Jakou šňůru na stoják (prut Hardy Demon 6wt 9’6")

Udělal jsem si radost a pořídil Hardy Demon 6wt 9’6" na stojáky a na krátkou nymfu na MP řeku. Doteď jsem používal starý stavěný GreenStream #7. K němu mám sice všechny šňůry, ale ty na tenhle proutek asi nepoužiju. Zajímalo by mě, jakou šňůru byste doporučili. Hlavní požadavek je délka hodu, neb chytám hlavně ze břehu. Zajímá mě plovoucí šňůra. Samozřejmě vím, že nejlepší by bylo vzít několik šňůr a vyzkoušet je přímo s tímhle prutem, ale tu možnost bohužel nemám. Děkuji za všechny konstruktivní odpovědi.
Autor diskuse: jxr - Profil , 7.1.2024 muškaření - náčiní, doplňky

Bob - Profil | Po 5.2.2024 20:00:06

jxr >> ahoj , vidim uz mas asi vybrano, ale jeste bych ti doporucil SA Volantis , mam ji v #6 F . Me ji doporucil Peter Bienek a jsem velmi spokojeny. S prutem GreenStreal #5 vyhodim s prehledem na 3 back-casty i 25m. Pouzivam na Besenove. ...tak jen tak ze jdu kolem...

macek - Profil | Čt 1.2.2024 8:38:48

teda to jsou zvraty, měl bys zkusit napsat nějakej román nebo scénář...

jxr - Profil | St 31.1.2024 18:55:39

Šňůra vybrána. Po dlouhém zkoumání mi byla doporučena RIO Elite Single Handed Spey Line. Tak jsem zvědav. Už je na cestě. Snad ji o víkendu vyzkouším.

mdx - Profil | Ne 7.1.2024 16:34:22

jxr >> Letí to strašně. Myslím že je to tak 20 let :-))

Na potoku jsem nebyl dlouho. Naši mají chalupu v Hojovicich tak tam musím z nostalgie zajít. Dřív se tam chytaly krásný ryby. Strašně úživná voda. Psal o tom dokonce Prof. Dyk. To je ale opravdu historie.

Střelný hlavy jsou na dálku fajn ale prezentace nic moc. Když na to přijde, můžeš si je udělat. Používal jsem na to levný DTčka z eBay. Je tu o tom ode mě článek.

Si pamatuju, že jsi chytával ty žlutý Loopy :-))

jxr - Profil | Ne 7.1.2024 15:19:33

mdx >> Jj. Tam jsem jezdil rád. Tenkrát snad jediný P stoják v dosahu :-) letí ten čas jako blázen. Pořád jezdím na potok pod Váberákem. Ale už to není co bývalo. Ty střelné hlavy jsem měl tenkrát myslím od Loopu.

mdx - Profil | Ne 7.1.2024 14:41:50

jxr >> Však píšu Infinity nebo MPX. To jsou různý WFka :-) Mastery je nižší (levnější) série a pak mají Amplitude (ta má texturovaný povrch ) nebo Amplitude Smooth ( hladká).

Já osobně mám na 6 Amplitude Smooth Infinity. Jestli na to nechvatas, v březnu se vracím z Austrálie a můžeš zkusit. Pokud teda pořád bydlíš někde u Tábora. Myslím že jsme se kdysi v pravěku potkali na Váberáku 😃 Jsem z Černovic

Střelný hlavy už myslím SA nemá. Dělá je třeba Guideline pro lov mořských pstruhů

jxr - Profil | Ne 7.1.2024 14:34:43

mdx >> Díky, jen jsi mi potvrdil můj výběr ;-) Tuhle značku jsem měl mezi favority. Teď ještě konkrétní typ. Kdysi jsem míval i střelné vlákno a hlavy, to na stoják taky nebylo špatné, ale nevím, jestli tohle SA taky nabízí. Nevšiml jsem si.

mdx - Profil | Ne 7.1.2024 14:25:39

Určitě bych šel do něčeho od Scientific Anglers. Mám s nima nejlepší zkušenosti. Záleží kolik chceš investovat. Série Mastery je dle mého dostačující. Profil bych volil buď Infinity nebo MPX - ta je trochu agresivnější a má kratší hlavu než ta první