Dravci - živá, mrtvá rybka?

Ví někodo jak to letos vypadá s chytáním dravců na živou a mrtvou rybku? V řádu pro rok 2005 je to velmi nepřesně psáno, skoro tam nic není. Kde bych mohl najít přímou odpověď? díky za info
Autor diskuse: IgorK - Profil , 19.6.2005 dravci - nástrahy, návnady

Azbest - Profil | Út 28.6.2005 22:52:33

xaxap-taky nits-mots:-)

XAXAP - Profil | Út 28.6.2005 9:21:27

aaaaaa, tajemník ÚV KSMRK pro humor a agitaci vedenou antiagitací promluvil :-)

Azbest - Profil | Po 27.6.2005 23:52:31

Jako téma mě to netrápí,nakouknul jsem ze zvědavosti a nemýlil jsem se.Starája pjesňa.Pseudointelektuální pseudodebata,kde pseudo ega kopou kolem sebe,případně neférově vpichují nožíky do třeba jen trochu odkrytých míst.Bývám v přenicích také agresivní(pseudoagresívní možná),tak rozumím,ale některé výroky pseudoelity.....nits mots...:-)

Royal Wulff - Profil | Po 27.6.2005 17:31:21

M_d: Takze si to videl tiez. Teraz nech nam boyscout nieco tvrdi o globalnom oteplovani !!

G.Moolis | Po 27.6.2005 17:29:38

Hele boyscoute, začínáš dostávat rozum. Pro mně je globální oteplení prostě hypotéza hodná testování. Někdo ji odmítne zcela - ona je to totiž hypotéza strašně nebezpečná - především největším producentům znečištění.
Oteplovalo a ochlazovalo se mockrát, ale osobně mám pocit, že je toho momentálně ažaž a viník je jasný. Samozřejmě, že si můžeš zaplatit výzkum, ale zrovna tak to může udělat i druhá strana.

Miloš_diakritický | Po 27.6.2005 17:27:08

Royal Wulff:
Sean neměl chybu, hlavně jak ty medvědy elegantně vytunil do věčných lovišť....ovšem babí s Thomsonem neměla chybu.

Royal Wulff - Profil | Po 27.6.2005 17:22:44

Globalne oteplovanie je fakt ! Videl som to aj v kine, hral tam Sean Connery a este niekolko farebnych medvedikov a ti ovladali pocasie !!!

XAXAP - Profil | Po 27.6.2005 17:20:49

boyscout: klobouk dolu za takovouhle sebereflexi! zacinam mit opet chut s tebou diskutovat, i kdyz mnozi namitnou, ze ekologicke tema neni zrovna meritem tehle otazky.
V tom bodu dve jsi podlehl docela dobremu populismu. Srovnavas dve nesrovnatelne veci. Ano, mas pravdu, ze dnes neni nikdo schopen rict, jestli bude v Brne 10.10.2079 prset nebo svitit slunce. Problematika globalniho oteplovani nebo taky sklenikoveho efektu se ovsem zabyva necim jinym, a to potencialnim nebezpecim zmeny klimatu (pozor! klima neni to same co pocasi). Vychazi z faktickych poznatku o chovani latek (napr. CO2), jejichz mnozstvi se za cinnosti cloveka v sferach okolo zeme zvetsuje. A myslim, ze je zcela na miste modelovat takovouto situaci dopredu a pokusit se eliminovat potencialni nebezpeci. Nas vcetne ruznych zpochybnovacu tohoto "modelovani" uz zadny problem asi nepostihne, ale proc by mela jakakoliv generace po nas nest riziko nebo to dokonce odnest za nasi lhostejnost?

strejka - Profil | Po 27.6.2005 17:15:12

boyscout: nejam mi unika ta tva upjatost na globalni oteplovani, vzdyt se o tom s tebou nikdo nepre, je to tema, o kterem zrovna neco vis, chces si pocvicit sve diskuterske schopnosti a jen tak trochu se pohadat? :-))
All: tak uz mu kurna nekdo reknete, ze globalni oteplovani je fakt, ja nemuzu, panc o tom nic nevim a spanek mi to koneckoncu taky nerusi...

