem od jednoho rybáře , že viděl jak tam chlapík vytáh štiku 110cm na žižalu na těžko bez lanka, tak ale to neni o umění , toje o štestí ,že tam zrowna ta jedna ryba poplave kolem!!!všechnou souvisí ze všim. třeba jeden děda na tom rameni si dicky bral jednoho kapříka když chytil. tědka na podzim už sem viděl že si bral plnou igelitku cejnů, protože kapři došli řikal....prostě když nejsou velký ryby, tak si lidi vemou malý. a v malejch nenarostou velký!a prostě co se ten rok nasadí to se ten rok vetšinou vychytá, samozřejmě zustane pár ryb, který jsou ovšem jako vyhra ve sportce si myslim!!!!

bjucek - Profil | Po 6.12.2010 13:55:02

Osobně mám zkušenost jen s okounky dla'ňové velikosti a několika štičkami a bolínky. Vláčím jen ze břehu, ale na druhou stranu mám za rok několik informací o pěkných rybách, většinou jsou chycené z lodi. Věřím, že tu pěkný ryby jsou, jen je složitější je chytit a chce to výdrž.

mascha - Profil | Po 6.12.2010 13:51:59

P.E.P.A.T.O.R - >> jestli vono to taky nebude tim, že před pěti šesti lety vláčelo několikanásobně míň lidí než dnes. Takže je to kombinace různejch faktorů, Něco sežerou kormoráni a rybáři, něco spláchnou povodně a zbytek pouštěči oblejskaj tak, že je potřeba vláčet stále lépeji a nápaditěji. Kdyby se tam pořád lapalo, tak tam bude lidu jak o svátkách...

Jarda Š. - Profil | Po 6.12.2010 13:44:23

knedlicek12345 >> Málokde se vysazuje tolik ryb, včetně štik, jako na Vltavu v Praze. Ovšem na druhou stranu zas málokde máš tak velký rybářský tlak a tolik vláčkařů. Nelze se proto divit tomu, že méně opatrné ryby se vychytají a ty opatrnější hned tak nezaberou.

kroup - Profil | Po 6.12.2010 13:28:00

Na Vltavě 6 letos kromě ojedinělých malých okounků a štiček pod půl metru jediná trošku větší (odhadem 60) která se vypla u břehu, takže bída a neštěstí a skoro jsem s přívlačí skončil dřív než jsem začal. Od příštího roku už Vltavu 6 jen s feederem, vláčet zkusím jinde.

knedlicek12345 - Profil | Po 6.12.2010 13:18:01

nwm no já mám letos papíry prvně, jinak sem pytlačil kde se dalo. a letos sem měl opravdu hodně vycházek na vltavu. potkaval sem i spousty vláčkařů co mi řikali že chodej často a dlouho a nikdy moc žádnej vysledek , já letos chyt na vltavě celkem asi 5 okounů , nejvetší kolem 30-slušnej kus, a jednu jedinou štičku sem měl na prutu , ale kus od břehu se mrskla a byla pryč...,(ta měla minimálně půl metro, možná 60-70), takže bych řek že s těma rybama je to v praze fakt bída. lidi i když nechytnete nic,tak každej den si tam napiště aspon jednu štiku. at jich tam příšít rok máme víc. protože todle je fakt bída. to můžu chytat doma ve vaně, a nebudu nikomu dávat 3 litry za papíry. a chytim skoro stejný kulový...myslim že je potřeba aby pro to rybaři něco udělali , když je takovejch pytlaků co si nemaj kam ty ryby psat. a masaři kteři berou i podmíry když je hlad.. a hlavně když nepřijde za celej rok velká ryba, tak bych si na podzim taky klidně vzal padesatku :-)vzal sem si za celej rok tak deset kaprů od vody-takže ryb si beru málo., ale dravce žádnýho!!!

Petrson - Profil | Čt 22.9.2005 11:45:57

>> Levit > přesně jak píšeš, pozoruju to taky, mám pocit, že od povodní úplně zmizeli větší ryby, tam kde jsem dřív často chytal kapry 50+ berou jen násaďáci, pokud vůbec.
>> Pavel 007 > párkrát jsem tam taky vláčel, ale po stejných zkušenostech už tam nejezdím (jen 2 okiši). A to tam sypou ryb jaxviňa - PD, Si... Jenže myslím, že to není na vláčku ta pravá voda - velká hloubka, silný statický proud v celé šířce toku, chladný spodní tok a málo pobřežních úkrytů. A to ještě často hýbou s hloubkou na Vranské hrázi. Možná by to chtělo zkusit loďku.

strejka - Profil | Čt 22.9.2005 11:35:57

ja si na V7 az tak stezovat nemuzu, je to tezko citelna voda, ale da se naucit, duhaku je tam dost, aj stika se najde...

Pavel 007 | Čt 22.9.2005 10:57:10

Přidám se k Vltavě 7. Přívlač povolena celoročně a asi se ví proč. Prostě tam nic není. Mám ji prošlou o Vraného k Berounce a zpátky několikrát, rameno o vláčení pomalu vykloubené, ale ani ťuk.

Premek - Profil | Čt 22.9.2005 10:45:30

Souhlas s obema pany. Pamatuju si vltavu trochu jinou. Dnes ryby vesmes stoji na koryte, protoze u brehu nemaji prekazky, kde se udrzet. Dle meho osobniho nazoru bude treba pockat az neco v rece naroste a umozni rybam rozjet se do kraju a nebo si obstarat lod ci clun a dojet si za nimi. Ale treba se mylim a nekdo jiny taha rybu za rybou. Tak napiste, vy uspesni ;)

LEVIT - Profil | Čt 22.9.2005 10:03:12

Ryby možná zůstaly, ale ppo povodních je všechno jinak, jak Vltava, tak Berounka. Co nezvládla povodeň, to dodělaly vskutku ekologické regulace...

Tronda | Čt 22.9.2005 7:47:47

No ona i vltava 7 stoji pekne za prd.....