IBCC - Tropic & Mivardi

Zapisují pouze vybraní uživatelé.
Zase se nám rok s rokem sešel a jako každý rok (letos již po 5.) můžete sledovat a fandit teamu Tropic Liberec Mivardi CZ, který vám své snažení a tažení tímto závodem zprostředkuje formou on-line přenosu.

Letos bude tento team reprezentovat kapitán a každoroční účastník tohoto závodu, dnes už dvojnásobný mistr světa v přívlači z lodě, dříve však všem známý jako jeden z předních českých kaprařů a ostřílených závodníků v lovu kaprů - Honza Carpkiller Hubka. Honza je rybář, kterému není žádná rybolovná technika cizí a je autorem bezpochyb nejsledovanějších a nejkvalitnějších, rybářských on-line přenosů. V roli závodníků budou po jeho boku barvy teamu hájit David Marda Marysko – jeden sice z méně známých kaprařů, přes to rozhodně jeden z průkopníků lovu velkých kaprů jak v Čechách tak i v zahraničí a hlavně průkopník kapraření z lodi. Marda již za team Tropic Liberec jednou startoval a to před dvěma lety, kdy více než polovinu závodu tento team vévodil celé výsledkové listině, ale v loňském roce se bohužel závodu nemohl zúčastnit kvůli pracovním povinnostem. Třetím členem a závodníkem bude jedna z legend české kaprařské scény, doslova průkopník lovu kaprů na boilie v Čechách, všem jistě dobře známý kaprař tělem i duší - Jarda Dufíno Dufek, který se na IBCC objeví letos poprvé.

Jak již název teamu Tropic Liberec Mivardi CZ napovídá, hlavními sponzory jak přenosu, tak samotného teamu jsou firma Tropic Liberec rybářské potřeby, coby přední český maloobchodní prodejce rybářských potřeb, a značka Mivardi, největší český rybářský subjekt zabývající se vývojem, výrobou a následnou distribucí uceleného sortimentu rybářských potřeb, který tento team zaštiťuje jak samotnou kaprařskou výbavou M-Carp, tak i krmením Rapid z vlastní produkce.

Nezbývá než držet klukům palce a sledovat jejich počínání na letošním, již 5. ročníku největšího závodu v lovu kaprů na světě, Maďarského IBCC 2019 pořádaného na majestátním, největším sladkovodním jezeře v Evropě jménem Balaton!

Diskuse k přenosu a závodům pro veřejnost zde: https://www.mrk.cz/diskuse.php?id=757810

On-line přenos z ročníku 2018: https://www.mrk.cz/diskuse.php?id=753637
On-line přenos z ročníku 2017: https://www.mrk.cz/diskuse.php?id=748381
On-line přenos z ročníku 2016: https://www.mrk.cz/diskuse.php?id=742384
Autor diskuse: Martin M. - Profil , 8.4.2019 kaprařina - závodní sektor
Dále moderují: Marda Profil + Carpkiller Profil + J.Dufek Profil
Moderátorem vybraný zápis - stále nahoře.

Marda - Profil | Čt 18.4.2019 11:02:08


J.Dufek - Profil | Čt 25.4.2019 12:51:40

Honza závod shrnul vyčerpávajícím způsobem, ale přesto bych rád přispěl také svojí troškou do mlýna.
Nabídka od Honzy účastnit se závodu IBCC byla pro mě velkou výzvou. Odjížděl jsem do Maďarska trošku s obavami, protože má fyzická kondice nebyla ideální. Za svůj vzal můj plán dva měsíce před začátkem závodu intenzivně trénovat fyzičku, protože od únorové rybářské výstavy For fishing se o mě neustále pokoušel kdejaký moribundus. Vyhřezlé plotýnky z minulého roku se také pravidelně ozývaly.Nakonec jsem vše ve zdraví ustál. Moje premiérová účast na závodě IBCC pro mě byla obrovskou školou a jedním z mých nejsilnějších rybářských zážitků vůbec. Balaton mě vcucnul jako malinu. Nádherná a majestátní voda, perfektní organizace, přátelská atmosféra...co víc si přát. Když se k tomu přidal příznivý los, kdy bravurně Hubkyn vylovil místo, které bylo příznivými indíciemi parádní jak na vodě, tak ideálními podmínkami zázemí na břehu, měl jsem z tohoto závodu velice dobrý pocit ještě před tím než skončil první bodovaný kapr v podběráku. Toto všechno, ale k závodnímu úspěchu nestačí. Honza se ukázal jako správný kapitán, když mě posadil na tzv. forhond. Což se později ukázalo jako velice správné rozhodnutí a dobrý taktický tah. Můj kolega Marda, se kterým jsem měl na starost obsluhu dvou pravých prutů se ukázal jako kovaný profesionál, který ví co má správně dělat a pod tlakem dělal ta nejschůdnější správná rozhodnutí, i když se zrovna ideálně nedařilo. Když to shrnu..bez vzájemné spolupráce a týmového ducha a samozřejmě bez silné firemní podpory bychom neměli šanci na úspěch. Jsem velice rád že jsem s vámi Honzo a Davide mohl prožít úžasný týden. Ještě jednou díky.

