Kvalita rybarskych casopisu.

Co si myslite o stavajici kvalite rybarskych casopisu??? Taky vam pripadne za napr. Kajman byl tak pred 3-4 lety kvalitnejsi? Zajimalo by me co ctete a jak jste spokojeni s kvalitou a cenou.
Autor diskuse: Ivo Pokorny - , 31.5.2001 všeobecné - ostatní

vydra1 - Profil | Pá 9.9.2011 18:54:31

Ivo Pokorny - >> Čtu Rybářství, stojí mě jako předplatitele 40 kč, obsahově je širokospektrý a jsem s ním zcela spokojen a občas si koupím Kajmana.

RA.PL - Profil | Pá 9.9.2011 18:47:10

čtu časopis Rybář. je to pěkny časopis a i kdyz ho podražili tak stojí za to si ho koupit..

Marfi - Profil | Pá 9.9.2011 18:25:05

za hodně peněz málo muziky..... Co hledám, najdu na MRKu

čára1970 - Profil | Pá 9.9.2011 18:21:21

Většinou kupuju pouze Českého rybáře. Je tam slušný čtení ze všech technik. Ostatní časáky vypouštím.

nepijunesouložimnekouřimapouštim - Profil | Pá 9.9.2011 18:15:38

v životě bych za takovou cipovinu nedal 5 korun!

PB - Profil | Po 27.5.2002 7:09:42

Pardy: Na co používáš ten papír, jak se od ledna zlepšil? Podle mně jsou i levnější a lepší způsoby...

David Havlíček | Pá 24.5.2002 16:23:08

hmmm..jen koukám

Jaroslav Soukop - Ryba - Profil | Pá 8.6.2001 20:19:09

Můj názor na časopisi je asi takový : je to dobrá věc a dá se z nich mnoho zajímavého vyčíst. Jako naprosto nejlepší časopis se mi jeví Rybářství, není to jen o chytáni ryb, ale i o rybníkářství, chovu ryb, stavbě rybníků, o rozmanitém vodním životě (nemyslím tím jen ryby, k rybařině patří i vodní ptactvo a vodní hmyz), také se mi líbí příspěvky o ochraně přírody a o rybářských zákonech. Samozřejmě si rád přečtu i informaco o lovu ryb, které jsou v tomto časopisu pěkně upraveny. Občas si koupím i Českého rybáře. Nejhorší je podle mě Kajman, je to taková rybářská televize NOVA . Vystupují tam samé teamy a lidé, kteří mají nářadí a všechno kolem toho od sponzora a píšou jen o lovu trofejních ryb, ale málokdo si uvědomuje, že mají to naprosto nejlepší vybavemí, a taky to, že na podobný koníček mají moře času a taky peněz, a to většina lidí dnes nemá. Myslím, že tento časpopis spíš jen balamutí lidi, vidí v něm jen obrovské ryby, a proto si ho většinou kupují, ale informací je v něm minimum. Tím samozřejmě nemyslím všechny lidi, kteří se na tvorbě tohoto časopisu a článků podílejí, ale je to podle mne většina. Myslím si také, že je to časopis spíše o reklamě, než o rybařině. Polovina článků je podoplacená a vůbec se mi tyhle články nelíbí. Kařdý má svůj názor, a já ho nikomu neberu.

Tomik - Profil | Ne 3.6.2001 20:06:05

Pravidelne ctu jenom Rybarstvi kvuli clankum o vsem kolem ryb, neni tam moc praveho sportovniho cteni, uplne jsem prestal kupovat Muskare protoze ty clanky za ty penize nestoji. Celkem kladne hodnotim Kajmana a Sportovniho Rybare tam toho byva celkem dost i reklama me mnohdy zaujme vice nez nejaky clanek o specifickem lovu morskych ryb.

Ka-pr | Ne 3.6.2001 13:09:36

Odebírám Kajmana a jsem docela spokojenej až na ty reklamy

Pardy - Profil | Pá 1.6.2001 19:19:53

Kupuju si Kajmana a jsem docela spokojený,ale vadí mi ten papír co používají od březnového vydání.

