Souhlasili byste se zrusenim doby hjen na vodach CRS a MRS?

Pripada mi mesmyslne nesmet nekolik mesicu smocit udici. Stejne uz jsme vischni postizeni CHYT a PUST, a kdo by chtel bastit blemtavy maso troucich se ryb? Ale pro nerybarit? Chytat ryby na trdlistich muze jen prase a ne clen RS. Na vetsine vod to
s tejn s prirozenym vyterem neni uspokojive - neni treci substrat a pri tom vysazovin prakticky vsech druhu ryb je nejaka ochrana trecich hejn ryzi alibismus . Podivejte, jak bylo cely jaro fantasticky, ale pruty musi zcestne lezet v koute. Sezona dravcu zacne 16.6. , ale stika uz je
v ytrena od brezna, kapr, sumec i candat se vzhledem k teplot vody budou trit a behem leta. Ma to smysl? Muze mi nekdo prosim vysvetlit, ktery "odbornik" a jakym pravem o tom, kdy se co bude hajit a jak dlouho, rozhoduje?
Autor diskuse: Martin - , 3.6.1999 všeobecné - RŘ, MO, svazy

TomasK | Ne 6.6.1999 22:35:51

Myslim si, ze je spousta reviru, kde je omezene hajeni (napr. bolena) atd. nebo je zruseny 7 kg. limit. Dnes jsou ty vody skoro mrtve. Asi to nejde, protoze prumerny cesky rybar stejne nedodrzuje ani stavajici rad. Lidi, kteri praktikuji chyt a pust bych odhadl tak na 5%. Je to sice blby, ale je to tak.

Pavel D. | Po 7.6.1999 6:50:09

Na vodach MRS jsou hajeny do 15.6. jen nektere ryby, i kdyz podle meho nazoru by se v nekterych usecich nekterych rek (na trdlistich) hodil do 15.6. zakaz lovu vsech ryb. Obecne jsou hajeny ty ryby, kterych je ve vode malo (zejmena dravci) - a to je snad dobre, ne? Souhlasim s Tomasem, ze rybaru "chyt a pust" je hrozne malo, zato tech, kteri jsou ochotni podsekavat cejny a kapry v dobe treni je hodne.

Martin M. | Pá 11.6.1999 16:31:55

Pavel ma pravdu, na nekterych revirech MRS by se fakt vseobecne hajeni hodilo, ale zase je pravda, ze by me to bylo hrozna lito. Nechytat od 16.3. do 16.6. by znamenalo prijit o nejlepsi cast sezony... :-( Bohuzel, kdyz se tak divam na nektere reky, asi se tomu nevyhneme. Rozhodne bych to nedoporucoval zavadet vsude, jen tam, kde se ryby hromadi pred trenim - vetsinou nad prehradami a pod splavy, to by mozna stacilo... Taky je dost blby, ze nekdy se ryby trou i po 15.6., mozna by to chtelo sledovat ryby na kazdem reviru zvlast a hajit lokalne treba na mesic az 2, protoze urcite se netrou ryby ve stejnou doby pod Palavou a nekde nahore na Vysocine.

Petr Machac | St 16.6.1999 15:00:28

Ne. Určitě ne ploąně. Kolem Prahy je i teď spousta vyjímek.

cobain | Čt 17.6.1999 9:16:16

ja s tim souhlasim, pröc nenechat rybam par mesicu odpocinku, TAKY SI TO ZASLOUZI NEBO NE ,??

Jirka Profesor,St.Boleslav | Pá 9.7.1999 14:22:07

Podle mne je hájení vod neopodstatněné a autor tohoto hájení se svými argumenty určitě neobstojí. Věřím vąak, ľe hájení druhů má své místo v RŘ.