Povolenka na Slovensku

Ahoj, přestěhoval jsem se na Slovensko. Chci se zeptat jestli už měl někdo takovou zkušenost a na co se mám připravit. Bubu muset dělat zkoušku, nebo stačí prokázat, že jsem měl rybářský lístek. Děkuji za odpověď. Vorel
Autor diskuse: vorel7 - Profil , 31.8.2018 všeobecné - ostatní

Radák - Profil | Po 15.10.2018 1:06:19

Ahoj, čtu tady vaše příspěvky v diskuzi a jsem docela rád, že to nemusím nikde moc hledat. Už delší dobu plánujeme koupit nějakou menší chatku na Slovensku, ještě nevíme přesně co, ale zatím vyhrává tohle https://www.eurobydleni.cz/175618predame-peknu-chat​ku-s-vinicou-v-cajkove-pri-leviciach-s-vymerou-450-​m2/detail/8085870/ je to v Čajkově. Nemáte někdo tip, kam se v té oblasti dá chodit rybařit?

Vladk - Profil | Út 4.9.2018 12:15:14

Ahoj, s tim ti poradim :) uplne jednoduse dojdes na mistni mo, reknes ze chces byt clenem. tam uz musis prijit s rybarskym listkem pro sk, jinak nedostanes povolenku. ten koupis na informacnim centru treba. dej do google. Potom dojdes na organozaci, tam ti daji test, ktery se sklada vesmes z trivialnich otazek typu mira kapra, stiky, kolik hacku na jeden prut atd. to vyplnis, pokud si dospely mozna ani to, no po me to chteli.

No, kdyz to vyplnis a nemas to cele blbe (otazky pro deti okolo sedmi let) , tak ti vydaji clenskou legitimaci, s tou si muzes zakoupit povoleni. Cela ta sranda stala asi 140 euro. Zalezi jake povoleni chces. Dost razantne ti ale doporucuju precist rybarsky rad, ad uz online, nebo si ho od nekoho pujcit jestli znas rybare. ono se to dost lisi, ad uz dobou lovu nebo terminy.

do ulovkace pak pis ryby v sk zneni, protoze kdyz tam napises candat tak ti daj sodu :-D V zasade sou ale sk pravidla mnohem volnejsi. Jediny radikalni rozdil je padesat kapru stik candatu na povoleni... takze jestli beres domu, hlidej si to.

Jo v testu asi bude chytak, jestli si muzes nechat miroveho kapra chyceneho do cerenu, nesmis. Na to me dostali :) ale jak rikam, neni se ceho bat, a kdyz si mily a prijemny, je to otazka hodiny kdy jdes chytat. Jeste dobre vedet, jestli mistni organizace ma nejak upravene miry ryb na svoji vode. pak je to vse v tom testu. to bude podobne v kazde sk organizaci.

Palusko - Profil | Út 4.9.2018 11:20:30

vorel7 - >> V kazdej MO maju k tomu osobitny pristup, niektore robia skusky, niektore na to kaslu. Povedz ze si dlhorocny rybar v CR a snad sa tomu vyhnes.

RAJA - Profil | Pá 31.8.2018 20:31:32

vorel7 - >> Skus kontaktovat MO SRZ v mieste v noveho bydliska a uvidis, ci ta zoberu bez skusok. Ja by som v tom problem nevidel, zakony mame cca rovnake. Len budes musiet platit ako novy clen. S takymto medistatnym prestupom som da sa teda este nestretol, teda s vynimkou zlatych casov spred 1989, ked som mohol ako slovak chytat hocikde v CSSR 😀