Použitelnost krmení

Je použitelné krmení , které je cca 48 hod namíchano a přechovávano při normální venkovní teplotě . Krmení je jemně cítit - snad fermentace nikoliv bujaré kvašení. Jak specialisté se připravují na víkendovou chytačku . Míchají směsi až před lovem a to každý den , nebo si to připraví ve čtvrtek , v pátek dojedou po práci na místo a v sobotu ráno začnou chytat. Jaké máte zkušenosti se zamražením v mrazničce a přejímaním specifických pachů
Autor diskuse: Mirek Saf. - , 14.5.2001 všeobecné - nástrahy, návnady

Radous | Čt 17.5.2001 14:24:08

Mirek S> Fermentace pri nizsi teplote probiha stejne, akorat pomaleji. Proto mame lednicky.

Mirek S | Čt 17.5.2001 14:03:48

MM>Ja myslim, ze je obili v ruznem stupni kvaseni a hniti ve vode celkem bezne, preci, kdyz to splachne dest z poli, tak to treba tyden je mokre (at uz na poli, nebo v potoce, rece,..). Preci nestihnou vsechno najit hned po desti. Akorat nevim, jak probiha to kvaseni a fermentace pri nissi teplote, (u dna v hloubce treba 3m uz neni 18 st. ale treba jen 10).

Martin M. - Profil | Čt 17.5.2001 13:52:03

Orion> "...na chovných rybnících" - mozna proto ji nasadaci jiz znaji!?

Orion | St 16.5.2001 21:14:01

Je to zajímavé ale Salmon má pravdu ta zakvašená pšenice dělá divy je daleko více lákavější než čerstvá namočená nebo vařená ale je to vyjímka.Jinak se sní krmí normálně kapři na chovných rybnících.

Salmon | Út 15.5.2001 9:35:55

Obvykle zkvašené návnady nepoužívám a snažím se, aby byly vždy čerstvé. Když jsme však na větší vodě použili zakvašenou pšenici, kapři na ni reagovali mnohem lépe než když jsme používali pouze namáčenou nebo vařenou.

Mirek S | Út 15.5.2001 8:44:14

Ja mel zkvasenou kukurici (spatne zavarenou) a brali to jen o malo min nez normalni. Tam, kde maji jen trochu nouzi o zradlo , to celkem nevadi. Delal jsem z toho i testo na hacek a taky to brali. Podruhe jsem zkvasil srot pres noc. Byl moc hruby a tak jsem ho sparil a nechal priklopeny. Druhy den pekne kvasil a byl citit fermentaci.

lukasjicha - Profil | Po 14.5.2001 21:45:43

Nojednou jsme na _Hartě měli krmení v autě po ranním lovu a do odpoledne docea zkvasilo,ale kapři na něho šli stejně jako předtím.

Orion | Po 14.5.2001 21:04:55

Se zakvašeným krmením jsem nikdy nechytal a pravdou bude že krmení kteréje vystaveno venkovnímu vlivu chytne velice rychle.Já osobně ho zamrazím ale pouze v případě že jdu nejpozději opět za 2 dny na ryby jinak dávám za pravdu Martinovi že uš to není ono.

Jakub H. | Po 14.5.2001 16:53:27

Jemně zakvašené krmení je dobré.Ryby lépe najdou
krmení i háčky s nástrahou.
Těsto,nebo i pařený rohík,pokud zbyde,dávám do
mrazáku.Pokud je pařený rohlík nepoužitelný,
dám ho jako základ těsta.

Martin M. - Profil | Po 14.5.2001 14:09:38

zkvasene krmeni nepouzivam, ale nevylucuji, ze to rybam nevadi. Pro mne je to otazka duvery v navnadu a tu v okamziku nasati kvasicich vuni ztracim.
Kdyz jdu v sobotu rano na ryby, tak si namicham navnadu v patek vecer a davam ji dolu do chladnicky (17l kybl se mi tam jeste taktak vejde. Vetsinou navnada zacne kvasit tak po 10ti hodinach pri 25 stupnich, a tak si dalsi nekdy domichavam jeste u vody.
Se zamrazovanim nemam prilis zkusenosti, protoze tak velky mrazak zase nemame. Vesinou zmrazuji jen zbytky krmeni po lovu a pak to jednou za mesic vsechno vemu sebou k vode - je z toho vetsinou peknej gulas a nepodoba se to stavu pred zmrazenim. Pokud je to mozne, zakrmuji jeste zmrzlou navnadou (rozkrajene na kusy nebo predem zmrazene v koulich).