Zkoušeli jste jiná vejce?

Mám doma kopici husích vajec. Zkoušel jste někdo válet z jiných než slepičích? Nevím, jestli se třeba rychleji nekazí atd. Díky.
Autor diskuse: marho - Profil , 16.4.2005 kaprařina - nástrahy, návnady

PM | Út 19.4.2005 8:43:24

Ptačí zob se sušenými vejci se hůře koulí,než s normálními. Vařím stejně dlouho. Rozdíl v záběrech zatím nevím,začnu zkoušet až pozítří.

marho - Profil | Po 18.4.2005 21:50:03

Já mám právě obavu, aby v těch sušenejch nebyla přehršel nějakých konzervačních látek atd. Když člověk vidí, z jakejch zfetovanejch a zdegenerovanejch zvířat ty vejce jsou, mám obavu, že ty sušený budou úplnej odpad. A pak když do koulí dávám vše natur a čistý, nerad bych to pokazil. Zaznamenali jste rozdíly na záběrech, nebo je to stejný? Drží vám s těma sušenejma i větší množství ptačích zobů ve směsi? Jak dlouho se pak vaří? Díky.
Jinak jsem zkoušel uválet ze dvou husích a brutálně to lepí.

Milda | Po 18.4.2005 18:12:00

PM:Máš pravdu,mylně jsem to napsal,omlouvám se.

PM | Po 18.4.2005 11:58:25

V rybářských potřebách, 140Kč/0,5kg

jurasoft | Po 18.4.2005 10:24:08

Kde se sušené vejce dají sehnat ? Nevšiml jsem si jich v obchoďáku. Jo a cenově to vychází jak ?

PM | Po 18.4.2005 8:32:51

Sušená vejce jsou baleny po 500g a to odpovídá 50 vejcím,to je na 1kg asi 100g zamíchat do směsi.

Milda | Ne 17.4.2005 20:22:51

Mates:Normálně ty sušená vejce zamíchám do suché směsi a pak použiju vodu na rozdělání směsi.Dávkování si určíš sám,ale jedno balení sušených vajec(1kg)obsahuje 50.normálních vajec,čili asi 200g na 1kg boiliesové směsi.Možeš ale dát buď o něco víc nebo míň,je to opravdu jen na tvé volbě.

Mates - Profil | Ne 17.4.2005 17:31:51

Mildo prosim a jak davkujes ty susene do boiles?to se nejak rozdela z vodou?diky

Lubo - Profil | Ne 17.4.2005 13:06:46

V zložení su medzi vajíčkami pre výrobu boilis nepodstatné rozdiely. Ide o to,že je u iných ako slepačích vačšie riziko v salmonelóze. Kludne to použi ak sú čerstvé, ale daj ich menej lebo su vačšie.

Milda | Ne 17.4.2005 12:32:57

marho:Tak to jsem opravdu nezkúšál.Ale nepoužívám už vůbec normální vejce,jen sušená(není to albumin,tj.jen vaječný sušený bílek).Normální vejce boilie"zavřou",sušená nikoliv(nevím,proč tomu tak je,asi se mění sušením struktura,či se odpaří nějaká látka?)a tím se z boilie uvolňujú daleko líp atraktanty.Zkus to a uvidíš,že budeš nadmíru spokojený.