Současné rybářské mapy

Zdravím... Měla bych dotaz ohledně dostupných rybářských map (Shocart, Geodezie). Píšu ve škole nějakou práci na toto téma a protože sama nerybařím, hodil by se mi názor někoho pro koho jsou tyhle mapy dělaný. Zajímalo by mě hlavně co si myslíte o obsahu, čitelnosti, použitelnosti apod. Návrhy na jejich vylepšení jedině přivítám. Díky moc.
Autor diskuse: Sherwen - , 5.5.2005 všeobecné - ostatní

Andy - Profil | Čt 5.5.2005 10:01:36

Mám rybářské mapy od Shocartu a to Severočeský kraj, Středočeský kraj, Západočeský kraj. Na mapě jsou zakresleny řeky, potoky, rybníky s rozdělením na rybářské revíry mimopstruhové a pstruhové i s názvem revíru. Na řekách jsou značené i jezy. Nemůžu si je vynachválit, protože mi pomáhají k vyhledávání nových revírů a zajímavých míst pro rybaření. Několikrát jsem už v těchto mapách narazil na malinké rybníčky, které patří do nějakého revíru, ale v klasickém autoatlasu nejsou ani zakreslené. Takže Shocart pomocník, jak má být.

Jan Pokorný - Profil | Čt 5.5.2005 9:34:36

Mám je z prodejny map v Praze 2, na rohu Italské a Římské. Jinak je mají myslím v KIWI v Jungmance. Stojí do stovky.

toulovec | Čt 5.5.2005 9:13:12

Já si myslím že mapy jsou poměrně dokonalé, nedovedu si bez nich přestavit rybaření. Jen je třeba si dávat pozor na změny v popisu revíru a místních podmínkách uvedeném na mapě a v RŘ, zejména pokud máte starší verzi mapy.

Cestovatel - Profil | Čt 5.5.2005 8:33:36

Můžu se zeptat, kde se dají tyhle rybářské mapy od Shocartu koupit a co to stojí? Dík

Jan Pokorný - Profil | Čt 5.5.2005 7:22:30

Používám ty od Shocartu. Střední Čechy, Východní Čechy a Jižní Čechy. Pro základní orientaci a přehled pstruhovek a MP dostatečné. Kombinuji je s topografickými 1:50000 od KČT.
Informace o revírech na zadní straně příliš nečtu - to vzhledem ke každoročním změnám rybářského řádu a možným místním úpravám na jednotlivých revírech.
Návrh na zlepšení - pokud je v lokalitě více odlišných podrevírů, doporučuji třeba na zadní stranu udělat výřez/detail, aby byl čitelný místopis i polohopis.
Zkusím je doma najít, teď píši z hlavy.