Boilie-tvrde ako beton.

Zdravim. Robil som doma boilie podla tohto receptu. A uz po 10 hodinach susenia bolo extremne tvrde. Cim to je moze to by dobou parenia boilies? Paril som 20mm gule cca 5-7 minut.
Vtaci zob:200g
Susene mlieko:200g
Hunackova mucka 100
Redfisch mucka 100
Robin red 50
Mlete konope 50
Pivovarske kvasnice 50
Albumin 25
Sojova muka 50
Klicky psenicne 100
Krupica 40
Psenicna muka 30
Chilli 30
Viete mi pomoct a povedat preco to tak stvrdlo.
Autor diskuse: Adamoko - Profil , 10.5.2019 kaprařina - nástrahy, návnady

Zdenal77 - Profil | Po 13.5.2019 17:04:22

Pvl >> jj, přítelkyni stačila procházka s kočárkem

Pvl - Profil | Po 13.5.2019 14:55:38

Zdenal77 >> Taky bych řekl ,že se pěkně roztahují . V so jsem se stavoval u kámoše ..mladej taky přišel s klišťákem .Pohyboval se někde kolem baráku ..

Zdenal77 - Profil | Po 13.5.2019 14:50:52

Slavíček >> buď v klidu, já si je vozim i ze sterkovny..jsou všude zmetci

Slavíček - Profil | Po 13.5.2019 14:16:32

pEkies >> Na pískovně jsem klíště nechytil roky na Labi řeším samé sračky teď zrovna beru opět antibiotika podezření na boreliózu.Od te doby co jezdím pár roku řeku už je to po 3.

Slavíček - Profil | Po 13.5.2019 14:04:57

pEkies >> Dík za inspiraci třeba to někdy zkusím ale zatím půjdu cestou udělat to co nejvíc odolný. Partikl vůbec nepoužívám. Labe jezdim z nouze pískovny jsou bohužel přecpaný jinak by mě na labe nikdo nedostal. Každou chvíli člověk tahá igelitové tašky punčochy hadry na podlahu a navíc ty zmetci tloušti cejni těch klíšťat.

pEkies - Profil | Po 13.5.2019 8:19:26

Slavíček >> do většího kýble nasyp do pulky kuku a zalej to vodou az postrop a dej to někam na tý tvojí vesnici bokem bo to zachvilku začne pěkné táhnout sbírej bordel z hladiny a ona se ti za pár dní krásně namočí a začne kvasit neměl by jsi ten čas přetáhnout ale kapři sežerou i smradlavou :-) :-) :-) ona krásně zmekne ale chce to čas cca 7-10 dní záleží jak tvrdou jí původně máš jak starou :-) … no a až bude napraskaná nebo alespoň zvětší svůj průměr tak ji bafneš a hurá na rybky nic nevaříš a kýbl v rohu taky nikoho votravoat nebude dokud ho neotevřeš ale to je chvilková záležitost :-)

Slavíček - Profil | Po 13.5.2019 8:13:34

pEkies >> Ono každý úsek labe bude trošku jinej. Bohužel tady co chodím je bílé ryby hodně jsou doby kdy do toho jdou jak pirani.Krmím pouze koulema na nějakou přípravu partiklu není čas. Bydlím ve městě věci skladuji u rodičů na vesnici.

pEkies - Profil | Po 13.5.2019 8:04:06

Slavíček >> boilie postavit tak aby vydrželo ve vodě 2-3 dny není problém tak jak píšu druhá věc je konfrontace z bílou rybou to je ale úplně o něčem jiném než o tom jak se ve vodě rozpadá to nemusí vydržet žádne boilie a proč ohrožovat montáž to už je o taktice vnadění aby mě tam ta bílá ryba nešla nebo šla minimálně nadkrmím si fllek vejš proti proudu partiklem ( kuku třeba s řepkou) nikdy bílou rybu přesně nespočítáš tak jí tolik neřeš pošli ji proti proudu o 8-12m vejš a zespoda ti na flek s boiliem najedou kapři.... je třeba to místo vejš pořád dokrmovat u nás na řece cca 2x denně a cejna na spodním fleku nastraženého na kapra nevytáhnu.. Záleží co vše je k dispozici ale vymýšlet se dá :-)

Slavíček - Profil | Ne 12.5.2019 21:00:40

pEkies >> Tak to uvař a pošli mě vzorek až pojedu na řeku tak to tvoje rád vyzkouším. To jsou pohádky mám to vysušnýna na kámen když 24 mm vydrží 8 hodin jsem rád. Labe je zamořený aspoň u nás bílou rybou. Co mě vydrželo opravdu dlouho bylo z albuminem plus 10%,glutenu 30%krupice.To dokáže odolat vysušený 20 hodin

pEkies - Profil | Ne 12.5.2019 20:33:27

na kilo suché směsi stačí kolikrát 6 vajec a na řeku páradně funguje netřeba 8-10 vajec pak je to beton ty bílky to vytvrdí neskutečně a k tomu ještě albumin tak se nedivím :-) 50g albuminu a 10 vajec je boilie které vydrží i tři dny a netřeba ho dlouho vařit doba varu je druhotná v prvé řadě jde o suchou směs uber vajca uber albumin

SAMPUSS - Profil | Ne 12.5.2019 19:42:42

100g je 10 % z kilá takže len opakuješ čo som napísal.

