Kam a jak přesně umístit sondu echolutu na gumový člun

Koupil jsem si člun,elektromotor a echolot (Matrix 37).Máte někdo tip jak a kam nejlépe umístit sondu při této kombinaci ? Já jsem to zatím vyrešil úchytem na rotor elektromotoru.Profil dna a hloubku to ukazuje asi dobře, ale nejsem si jist jestli se to nějak neruší když běží motor.Fce zoom pro detailnější prozkoumání dna mi totiž ukazuje všude celkem nesmysl a nejsem si jist,jestli tím echolotem můžu někdy vidět sumce na dně, jak je uváděno.Dělám něco blbě ? Kam dáváte sondu na gumáku vy ?
Autor diskuse: Bobr - , 7.4.2005 všeobecné - techniky lovu

eifel - Profil | Pá 8.4.2005 21:03:28

ja mam sice cln plechovy a sondu mam nainstalovanu na zadnom rohu clna a ak ti mam pravdu povedat stoji to za prd.Neviem ci su to vibracie ale pri nizkych otackach motora mam obraz roztraseny.A pri plnom tahu motora je obrazovka skoro uplne necitatelna.Takze si neviem predstavit co by sa dialo, keby som sondu upevnil o motor.Mam EAGLE Seafinder480.Inac pri veslovani je to bomba.A k tej polohe:ano zalezi a velmi.Neviem presne o aky sonar ide ale pokial ti ukazuje ryby nielen ako symboly ale aj ako obluky,nadstavenie je jednoduche.Vyvez sa na vodu najdi nejaku rybu a otacaj vertikalne sondou dovtedy kym sa ti nezobrazi symetricky oblucik.Vtedy si mozes byt isty ze to mas nadstavene dobre.

Bobr | Pá 8.4.2005 11:08:22

Ja jsem to nasel i v jednom dolumentu k jine sonde jako jedno z reseni.Mas pravdu ze je to vyhoda ze pri prejezdu nad prekazkou nebo melcinou zvedam jednu vec (motor spolecne se sondou).Ale prijde mi (muj pocit), ze ta sonda divne ukazuje detaily.Koupil jsem si kuli tomu drazsi model,profil to ukazuje paradne,rozliseni 640x320 mluvi samo za sebe.Ale myslel jsem ze opravdu budou videt nejake prekazky na dne,padle stromy,velke objekty..A jak se rika i sumce na dne.. - nebo mi chcete tvrdit ze na nechranicich zadnej bordel na dne neni ? ;)Zalezi hodne na presne poloze (uhel,sklon) ?

ČULIBRK | Čt 7.4.2005 21:42:09

gumak nemam ale sondu jsm mel na motoru naprosto bez problemu naopak kdyz letis na prekazku zvedas oboji najednou a nekdy je to honicka