Revír Hněvkovice - motorové čluny

Zdravím pánové,
malý dotaz : v létě jezdí motorové čluny po řece Vltavě (revír Hněvkovice), hladina je nízko ( možná kvůli vlnám od člunů, aby vlny nerozebíraly břehy).
Myslím, že větší ryby od Hluboké po proudu k Poněšicům už nejsou. Ani v noci jsem tam neměl loni žádný valný úspěch. Řekl bych, že v minulých letech, než začaly jezdit motorové čluny, bylo v tomto úseku ryb více a hlavně větších.
Pokládám tento úsek revíru za zničený, právě kvůli těm motor. člunům. Na podzim loň. roku bylo u Výstaviště v Českých Budějovicích dokončeno parkování pro další motorové čluny, takže dost zoufalá situace bude letos ještě horší.
Co myslíte, vytlačily motor. čluny větší ryby (i v noci), nebo je to jen můj neúspěch ?
Děkuji
Autor diskuse: Foš - Profil , 18.1.2022 kaprařina - revíry, cestování

JakuzaJ - Profil | Čt 27.1.2022 15:01:42

Něco podobného co píšete si také myslím a to o úseku dále, kde je vyznačená lyžařská dráha... proto jsem udělal několik vycházek do úseku vámi zmiňovaného... Nevím jaké máte měřítko větší ryby, ale rybu 10+ jsem v několika místech toho úseku chytl (dříve jsem tomuto úseku moc nedával). Ale jak říkáte asi si ty čluny a celkový vodní ruch vybírají svou daň.

˘Ö˘ Krab - Profil | Út 18.1.2022 15:25:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jezdil jsem tam na dovolenou ale loni jsem byl naposled, provoz na řece je enormní, rychlé čluny a skútry jezdící skluzem, člověk se tam bojí i vlézt do vody a vykoupat aby ho někdo nesestřelil.
Provoz lodních výtahů způsobuje kolísání hladiny a rybám to vadí.
Zničená voda a je to velká škoda.