Jakub H. | Pá 1.6.2001 17:47:42

V současné době čtu Kajmana,ale vadí mi trochu
reklamy,ale"reklama je živí".Cena by mohla být
menší,ale kvalita článků je dobrá.

Alan | Pá 1.6.2001 14:54:39

Nejvíc jsem se pobavil, když jsem ze zvědavosti otevřel v sámošce Kaprománii, a tam byla na zadní straně rubrika "Když neberou" a veliká fotka s bobrem. Bohužel nikoli rozcapeným, ale z ánfasu. Už už jsem myslel, že je to náznak přerodu v moderní pánský časopis životního stylu, ale furt tam cpou ty kapry. Zmíňovanému žánru se v poslední době přiblížil Chacharius na První české muškařské stránce. Jen píše pindy o autech, co má správňák pít a hulit, a ne rady úspěšným mladým mužům typu čubku sbalíme, přefikneme, ráno vyhodíme. Ale věřím, že se dočkáme.

Vlada S. | Pá 1.6.2001 12:50:19

S výjimkou Muškaře a vazače (toho jsem mimochodem ještě ani jednou nečet) dostávám se zpožděním všechny druhy (i když ne všechny čísla) rybářských časopisů na našem trhu. Pokud mám hodnotit tak zcela chladným mi zanechává Kaprománie (tam není nic snad ani pro kapraře - snůška reklamy, citových výlevů a zase reklamy), Sportovní rybář je dost podobný jen z více oblastí (za něco tam stojí tak 1-2 články), o něco lepší je Český rybář tam se kvalitní články vyskytují vcelku pravidelně, i když občas člověk musí pominout všudypřítomnou skrytou reklamu. Myslím, že dost se zlepšil Kajman (i když je to stále samá skrytá reklama tak začínají přibývat články, které po odmyšlení si reklamy, stále mají určitý vypovídací charakter). Podle mne nejlepší je stále Rybářství, třeba i proto, že je tam nejen o rybách, ale i ostatní s vodou související a reklamy je tam stále nejméně, i když utěšeně přibývá). Loni jsem celý týden jezdil do Prahy a na cestu autobusem jsem si každý den kupoval jiný časopis. SR a ČR jsem přečetl během necelé cesty tam, K mi vystačil na celou cestu tam a R jsem měl na cestu tam i na půlku zpáteční. Jinak už je na našem trhu i časopis zcela bez reklamy dle jejich slov na obálce (a dá se říct, že nelžou), jmenuje se Mladý rybář a jeho nevýhodou je to, že komu je víc než 15 a pár let už chytá, tak tam nic nového neobjeví.
Poslední na co nesmím zapomenout je Průvodce rybáře - články o Anglii, atp. jsou nám zcela nanic pokud tam není zmíněna i rybolovná technika, ale jinak se tam dá najít poměrně dost informací a minimálně člověk získává všeobecný přehled v rybařině pokud si vše přečte (od mořského rybolovu, přes boilí k mušce, od Nového Zélandu po Čechy, ...). Ovšem vychází to každý týden, tak to není žádná láce, když to máte platit.

Milan P. - Profil | Pá 1.6.2001 11:29:02

Rybarstvi: kupuju, protoze mne zajimaji hlavne veci tak trochu nesouvisejici s lovem - vodni hmyzena a jiná zvířena i květena. Chov ryb od nás i odjinud. Kvalita povídek se horší, dřív byly lepší.
Kajman: Po dvou letech jsem si jednoho koupil a nechápu... Za co se dá vyhodit tolik peněz. icméně pokud člověka skutečně zajímá, jak ulovit super, kapra, štiku, ouklej, ... Proc ne.
Jiny casopisy nectu.
Jenom Muškaře a vazače, tomu časopisu by podle mne neuškodila pečlivější jazyková úprava a finální redakční práce, ale podle mne jdou s kvalitou pořád nahoru.
Nejvíc mne serou články o kaprech, co jsou nabitý skrytou reklamou (viz. ....můj naviják Penn se roztočil a já se z toho posral do svých zánovních slipů značky Triola..) Hanba.

