Vltava v okolí Kralup, řeka i tůně

Zdravím kolegové, chodí někdo na tento revír? Jaké máte letos úspěchy? Já se od momentu kdy vykvetly topoly a všude plavavla bavlnka vůbec nechytám :( Přitom minulý rok šli pěkní tloušti, jeseni, cejni, vše přes 50, i nějaký kapřík se povedl. Má někdo podobnou zkušenost nebo dělám něco špatně?
Autor diskuse: Donrybarios - Profil , 23.9.2020 všeobecné - ostatní

Donrybarios - Profil | So 23.1.2021 17:00:32

Zdravím po delší době!
Už jste někdo nahodil? Byly nějaké úspěchy?
Předpokládám, že tůně jsou pod ledem ale co řeka? Bíla ryba by mohla být aktivní.
Osobně ještě nemám povolenku, zatracený covid :(

Vekd3 - Profil | Pá 4.12.2020 22:59:09

Ahoj, navštěvuji Vltavu ve chvatěrubech a musím říct, že na feeder to s mastňákami a rohlíkovým boilies jde dobře. Chodí cejni, plotice a sem tam podoustev. Dříve jsem navštěvoval Vraňany nad jezem. Vždy chodili jen tloušti kolem 40-50 cm.

Slavetin - Profil | Čt 26.11.2020 10:32:57

Já byl letos v Dolanech, ale jednou jsem si bohužel vybral v létě víkend. Vytáhl jsem cejna a tlouště, ale naprostá katastrofa byly různé hausboty, motorové lodě a hlavně vodní skůtry. To bylo šílené, co jich bylo, vlny jako blázen. Někdo z druhého břehu volal na skůtristu, že se tam na tom nesmí jezdit, že je tam chráněná přírodní oblast, ale nic to nebylo platné. Jezdili na plné pecky, ještě pěkné obloučky, aby vlny byly opravdu velké. Za mě v tomto období již nikdy.

Eli - Profil | Ne 27.9.2020 13:04:25

Dnes jsem byl chvilku na řece u Kralup, chvilku trvalo, než ostré najely, ale pak celkem šly, většinou to byly ryby do 40cm, kamarád vytáhl jednu lepší cca 50. Táhlo to fest, 120g krmítko s trnem na 15 metrů...

Gaston - Profil | Pá 25.9.2020 17:43:53

kukus >> Ahoj, dravce nechytam, tak bohužel neposlouzim. Ale pod Vrananskym jezem by se něco mohlo podařit. Největším pruserem je ta elektrárna. Neustále se mění průtok a to s rybama zahybe.Tam bývalí všechny dravci, nejvíc okounu a stik.

Donrybarios - Profil | Pá 25.9.2020 14:31:27

kukus >> Ahoj, nechci být falešný prorok ale soudě podle toho jak je všude přemnožená ouklej usuzuji, že co se týče výskytu drvců to nebude žádná hitparáda.Nicméně budu rád když někdo napíše, že se pletu.

Eli - Profil | Pá 25.9.2020 12:40:32

Gaston >> jasný, klidně se můžeme někdy domluvit 😉. Akorát si chci jet dnes pro červy a pokud to v neděli počasí a průtok dovolí, tak vyrazím kousek od Kralup pod jez s heavy feedrem...

kukus - Profil | Pá 25.9.2020 11:10:35

Ahojky jezdim na feeder dusniky nad jez ale moc mi to letos nejde obcas zavitam na tun dost karasu nejvetsi kaprik 65 chci ze zeptat na dravce v teto lokalite nad jezem nebo pod to jsem jeste neotestoval dik

Gaston - Profil | Pá 25.9.2020 10:25:40

Eli >> Byl jsem nedávno s Bolo na výtoku Zakolanaku pod lavkou v Kralupech a krom pár karásku a dvou malých cejnů nic. Tam jsem tomu zrovna dával nejvíc. Je ale fakt, že když člověk má na té řece málo docházek, je to vždy loterie.
Jinak na Ohří jsem občas vyjel do Doksan, ale tahle řeka je pro mě zakleta úplně. Ale zase, málo docházek=málo poznatků.
No a Labe je moje srdcovka ať už na Bolo, nebo feeder.
Navrhuji společnou rybacku, pokud nejsi proti.

Eli - Profil | Čt 24.9.2020 13:16:52

Gaston >> bolo teď bohužel stojí v koutě, čekám, až se Taliáni proberou a pošlou mi špičku. Jinak feeder chytám od lightu po heavy. Musím se ale přiznat, že ač jsem z Kralup, tak poslední roky mám více docházek na Labe a Ohři.

Gaston - Profil | Čt 24.9.2020 9:31:27

Eli >> Na nesený a tloušte mi fungovali nejlépe malé 8 ký pelety buď Kroll,nebo bloodworm od Sonubaits.V tomhle čase pelety s česnekovo sýrovou příchutí.