Carpkiller - Profil | Čt 25.4.2019 10:33:19

Tak a je zase po všem, letošní IBCC2019 skončilo a posledním příspěvkem bych chtěl naše tažení, tímto závodem shrnout a tento přenos tak uzavřít.
Závodu se letos zůčastnilo 249 carp teamů z celé evropy. Tímt, že se tento rok závod uspořádal záměrně o týden dříve, než v předc hozích letech, nebyla aktivita kaprů od startu taková, jako v letech jiných, což zase ale na druhou stranu konpenzovalo mírné, byť chladné počasí. V letošním ročníku nebyl ani jednou vyhlášen BOAT Ban, čili zákaz vyplutí na vodu a to se ještě nikdy nestalo, v každém předc hozím ročníku byli závodníci nucenei vyvážku kombinovat i s odhozem, ale letos to bylo čistě na volbě každého teamu, počasí nám umožnilo lovit ze zavážky od startu až do samotného konce závodu.
V letošním roce, proběhl nejden šok už při losování lovných míst, protože velká spousta českých a slovenských, favorizovaných posádek nalosovala místa v oblastech, kde se běžně moc ryb nechytá, alespoň tomu tak bylo v předchozích sezónách. Hodně teramů bylo losem sklamaných, ale nejeden team se v tom stejně já spletl. Například Kluci z teamu Nikl a u Habakuka, to z původně nevábně vypadajícího losu dosáhli až na celkové 4. místo v celkovém pořadí a nebo například pan Trakker AKA Honza dadák, ulovil z místa Lucky 13. největší rybu závodu o váze více než 26kg, což bylo obrovské překvapení pro nás všechny.
Nejen ale hlavně tyto výsledky dokázali jediné, na Balatonu prostě ččlověk nukdy neví a každá oblast tohoto jezera umí vydat nbejeden ze svých pokladů, v podobě mnoha běžných, nebo opravdu trofejního úlovku.
Během přenosu sem jeden uživatel do diskuze vkládal zajímavé grafy, za čež mu děkuji, kdy bylo krásně vidět, jak jednotlivé části jezera přidávali bodované úlovky a rozhodně se nedá řící, že by se v některých částech Balatonu nechytalo, ba naopak grafy jasně ukázali, že se chytalo prakticky po celé ploše jezera, ale je logické, že některé oblasti a sektory byli o něco produktivnější.
Náš Team Tropic Fishing zamířil po losu na nadějné, historicky produktivní místo v Oblasti Balatonbéreny v sektoru Mivardi. Přesně v této oblasti jsem si přál lovit, protože jsme zde rybařili již před dvěma lety a věřil jsem, že nějaká ryba se v našem sektoru bude.
To se taky ukázalo hned během prvních dní závodu, kde jsme se rychle dokázali prosadit a od startu závodu jsme se drželi v první desítce. V tu chvíli, průběžnou výsledkovou listinu vedl český team jirky Krále Jet fish M+M, který zažil stejnou situaci, jako my před dvěma lety. Polovinu závodu držel průběžné první místo, ale na Balatonu se láme chleba většinou až ztřetí den, kdy začnou více a více chytat i jiná, dobře a správně rozjetá ale také rozesetá místa po celé ploše Balatonu. Jirkovi se ryba na místě neudržela, přestal přidávat body v temtu jako ze startu a ostatní teamy je rychle dohanli a začali předhánět.
Ve 3/4 závodu, již původně vedoucí team bojoval sotva o první desítku, kdež to například již zmíněný team Nikl carprus u Habakuka, začal těžit s dobře rozjetých míst a pustil se do závěrečného boje o příčky nejvyšší. Stejně tak i náš team, který se stále držel v první desítce.
Jak to nakonec celé dopadlo už všichni dobře víte, Bohužel, v letošním ročníku žádný český ani slovenský team neobsadil příčky nejvyšší, tedy nas prvních 3. místech, což je oproti předchozím ročníkům spíše výjimečné, ale přes to se nás v TOP 10 několik prosadilo.
Nejúspěšnějším českým teamem se stal právě Nikl carprus a u Habakuka, který na konec obsadil krásné 4. místo v celkovém spoučtu. Druhým neúspěšnějším českým teammem se stal náš team tropic fishing mivardi, který obsadil taktéž skvělé 6. místo v celkovém součtu a vyhrál tak sektor Mivardi, kdy po velkém finiši nám na bednu scházelo orpavu jen pár kilogramů. Třetím českým teamem v konečném umístění se stal team Sportcarp CZ 2., který obsadil solidní 11. místo v konečném součtu.
Mnoho dalších českých a slovenských teamů, dosáhlo na sektorová umístění, ať už jako výherci, či na 2. a 3. sektorovém umístění.
Dalších úspěchů, československé posádky dosáhli v soutěži BIG 5 - tedy v soutěží o 5. největších úlovků. Zde ale došlo k prostestu a aktuálně se celá věc prošetřuje, čili zde ještě dojde k výrazným změnám, což uvedu na pravou míru v diskuzi, až se celá kauza uzavře, nyní mi nepřísluší celou situaci posuzovat, i když svůj názor na to samozřejmě mám a doufám, že hříšníci budou náležitě za podvod potrestáni.
Toto je takes jading věc, kterou lze na celém závodu vytknout a která je takovým černým mráčkem nad celým letošním závodem, což mkě opravdu mrzí, protože letošní ročník byl jinak na 101% perfektně zvládnutý jak po organizační stránce, tak ve vztahu k celém u průběhu závodu.
je potřeba si uvědomit, že se jedná o největší závod v lovu velkých kaprů na světě a tak ukočírovat téměř 250 teamů různých národů, není malá výzvy pro nikoho na planetě.
za to vše patří pořadatelům obrovský respekt a upřímně jim za tento ročník gratuluji a děkuji. Doufám, že podvod a pochybení jednotlivců, negativně neovlivní pohled na celý, úžasný závod IBCC.

