V čem je lepší teleskopický nebo dělený prut

Dobrý den, chci se zeptat na vás názor a co by jste mě doporučili. Teleskopický nebo dělený prut? Děkuji .
Autor diskuse: erde11 - Profil , 3.5.2018 kaprařina - náčiní, doplňky

erin - Profil | Čt 3.5.2018 18:26:34

no ked sa zamyslim tak mam asi 10 percent prutov teleskop. feederky, matchky, jedno na tazko su delene. Jedno bolo mam teleskom 7m a na tu nedam dopustit. Ono to zalezi kde a ako chces chytat a aky prut a ako ho budes prepravovat. napr mam aj jenu teleskop matchku a dokupil som postupne 3 nove a vsetky delene. A to chodim asi 75 percent na ryby na bicykli. Prilis vseobecna otazka, neda sa na to asi odpovedat

Bacha - Profil | Čt 3.5.2018 16:06:32

Teleskop má i tu výhodu, že je mnohem snazší nechat na něm navázanou koncovou montáž. Řekl bych ještě, že co se týče běžného chytání, násaďáci a tak, je teleskop právě pro tu rychlost a skladnost lepší jak dělička...bavíme-li se o položené.
Cílený lov kaprů na koule se samozřejmě bez děliček neobejde, nicméně nesdílím všeobecné "opovrhování" teleskopy:-). Dají se sehnat kvalitní a hezké, je třeba vybírat z více kusů, protože rozložené jsou nestejně dlouhé.
To je můj názor na věc.

svaro - Profil | Čt 3.5.2018 15:48:04

Lepšia bude určite delička. Všeobecne sa dá povedať, že čím menej spojov prút má, tým lepší je (platí aj pri výbere 2dielnej alebo 3dielnej deličky).
Jedna z mála výhod teleskopu je jeho transportná dĺžka.
Takže ak z nejakého dôvodu potrebuješ malý transport, choď do teleskopu. V opačnom prípade delička

panirafikova - Profil | Čt 3.5.2018 15:45:05

jedine plus teleskopu je skladnosť, inak urcite delene pruty kvoli akcii, spracovaniu a celkovemu dojmu z prutu pri vode. Výnimkou je asi len bolonéza.

haas - Profil | Čt 3.5.2018 15:42:26

Nenapsal jsi jestli jezdíš na kole nebo autem a kde budeš chytat a na jakou vzdálenost potřebuješ dohodit od toho se můžeme aspoň odrazit .......