Gaston - Profil | Čt 24.9.2020 9:23:40

Eli >> Nejsi v tom sám.Celkove je to rok od roku horší.Chytam plavacku(Bolo)a feeder ať jemnější,tak hrubší variantu kaprofeederu a úlovky moc nestálý za řeč.Sice už ve Veltrusech nebydlíme,takže to mám už trochu z ruky,ale moc rád se k této vodě vracím.(že by nostalgie?)🤔

Gaston - Profil | Čt 24.9.2020 9:14:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já jsem nejvíc kaprů nachytal pod trubkacem v Nelahozevsi a před jezem v. Dusnikach.Paradoxem je,že když byla Vltava páchnoucí stokou a chemickou latrinou,bylo v ní ryb,jak hnoje.Taky se změnila úživnost revíru a s ní související vývoj rybí populace,kdy jsou velké mezery mezi rybími ročníky.Ale i tak je to krásná řeka,kterou stojí za to pravidelně navštěvovat.Co se týká zarybnovani,nemám už přístup k informacím,ale žádná sláva to asi nebude.Na prvním místě je kaproprodukce a na původní obsadku se již nebere zřetel,protože není tzv. v kurzu.Preji všem krásné úlovky na tomto úseku ,,naší,, Vltavy.

Rudina - Profil | St 23.9.2020 20:58:02

Já jezdím Ouholice nebo naproti Dusniky na řeku, tahám jen tloušte kolem 50 cm, kapra jsem za 8 let chytnul jednoho a měl celých 35 cm😁. Ale zase je tam klid, nikde nikdo, balzám na nervy. Ale teď poslední 2 roky jezdím na rybník, tak Vltavu flinkam.

Donrybarios - Profil | St 23.9.2020 19:58:24

Gaston >> Jinak jezdím kam mě to právě napadne, Dolany, Nelahozeves, Veltrusy, Kralupy, Chvatěruby, Ouholice. Párkrát jsem zkusil Vojkovice, bez úspěchu, na rybníku v Zeměchách jsem nebyl dva roky, šílenej bahňák, tak chycený kapři maj barvu jak když už jsou tři dny po smrti :(

Eli - Profil | St 23.9.2020 19:52:10

Poslední 2 roky jsem řeku v Kralupech trochu flákal, tak to možná nebude úplně objektivní, ale přijde mi, že velkých jesenů, které jsem chytal hlavně z jara, a parádních tloušťů, kteří šli v zimě, ubylo...

Donrybarios - Profil | St 23.9.2020 19:51:23

Donrybarios >> Joo a měl jsem pak ještě zážitek na jedné tůni. Na jednom prutu jsem urval montáž tak než to navážu jsem vytáhl 7m boloňku a na houpačku jsem tam poslal dvě zrnka kuku. Navazuju a jedním okem jsem zahledl pohyb, boloňka ohnutá tak, že špička byla pod vodou. Přizvedl jsem a byl to rachot, prut do půlkruhu a ještě si brala přes brzdu, trvalo to max 8 vteřin, namířil si to ke mně asi deset metrů napravo do kořenů vrby a bylo vymalováno. Prostě mazák, přesně věděl kam má zajet. nikdy bych netipoval, že v takové louži může žít něco většího, loni na podzim se tam nasypali násaďáci ale počítám, že se vytahali do posledního. No aspoň jsem zjistil co ten proutek vydrží. Když jsem si zaplaval do těch kořenů zachránit aspoň splávek tak chyběl jen háček a 5cm návazce, ryba to v pohodě dá a třeba se ještě někdy splete :)

Donrybarios - Profil | St 23.9.2020 19:33:57

Gaston >> Ahoj, tak to mě trochu uklidnilo, už jsem si začínal myslet, že je to rukama :D Já byl pražák tak jsem jezdil spíše na jih, Berounka, Slapy, Orlík. Sem jsem se přestěhoval před 11 roky ale to jsem ještě pracoval a na objevování nových lovišť nebylo moc času. Dařit se mi začalo tak před 3 roky ale letos katastrofa, poslední pořádnou rybu jsem měl na břehu v dubnu, bolen 72 na mlaskačku, týden před zahájením, stejně všechno pouštím, vzal jsem si letos na jaře jednoho kapra ale to bylo na objednávku, dcera měla chuť na čerstvou rybu, stejně mě nepochválila, prý měl moc kostí :)))

Gaston - Profil | St 23.9.2020 7:59:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj,jsem odkojenej tímhle revírem.Presne jak říkáš.Vloni krásná Rybáčka,hafo tloušťku jeseni přes pade i ten kapřík se povedl.Jezdil jsem do Chvatěrub a k výtoku čističky mezi Kralupy a Veltrusy.Letos na pár plotic a skalaku tragedie.Byl jsem teda asi trikrat, a pokaždé bída.Jezdis tam někam pravidelně?Tune nechytam,řeku mám radši.