celý přenos bych chtěl tedy uzavřít zejména poděkováním.
V první řadě pořadatelům a vedení celého závodu, konkrétně Tamášovi Csorgoci hlavnímu řediteli závodu a jeho prasvé ruce, kamarádovi Matějovi Hutkovi, bez jehož komunikační a překladatelské pomoci, by pro nás čechoslováky nikdy žádný ročník neproběhl tak hladce, jako tomu bylo každý rok.
Dále bych chtěl poděkovat serveru MRK.CZ v zastoupení Martina Maťáka, za prostor pro tento on-line přenos. Stejně tak ale, patří obrovský dík vám, fanouškům a čtenářům našeho přenosu, kteří jste nám fasndili a celý závod bedlivě sledovali, což jasně dokazují noční tipovačky, kdy nehledě na čas, vaše tipi přicházeli prakticky okamžitě a v eneromním množství. Děkujeme za pozornost a podporu, opravdu si toho všichni vážíme.
Další slova díků patří mým kolegům, parťákům Davidovi Mardovi Maryskovi a Jaromíru Dufínovi Dufkovi, bez kterých bychom podobnného výlůsedku nedosáhli, byla to skutečně teramová práce, kdy jak to mám rád každej chvilku tahal pilku :-D zde bych chtěl vyzdvihnout zejména Jardu, který možná víte není ani závodník, ani kaprař který by měl nějaké obrovské zkušenosti se zavážením a zdoláváním z lodi, ve vlnách větru, ve dne v noci, navíc často v brutálním závodním tempu. Jarda se všechno naučil prakticky okamžitě a své role závodníka se zhostil s velkouz parádou. Já mu dal svou důvěru už před závodem, protože nejen v mých očích je právě on jednou ze skutečných legend a průkopníků čeké kaprařiny a on mě na oplátku nezklamal a naopak mě jeho závodní zápal a nasazení velice mile překvapilo. Z balatonu letos Jarda odjel jako hotový a ostřílený závodník, samostatzný lovec velkých kaprů na velké vzdálenosti za pomoci člunu. takže kluci ještě jednou moc děkuju, jsem rád že jsem se letos závodu zůčastnil právě s vámi dvěma! Atmosféra byla super a výsledek je si myslím více než skvělý!
Další slova díku patří našim často početným rodinám, které podobnými akcemi okrádáme o čas, který bychom jinak trávili společně a stejně moc děkuji za podporu a zázemí, jaké mi má rodina poskytuje a za kterou se vždy moc rád vracím domů, dle hesla: všude dobře, doma nejlíp! Děkuji!
Poslední poděkování musí patřit našim sponzorům, bez kterých bychom podobné akce na takové úrovni podnikat nemohli. Jedná se o Tropic Liberec rybářské potřeby a značku Mivardi.
Všem vám moc děkujeme!