Slavíček - Profil | Ne 12.5.2019 18:25:29

SAMPUSS >> Vždy rozhoduje celkové složení a délka varu. Dával jsem až 100 g na kg běžné celoročně 50 g

SAMPUSS - Profil | Ne 12.5.2019 18:21:04

Albumin bez mlieka a albuminu stačí 10-15 max. na kilo mixu.

feeder009 - Profil | Ne 12.5.2019 18:07:50

Čím nahradit vejce? Nějaká jiná tekutá složka? Dávám cca 8-10ks na kilo suché směsi, klasicky kuku šrot, ptačák apod. Po vysušení to mám taky tvrdé jak cyp

Slavíček - Profil | Ne 12.5.2019 16:25:42

Adamoko - >> Nejdřív to vyzkoušej těch hrubých složek tam je dost věřim že to bude šlapat

chatař 30 - Profil | Ne 12.5.2019 16:12:58

Albumin podle me.

roxtidy - Profil | Ne 12.5.2019 12:51:27

Slavíček >> beru to i z toho pohledu že člověk chce mít v nastrahu určitou víru:-) jakmile to udělá jednoduše a nic nechytne, tak bude vina na kuličce... Rázem je po víře a po chytání. Ikdyz to kuličkou nebude :-)

Slavíček - Profil | Ne 12.5.2019 12:31:03

roxtidy >> Osobně bych tam vyházel mnohem víc věcí.

roxtidy - Profil | Ne 12.5.2019 12:10:31

Adamoko - >> já bych ten recept zjednodusil... Albumin a pšeničná mouka pryč.... A přidal bych místo toho na krupici. Pak bych ubral mléko na 100g a zbylých 100g dal do moucek a vajecnaku. Jinak podle mě fajn recept

krkoška - Profil | Ne 12.5.2019 10:27:30

roxtidy >> v tom smyslu, že bych to taky zařadil do pojiv. Samozřejmě to nelepu tak jako třeba ten albumin

roxtidy - Profil | So 11.5.2019 22:19:58

Slavíček >> bych řekl, že většina lidí si automaticky myslí, že tvrdé boilie = nerozpustne/
nepropustne

Slavíček - Profil | So 11.5.2019 21:53:29

roxtidy >> Konečně se někdo trefil

roxtidy - Profil | So 11.5.2019 21:39:48

Jinak podle mě je tvrdost koule po sušení nic neříkající...klidně ať tvrdé jsou, jde o to co udělají po vhozeni do vody.

roxtidy - Profil | So 11.5.2019 21:36:11

krkoška >> v jakém slova smyslu to sojovka a mouka zalepi?

pohodak - Profil | So 11.5.2019 20:32:07

Lepok je svina ked zatvrdne... tvrda gula nieje na skodu aj pri malom priemere vies selektovat drobotinu nehovoriac ze pokial ju namocis do nejakej fajnotky tak s nej mas zas nieco ine ....
Tvrdej gule sa netreba bat pokial vies kde, kedy a ako ju pouzit....

Malda512 - Profil | So 11.5.2019 20:17:16

pohan >> Napařování boli nemá na tvrdost žádný vliv.
Vždy záleží jen na složení mixu. Napařuji boili víc jak 15 roků a napařuji 8 minut. Již mnohokrát jsem tam boili nechal i 20 minut a žádná změna. Spíš delší doba napařování ti zlikviduje víc tekutých a aromatických složek.

Malda512 - Profil | So 11.5.2019 20:13:28

Adamoko - >> Protože jsi použil dvě složky které ti z boili udělá šutr.
Buď používej pouze albumin a nebo jen sušené mléko, ale nikde ne obě složky najednou. (( Pokud však chceš boili tvdré tak dej pouze těch 200 gr sušeného mléka. Jinak stačí i 100 gr nato aby jsi měl boili tak akorát )

Slavíček - Profil | So 11.5.2019 10:38:27

Adamoko - >> .Na labe davam mnohem vic pojiv 40% a stejne koule vydrzi max 7 hodin nez to verbez rozbije .Resis kraviny chce to zkusit jak to slape a jestli chces chytat na mekci tak se vybodni neco patlat a kup pelety a nebo chytej na testo.

pohan - Profil | So 11.5.2019 8:25:28

když budeš pařit koule 10 a více minut,tak budou ještě tvrdší

krkoška - Profil | Pá 10.5.2019 22:02:46

Albumin a sušené mléko, jak bylo zmíněno. Hlavně tyto dvě složky boilies vytvrdi. Potom tu kouli zalepi i sojova a pšenična mouka, ale především se zaměř na omezení prvních dvou. Velký počet vajec by asi taky mohl být důvod.

tonda 67 - Profil | Pá 10.5.2019 21:57:14

Albumin , sušené mléko, po tom je to jako šutr!!!

denda masaryk - Profil | Pá 10.5.2019 21:41:12

Podľa mňa albumin. Ten vie boilies extrémne stvrdit.