boyscout - Profil | Po 27.6.2005 17:06:58

VS>O.K. takže teda nemlhavě :
1)nejsem ekolog....mýlil jsem se.....definice to jasně dokazuje...a nestydím se za to že nejsem ekolog....stačí mi to čím jsem..... Doufám že teď už je to napsáno zcela jasně a nedvojsmyslně :-)
2)napadlo někoho z Vás jak je možné, že neexistuje spolehlivá předpověď počasí delší než 48hodin(i to je diskutabilní) a tady je skupina lidí (vědců) která tvrdí, že ví jak bude vypadat klima (jev daleko složitější než počasí -to je zahrnuto v něm) za 10, 50 100let? Opravdu si myslíte, že je to reálné? Podle mě je to věštění z koule zcela bez vědeckých důkazů. A hlavně je to dneska velký byznys kde se točí velké prachy a už je to i vysoká politika.

Vláďa S. - Profil | Po 27.6.2005 16:57:09

BS> Problém je, že to že jsi se zmýlil píšeš dost mlhavě. Jinak já problém nemám, celá ta debata je o ničem, kdo si na věci umí udělat vlastní názor, dávno si ho udělal a tohle k ničemu nepřispěje.

boyscout - Profil | Po 27.6.2005 16:47:08

VS>ano to je pravda a současně jsem chtěl definici ekologa. Tuším 15:09ji tam Pike dal a od té doby opakovaně píšu, že teda uznávám že podle této definice ekolog nejsem. V čem je furt problém? Měl mi to Moolis napsat hned jak jsem se ptal poprvé a ten můj příspěvek 14:56 by zněl jinak.

Vláďa S. - Profil | Po 27.6.2005 16:41:21

14:56:11 "když já který navrhuju a stavím čističky odpadních vod aby naše řeky byli čistější s tím nemám nic společného, tak kdo je to teda ten "ekolog"?" Konec citátu. Jestli jsme si po tomhle neměli myslet, že o sobě hovoříš jako o ekologovi, tak jsme vážne Ti hloupí. Já psal jen, to, že nejsi ekolog, nic víc ani míň!

boyscout - Profil | Po 27.6.2005 16:19:19

Pike>opakuji už podruhé, nikdy jsem netvrdil že jsem ekolog ani že ním chci být. Akorát tvrdím, že mám na čistotu životního prostředí na rozdíl od teoretického vědce přímý vliv. Pokud si si to vyložil, že se hádám o tom, že já jsem ekolog tak pak se omlouvám, asi jsem to psal kostrbatě.Takže pokud to budeme brát striktně podle definice kterou si sem dal, tak nejsem ekolog. Uznávám. Stačí? :-)
Vláďa S>proboha přečti si prosím pozorně co píšu. Nechápu o čem se dohadujeme. Píšu přesně to samé jinými slovy. takže:minimalizovat znečištění seč to jde (ale jde to jenom do určité míry- to je prostě fakt) a to co vyprodukujeme co nejlépe zlikvidovat. Kde vidíš ten rozpor? Utopie je že nebudeme produkovat žádné škodliviny.

Pike | Po 27.6.2005 16:12:46

Boyscout: Ja tu definici pochopil tak, ze ekolog je vedec, ktery danou problematiku zkouma a zabyva se tim. Dam ti jeden dalsi priklad.Demografie je veda, demografie se tyka kazdeho z nas a preci demografem neni kazdy, ikdyz podle tveho mysleni by tomu tak melo byt. Jinak k zivotnimu prostredi a jeho ochrane se spis hodi slovo environment

Vláďa S. - Profil | Po 27.6.2005 16:07:48

boyscout> Utopie? To se o domovním odpadu říkalo taky. A ono když třídíš na plasty, kov, papír, sklo, nebezpečné odpady, tak Ti nakonec v koši zbydou jen pytlíky od čaje a šlupky od banánů a pokud jsi na vsi, tak i tohle skončí v kompostu. Dřív se koš plnil 2 dny, dnes ho jdu za 14 dní vysypat poloprázdný, protože mám blbý pocit, jak dlouho už tam ten odpad je. Takře i když za současného stavu poznání nevíme jak v některých oblastech výroby, ... neznečisťovat, tak to automaticky neznamená, že přestaneme hledat řešení a vrhneme se pouze na odstraňování následků, místo aby jsme se zaměřili na příčiny.