Co bych ještě rád vzpomenul je skutečnost, že letošní ročník jsme byli vybaveni z 99% produtky i krmením právě firmy Mivardi, MCarp a Rapid. Přes to, že si leckdo mohl myslet, že s výbavou této cenové hladiny, jakými produkty české značky Mivardi jsou, nemáme v konkurenci s produkty a krmením jiných, často mnohem dražších výrobců šanci.
Pravý opak se ukázal jako pravda a dokázal tak mé tvrzení, že rybolov není jen o značkách a papírově udávané kvalitě, ale o tom, že i s cenově dostupnou výbavou, dokáže šikovný rybář nadělat do slova parádu a v závodě porazit kde koho. Je to jasný důkaz toho, že kvalita těchto prodkutů již dávno nic neztrácí za konklurencí, ba naopak a toto bylo i m ým letošním cílem, ukázat že rybolov není o značkách či penězích, stále je to hlavně otázka zkušeností, vědomostí a umu samotných rybářů, závodníků.

Takže závěrem, HELL YEAH a na viděnou třeba zase za rok na dalším IBCC, nebo třeba někde v čr u vody, kdo ví....

Děkujeme!

Carpkiller - Profil | So 20.4.2019 18:48:58

A jsme na cestě, vstříc svým domovům a rodinám.
Vyhlášení vítězi potvrdilo to, co jsme již všichni věděli z on-line výsledkové aplikace: https://contest.fishinda.com/stats/?page=total
Takže žádné překvapeni se nekonalo. Jednalo snad o ten nejvyrovannejší ročník vůbec.
Na svůj team jsme upřímně hrdý a společnými silami jsme doslova vydřeli rozhodně skvělé 6. Místo a zvítězili v jednom z těch těžších sektorů.
Až dorazime domu, jistě se ještě každý rozepiseme o pocitech z tohoto velkolepého závodu IBCC 2019.

Marda - Profil | So 20.4.2019 14:33:52

Vyhlášení jsme málem nestihli. Maďarsko je plný velikonočních vejletníků. No ale o když jsme do sálu přišli pozdě, výhled máme bezpečně nejlepší 😉😎

Carpkiller - Profil | So 20.4.2019 14:11:56

Velká Škoda že závod už skončil protože až teď vzali útokem naše krmná místa jikernačky! Teď by to teprve byla ta správná jatka!!! Tohle byl náš poslední prut co jsme nechali na vodě, tak si Marda pěkně užil a povodil ze břehu.

Marda - Profil | So 20.4.2019 13:42:58

Cestou jsme přibrzdili u cesty a dali jsme si maďarskou klasiku 👍

Marda - Profil | So 20.4.2019 13:03:18

Máme všechno zabalené a vyrážíme na cestu do centra závodu, městečka Tihany. Vždy když na rybách balím, nechávám pruty jako poslední. Klidně na zemi, jak to vyjde. Jardův prut vyjel hned asi půl hodiny po ukončení závodu. Můj si dal na čas, ale přecijen to vyjelo. Lodě už jsme měli zabalené, tak nezbylo než zdolávat ze břehu. Kaprovi jsem šel trochu naproti, protože metrová hloubka byla v našem případě až 300m od břehu. Všechno dobře dopadlo a já jsem si mohl ve vodě vzít do náručí krásnou asi 11kg jikernačku.
Díky Balatone!