Kocour - Profil | Pá 1.6.2001 11:06:14

Od té doby co jsem objevil MRK tak si rybářské časopisy kupuji je občas. Osobně se mi nelíbí články typu - chytil jsem kapra na vlasec té a té značky, naviják ten a ten atd. Je to vlastně jen reklama firmě, která zřejmě pisatele-rybáře sponzoruje. Při podrobnějším studiu některých fotek obřích kaprů jsem také získal dojem, že se nekdy jedná o fotomontáže.

Ivo Pokorny | Čt 31.5.2001 22:13:03

snipe> to by byla paradicka....souhrn nejlepsich clanku, rad a odpovedi na otazky

snipe - Profil | Čt 31.5.2001 21:57:03

Když tak sleduju tuhle debatu, napadlo mě, zda by nebylo možné vytvořit jakýsi multimediální bulletin na CD, který by zahrnoval to nejlepší, co se na tomto serveru objevilo, např. s ročním spožděním, aby se zachovala jedinečnost a aktuálnost těchto skvělých stránek. Tímto by se vlastně nahradil nedostatek kvalitní literatury na našem trhu.

Honza H. - Profil | Čt 31.5.2001 19:59:09

kupuju si pravidelne Kajmana,ale i u toho jsem si vsimnul,ze se veci dost opakujou akorat jsou to prispevky od jinych autoru.Jinak sem tam koupim Rybarstvi,kde se da obcas najit neco zajimaveho, a Ceskeho rybare.Vubec nekupuju Kapromanii a Sportovniho rybare(zda se mi ze v nem neni moc tipu triku a navodu ,ale spis jenom nejake vypraveni a za to nebudu vyhazovat penize)

Ivo Pokorny | Čt 31.5.2001 15:57:24

Martin M.> jo ale i rybarskych knizek u nas nevychazi zase tolik.

Jirka | Čt 31.5.2001 14:24:50

já časopisy nekupuji, stačí mi mrk!!!

Martin M. - Profil | Čt 31.5.2001 13:03:04

Zalezi, co od toho ocekavas. Pokud chces hodne obsirnych informaci, tak doporucuji rybarske knizky.

pike | Čt 31.5.2001 12:36:26

No pokud v Rybarstvi je nekolik stran o vodnim ptactvu, nejake podivne rozhovory, tak to me moc nebavi. Jako nejvice diferenciovany se sirokym zaberem bez zbytecne velke kaprariny se me jevi Kajman a toho si docela kupuju. Rybarstvi odebiram ze zvyku (ono odhlasit ho da taky pracu :-))), takze to ctu taky. Ostatni nectu, myslim, ze v soucasne dobe staci internet

Udo | Čt 31.5.2001 10:59:54

Goba : Viděl jsi Konopáska v některém z podzimních vydání Sportovního rybářství jak chytal na twistery? Co jsi tomu říkal?

Udo | Čt 31.5.2001 10:58:49

Já si taky kupuji jen Kajman, kvalita časopisů jde dolů. U Kajmana alespoň ne tak rychle jako u ostaních.

Medvěd | Čt 31.5.2001 10:13:53

Kupuji myslím vše co výchází,tedy kromě kaprománie a muškařiny,ale poslední dobou zjišťuji,že inzerátů je čím dál víc a tři,nebo čtyři časopisy mám přečtené za jedno odpoledne,nebo spíš za jeden večer

Goba | Čt 31.5.2001 10:08:36

Nejvíc mi vyhovoval starý "loňský" Sportovní Rybář v malém provedení. Dneska už je to jen samá Kapromanie a Kapří svět - o dravcích se toho moc nesežene. Včera jsem koupil letní speciál Kajman červen a je docela solidní. Komerční časáky mi vyhovujou, aspoň se dozvím, co je nového na trhu. Už to kupuju jen zřídka a vždycky to nejdřív prolistuju, co v tom je za ty peníze.....pak možná koupím.

miro | Čt 31.5.2001 9:51:30

Kajmana, ak nemam zrovna v penazenke sucho, lebo cena na slovensku je povacsine +100,-Sk, pride mi ako ozaj dobry casak, taktiez Rybarstvi je podla mna velmi dobre vybalancovane. Zo slovenskych je bohuzial skoda za akykolvek rybarsky casopis penazi.