Miloš_diakritický | Po 27.6.2005 16:07:12

boyscout:
za globání oteplení můžou beztak sušený kravský lejna...

boyscout - Profil | Po 27.6.2005 16:06:21

Xaxap>moje argumentace viz článek na neviditelném psovi : http://pes.internet.cz/
najdi si :
5.1. VĚDA: Globální oteplování neexistuje
Luboš Motl
Přečti si ho i s následnou diskuzí (ta opravdu stojí zato, střetlo se tam hodně "xaxarů" s "boyscouty") a uvidíš, že můj dojem o globálním oteplování (že je to jenom teorie bez důkazů) není úplně na vodě. To spíš hodně plave ta druhá strana - zástanci teorie.
Je takových článků už víc ale v rychlosti jsem našel tento. Přečti si ho a pak mě napadej , že jsem blbec a že je to 100% pravda. Já to snesu :-)

XAXAP - Profil | Po 27.6.2005 15:55:03

tak a boyscout prchnul definitivne (pro dnesni pracovni dobu) ... a to se s tou nabozenskou tematikou zase tak slibne rozjizdel :-)))
nicmene, s tim globalnim oteplovanim nam to nandal! Jsme na to, jantari, ani nezvladli reagovat! Stydmez se!

Vláďa S. - Profil | Po 27.6.2005 15:53:32

boyscout> pár zajímavých postřehů ke globálnímu oteplování bylo například v posledním National Geographic, od kolísání cyklů až po odhadovaný "přínos" člověka.

Vláďa S. - Profil | Po 27.6.2005 15:51:40

Á, psal jsem moc dlouho a byl jsem předběhnut dalšími reakcemi :-)

boyscout - Profil | Po 27.6.2005 15:51:05

VláďaS>jak neznečisťovat? nezlob se ale to je čistá utopie. Na zemi je 6,5 miliardy lidí a bude jich jen víc a víc. Můžeme se snažit minimalizovat znečistení ale jenom odsud-posud. Nebo věříš v perpetum mobile? A minimálně na záchod , umývat se a prát budeš chodit vždy, to nezminimalizuješ i kdyby si chtěl. ZN> O.K. nemůže být každý dokonalý aby chápal všechno, ale zase vůbec nic? :-)
Xaxar> a o kom mluvíš ty? O těch, co se stydí za to, čím se živí? Jak mám vědět, že o problematice něco ví? Co když je to úředník z magistrátu, nebo policajt nebo pojišťovák ?
Jinak taky končím debatu. Nějak sme odbočili od původního tématu. A dokonce jsem se ani nedověděl, kde mám hledat nějakou vědeckou studii o tom, že globální oteplování skutečně existuje...Asi nemá smysl o tom debatovat, protože to je fakt o kterém se nediskutuje. Napadá mě, že takto je postavené každé náboženství. Na myšlence že existuje bůh a že je to tak i tak i když žádný důkaz pro jeho existenci není :-) Ale musíme přijmout Kjótský protokol protože bez něho bude Sodoma-gomora :-))
Jinak jdu dopsat technickou zprávu abych mohl odevzdat zítra projekt na ČOV Žilina. Takže se sem mrknu večer. Klidně se do mě pusťte, já to snesu. Zvlášť od xaxara úplně v pohodě protože můj názor na něj je velice podobný tomu jeho na mě.
P.S: Ale inteligentně, jen žádné invektivy :-)

