Výběr kvalitních polarizačních brýlí

Zdravim kolegové, prosím o tip (doporučení) na kvalitní polarizační brýle.
Potřebuji na plavanou s angličákem a vláčku.
Vaše rady, tipy, značka, barva skel, každou rozumnou radu a zkušenosti s polarkama uvítám, nikdy jsem je neměl a nevím co od toho čekat.

Martin86 - Profil | Po 13.5.2019 12:27:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Koupil jsem si za litr Fortis polarizační brýle Wraps Brown. Na youtubu dělali testy a přikládali brýle před kameru. Šlo vidět přes ně parádně. Já vidím přes ně tak o 5 % líp (ráno, odpo, večer, zataženo, slunečno, to je jedno). Před nima jsem měl ještě jedny nějaké levné za 4 stovky a výsledek byl stejný. Za mě škoda peněz.

dun - Profil | So 11.5.2019 14:42:52

Costa del mar (Cat cay)




Nebo Ouklejky,Smith...

cechura09 - Profil | So 11.5.2019 13:48:12

roxtidy - Profil | So 11.5.2019 12:50:38

KarlosCarp - >> ahoj, polarizacky mám dvoje. Fox XT4...podle mě úplně obyčejné polarizacky, trochu dražší kvůli značce. Nosím je minimálně.
Pak mám Fortis Wraps Amber....ty mi sedí krásně má ksichte, nosím je mnohem raději a hlavně díky žlutým rozjasnujicim sklum jsou použitelné za každého počasí... I když je ostré slunce.
Ani jedny nejsou nějaké extra kvalitní, nechtěl sem dražší, polarizace ale funguje, do vody je s nimi vidět krásně.
Takže moje doporučení jsou žlutá skla, která rozjasnuji ;-)

drvoštěp - Profil | So 11.5.2019 12:19:05

KarlosCarp - >> Oakley, trochu dražší ale dobrý

NAVI73 - Profil | So 11.5.2019 9:53:02

nofish >> zadání otázky znělo ,,kvalitni'' , každý máme jinou latku, nejde jen o to jestli je přez ně dobře vidět, je třeba kvalitní UV filtr, prijemnej posez na ksichte a mechanická odolnost

nofish - Profil | So 11.5.2019 9:29:55

NAVI73 >> tak ono na prudké slunce a válení na lehátku a na lezení po řece a do auta, bych bral asi něco jiného. Jednou, jsem zkusil fakt tmavá skla do auta, na zkoušku, už nikdy.
Jen jsem chtěl upozornit, že o ceně to fakt není.
Otec měl polaroidy, do auta, ty ztratil tak za mnou přišel, že znova takové peníze nedá, ať mu něco seženu, až budu mít někdy čas. Má solana, sám říkal, rozdíl nevidí. Samozřejmě neměl možnost srovnat je v jednu dobu, ale asi tam nebude nijak radikální rozdíl.
Jak už tu někdo psal, dneska fungují i ty nejlevnější, pak už je to o preferencích každého jedince.

NAVI73 - Profil | So 11.5.2019 9:08:11

nofish >> hele je mi úplně fuk co si kdo dá na oči, těch laciných brýlí jsem pár zkoušel a celý den na očích na prudkém slunci žádná hitparáda. Tyto sundavam jen na spaní. Někdy tedy taky ne(🍹).

nofish - Profil | So 11.5.2019 8:56:39

NAVI73 >> nebyl bych si tím jistý. Mám polarizačky, které se už bohužel nedají sehnat, v době kdy se daly, byly na objednávku, nikdo to nedržel skladem. Obchoďák solana mi je nechal v jedné prodejně, respektive bylo domluvené, že na ně mrknu a prodejna mu je buď vrátí, nbo mi je prodá. Chtěli za ně 3tis cca. To jsem odmítnul. Za pár dní telefon, že to domluvil jinde (sám od sebe) a že za 1400, nebo nějak tak, už je to dlouho. Takže cenou bych se úplně neřídil.

Sharry - Profil | So 11.5.2019 8:55:24

KarlosCarp - >> kup si dvoje , do ostreho slunka ( tmave skla) a na vecer do sera, nebo kdyz je zatazeno (vetsinou zlute skla, pac pres ty tmave do ostreho slunka , bys moc uz nevidel) ... A nezapomen na snurku ( gumu) co das na bryle, at si je muzes zavesit na krk, v ruznych pripadech, kdy bryle na nose nebudes " potrebovat" ..., at je nemusis schovavat po kapsach atd ( je to prakticke arychle je muzes zase zavesit na nos) ..

Znacku osobne neresim, dneska " funguji" temer vsechny..., proste tlumi slunko a odlesky😉😉 a ty vidis, kam spapes a nebo, zda nekde pod hladinou neciha rybka, kterou chces ulovit..

At se dari!😉

Jurgen83 - Profil | So 11.5.2019 8:47:38

Ahoj, já mám už asi dva roky Shimano sunglass beastmaster, jsem velmy spokojen kouká se přes ně příjemně, samozřejmě mají odnímatelnej pěnovej rámeček proti větru. A letos jsem si koupil novinku od Prestonu Polarised Sunglasses - Blue Leans Floater. ty mají modrý skla odlesky tlumí taky příjemně nemají pěnovou vložku ale zase jsou lehoučké a jsou plovoucí takže při nehodě je neutopíš.

NAVI73 - Profil | St 8.5.2019 22:37:24

S brýlemi je to strasne jednoduché, čím dražší , tím lepší. Pouzivam Wiley X Boss, téměř neposkrabatelne, bytelné, samozřejmě s odepinacim molitanovym rámečkem proti podfouknuti, bytelné pouzdro. Cena okolo 140 babek.