Carpkiller - Profil | So 20.4.2019 9:01:24

Sice s půlhodinovým spožděním, ale i tak krásná, Balatonská jikernačka 11kg+!!!

Marda - Profil | So 20.4.2019 8:39:46


Carpkiller - Profil | So 20.4.2019 8:00:19

Tak dalšího už asi nestihneme, minuta do konce... ale teď jsme dovážili naši poslední rybu IBCC 2019, Jardova lysce. Byla to naše 50tá bodovaná ryba a celkem jsme nachytali 439,09kg bodovaných kaprů!

Carpkiller - Profil | So 20.4.2019 7:42:32

20 minut do konce závodu IBCC 2019!!!!
Jsme na tom tak, že jsme padli na lehátka, pustili repráček naplno a všichni 3 jsme u tohohle usnuli...


Marda - Profil | So 20.4.2019 7:05:03


Marda - Profil | So 20.4.2019 7:01:23

A pozor.... Jarda byl zase na vejletě... 😉😉😉

Marda - Profil | So 20.4.2019 7:00:33

Tohle je ryba do tipovací soutěže. Rád bych poprosil někoho o pomoc s vyhledáním nejbližšího správnýho tipu. Díky moc.

Carpkiller - Profil | So 20.4.2019 6:54:04

Tak dnešní noci to byl slušnej D´n ´B ....
Tak pojeeeeeeeeed další jen poooooooď!!!!!


Carpkiller - Profil | So 20.4.2019 6:49:27

Jarda body dovezl!!!! Super!!! Tak ještě jednoho takového a jsme tam!!!! Tak pojéééééééď!!!

Carpkiller - Profil | So 20.4.2019 6:43:23

Ne všechny, protože s jedním se Jarda teprve vrací!!!
Veze dalším potřebné body???? Moc prosím aby ano!!! Na 5. Místo, tedy na bednuu nám schází nějakých 13,5kg!!!

Carpkiller - Profil | So 20.4.2019 6:41:26

Můj patnácterák, zatím můj poslední úlovek IBCC 2019 !!! Ale prut jsou stále ve vodě...
Hell yeah!

Carpkiller - Profil | So 20.4.2019 6:39:57

Mardův bohužel nebodovaný!!!! Ale Jardův 10kg+!

Carpkiller - Profil | So 20.4.2019 6:03:16

V tuhle chvíli to u nás vypadá takhle, vrátil jsem se s velkou rybou, Jarda už zase zdolával ve vodě a čekal na funkční člun, kterej jsem jim sebral, kvůli defektu na mém motoru. Předali jsme si lodě a Jarda vyráží. Zrovna jsme fotili rybu kterou jsem právě dovezl, mimochodem 15kg+;-) a rozletěl se prut i Mardovi.
Ten se rozhodl to dát taky na punk a vzal si můj člun s rozbitím motorem. Snad při něm budou všichni svatí, není to úplně prdel, necítím ruku ale stálo to za to, nějak se v to ztrácím ale pokud se nepletu, teď jsem dovezl devátou a oba parťáci zdolávají!
Hlavně ať dovezou další body, držte palce!!!
Já jdu zatím pokračovat ve vážení.

Carpkiller - Profil | So 20.4.2019 5:58:42

Punks not dead🤘
Pro naši osmou bodovanou rybu, jsme jež musel takto...na punkáče!
Hned jak jsem nastoupil do lodě a rozjel se prásk, ulomil jsem celou hlavu motoru. Každopádně bych to nebyl já, kdybych se do tmy a vln nepustil i tak.
Všechno dobré dopadlo, kapra jsem dovezl, montáž položil a jen jsem se otočil na břehu a letěl pro dalšího....!!!!

Marda - Profil | So 20.4.2019 5:34:05

Jsou tu rozhodčí, jdeme vážit, do toho zdoláváme dve ryby. Koncime hlasovani do tipovacky.

J.Dufek - Profil | So 20.4.2019 4:03:25

Šestá ryba v saku..

Carpkiller - Profil | So 20.4.2019 3:43:28

Právě jsme přidali do sakového hnízda naši dnešní pátou, bodovanou rybu, do konce závodu zbývá necelé 4,5hodiny. Jsme připraveni jezdit až do poslední chvíle, jen potřebujeme impulz v podobě další jízdy!!!
Tak pojéééééééď!!!