Vláďa S. - Profil | Po 27.6.2005 15:50:18

boyscout> Nějak jsem se nechtěl zapojovat, ale přesto. Přečti si pořádně Pikeovo definici a dle mého soudu je tam napsáno, že se máme učit jak neznečisťovat, a ne že máme znečistit a pak platit někoho, aby to za peníze vyčistil. Určitě to co děláš přispívá ke zlepšování životního prostředí a zrovna na řekách je vidět, že se odvedl pořádný kus práce, ale nejsi ekolog. Ti dva ekomasturbanti dole :-) jsou z morálního hlediska větší ekologové, protože je absolutně nic nenutí ke třídění odpadu, "nic" z toho nemaj (samozřejmě úmyslně přehlížím ten dobrý pocit, že se chovají správně, který máš určitě i ty z projektování) na rozdíl od Tebe, který tím vyděláváš a tedy jsi svým způsobem nucen si tak zajišťovat existenci (i když i u tebe je ten zmíněný dobrý pocit).

Pike | Po 27.6.2005 15:47:35

Boyscout: Ekolog samozrejme nejsi a to ani aplikovany. Staci si to z toho Diderotu precist poradne

ZN - Profil | Po 27.6.2005 15:40:14

boyscout:
Natírání jsem nadhodil jen tak. Za bolševika jsem si tímhle způsobem žil lepší jak horníci. Přidružená výroba, kterou jsem vymyslel. Nejsem skutečně natěrač.S projektantama jsem v každodenním styku, takže o nich něco vím (sám jsem jím chvíli byl, než jsem zjistil, že tudy cesta nevede). Ale o tom to tady není, ty jsi nepochopil vůbec nic. Končím tuto nesmyslnou debatu, k ničemu nevede.

XAXAP - Profil | Po 27.6.2005 15:38:52

boyscoute, je to zasluzne, ze mas podil na cistote nasich rek, ale prokristapana, nezkousej se poustet do agresivni diskuse tam, kde lide ctou, vnimaji a ovladaji aspon obstojne argumentacni proces. Uplne zbytecne jsi narazil. Chtel jsi byt hrdina a ted te tady masiruji za kazdou "diru", kterou tvoje komentare obsahovaly. A ty couvas, couvas a couvas. Co kdybys spolecnosti radeji nabidl zkusenosti a znalosti z oboru, ktery ovladas? A tam, kde si nejsi jisty v kramflecich, radeji opatrne prezentovat subjektivni stanoviska. Myslim, ze bys ziskal vyssi kredit.

boyscout - Profil | Po 27.6.2005 15:30:05

ZN>opravdu chceš srovnávat hydraulický výpočet čistírny, zvolení vhodné technologie, ......s tím, že si natíral konstrukci na ČOV? Kdo proboha určil jak výkonné mají být čerpadla, kolik má mít která nádrž objem, kolik vzduchu potřebují mikroby v aktivaci, jaké mikroby to mají být, jak teplé mají být vyhnívací nádrže.....a potom to hodil na papír a dotáhl do konce aby to fungovalo a splňovalo přísná kritéria na odtoku do řeky? Nějaký ekolog z univerzity? Nebo náš technolog ve spolupráci se mnou? Opravdu chceš tohle srovnávat s natíráním? Nic proti němu, bez něho to taky nejde. Ale bez nátěru ta čistička fungovat bude. Bez projektanta asi těžko. Proboha jaké vyšší principy mravní jsem spomínal? Nevím o tom. Ale já a moje firma má praktický podíl na tom, že Labe, Morava, Bečva, Svratka, Váh ...atd. .je čistější než byla. Praktický. Nežvaníme o tom ale děláme to. Někdo to dělat musí. kdyby jsme se řídili jenom tím co chtějí radikální ekologické organizace, které už dneska vědí jak to tady bude za 100let vypadat (když neuděláme to nebo ono)tak žijeme asi v pravěku nebo nějaké diktatuře. :-)